Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikinam zaudējums bullīšos, Punnenovu nomaina

Rolands Eliņš

Merzļikinam zaudējums bullīšos, Punnenovu nomaina
Elvis Merzļikins
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokejistiem ne tā veiksmīgā spēļu kārta Šveices Nacionālajā līgā, kurā visu trīs Latvijas pārstāvju komandas piedzīvoja zaudējumus.

Šveices čempionātā zaudējumu piedzīvoja Ronalds Ķēniņš „Lions” sastāvā – viņa komanda viesos ar 1:4 atzina „Biel-Bienne” pārākumu. Ķēniņš nospēlēja 15:46 minūtes, kurās nopelnīja četras soda minūtes un izdarīja vienu metienu pa vārtiem, paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Neveiksmīga spēle arī Ivaram Punnenovam, kurš pēc pirmajiem diviem periodiem tika nomainīts „Tigers” vārtos spēlē pret „Kloten”. Punnenovs atvairīja 18 no 22 pretinieku metieniem, kamēr viņa komanda bija nokļuvusi iedzinējos ar 2:4, bet beigās zaudēja ar 3:5.

Uzvarēt neizdevās arī Elvim Merzļikinam un „Lugano”, tiesa, viņš savai komandai palīdzēja izcīnīt vismaz punktu par zaudējumu pēcspēles metienos pret „Davos” (3:4). Merzļikins tika pārspēts vienā no četriem pēcspēles bullīšiem, kamēr viņa partneri neiemeta ne reizi. Kopumā Merzļikins šajā spēlē atvairīja 30 no 33 metieniem pa vārtiem.

Krievijas VHL astotdaļfināla kārtu pārvarējusi Artūra Ozoliņa pārstāvētā „Krasnoyarsk”, kas šodien ar 4:1 pieveica „Sarov”, arī visā sērijā uzvarot ar 4:1. Ozoliņš šodienas mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot gūt otros vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie.

Savukārt citā VHL sērijā Edgara Siksnas un Kirila Tambijeva pārstāvētā „Saryarka” ar 3:5 piekāpās Novokuzņeckas „Metallurg”. Latvijas hokejisti ar punktiem neizcēlās, bet viņu komandai neizdevās nokārtot uzvaru sērijā, kurā šobrīd rezultāts 3:2 Karagandas komandas labā.

Lielbritānijas hokeja līgā zaudējums arī Ervīnam Muštukovam, kura atvairītie 24 metieni no 28 neglāba Šefīldas „Steelers” no zaudējuma „Clan” ar 2:5. Bet Ričarda Birziņa pārstāvētā „Flyers” ar 2:4 piekāpās Mančestras „Storm”. Birziņš ar punktiem neizcēlās.