Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam pirmie vārti Zviedrijā šosezon, Smirnovs precīzs Šveicē, Ķēniņam 0+2

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ābolam pirmie vārti Zviedrijā šosezon, Smirnovs precīzs Šveicē, Ķēniņam 0+2
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) savus pirmos vārtus šosezon guva Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols, kura pārstāvētā "Örebro" savā laukumā ar 3:4 piekāpās Malmes "Redhawks". Savukārt Šveices Nacionālajā līgā ar vārtu guvumu un vienlaikus arī pirmo rezultativitātes punktu izcēlās uzbrucējs Deniss Smirnovs, kamēr Ronalds Ķēniņš divreiz rezultatīvi asistēja.

25 gadus vecais hokejists guva "Örebro" trešos vārtus pamatlaika 58. minūtē, tobrīd panākot 3:4. Ābola rēķinā šodien uz ledus pavadītajās 18 minūtēs un 18 sekundēs kopumā divi metieni pa vārtiem un 66,67% uzvarētu iemetienu. Aizvadītajās piecās spēlēs "Örebro" cietusi četras neveiksmes, atrodoties pēdējā vietā.

Turpretim trešo uzvaru pēc kārtas Zviedrijas līgā izcīnīja vārtsarga Jāņa Kalniņa (palika rezervē) Vekšes "Lakers", mājās ar 4:2 pārspējot Stokholmas "Djurgårdens". Turnīra līderes "Lakers" mača pamatvārtsargs Ādams Omans atvairīja 29 no 31 pretinieku metiena.

Šveices Nacionālajā līgā Ženēvas "Servette" pirmos vārtus komandas kapitulācijā ar 4:10 pret "Ambri-Piotta" guva 22 gadus vecais Smirnovs. Nospēlētajās 8:47 minūtēs latvietis pamanījās izdarīt kopumā divus metienus pa vārtiem, uzvarēt un zaudēt pa vienam iemetienam, kā arī sakrāt +/- koeficientu -2. Viņa komandas biedrs Sandis Smons 7:07 minūtēs nopelnīja lietderības koeficientu -1. Jāatzīmē, ka "Ambri-Piotta" sešus vārtus guva pēdējo 16 minūšu laikā, četras reizes Ženēvas cietoksni iekarojot Inti Pestoni.

Veiksmīgāk sezonu turpina cita uzbrucēja Ķēniņa "Lausanne", viesos ar 4:1 apspēlējot "Lugano". 30 gadus vecā hokejista rēķinā rezultatīvas piespēles Lozannas pirmajos un ceturtajos vārtos, kā arī divi metieni pa vārtiem, viens zaudēts iemetiens un lietderības koeficients -2. Ķēniņš šosezon sakrājis četrus (1+3) punktus.

Trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vārtsarga Ivara Punnenova Langnavas "Tigers", kas viesos ar 2:3 atzina turnīra jaunpienācējas "Ajoie" pārākumu. Punnenovs atvairīja 20 no 23 sāncenšu veiktajiem raidījumiem.

Otro panākumu pēc kārtas izcīnīja uzbrucēja Kaspara Daugaviņa (18 minūšu laikā zaudēja vienā iemetienā un divreiz raidīja ripu pa vārtiem) "Bern", izbraukumā ar 1:0 salaužot Cīrihes "Lions" pretestību.

Šveices meistarsacīkšu kopvērtējumā "Bern" ar 13 punktiem ir devītā, "Lausanne" ar 11 punktiem - pozīciju zemāk, bet "Servette" un "Tigers" ar deviņiem punktiem dala pēdējo pozīciju.

Kazahstānas čempionātā sesto panākumu pēc kārtas guva titula pašreizējā īpašniece Karagandi "Saryarqa", mājās ar 3:1 pieveicot Eskemenas "Altay-Torpedo" un atgūstot vicelīderes pozīciju. Leonīda Tambijeva trenētās komandas rindās 20 gadus vecais uzbrucējs Daņila Larionovs izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, savukārt aizsargs Edgars Siksna savam rēķinam pievienoja vienu rezultatīvu piespēli.

Larionovs šosezon sakrājis četrus (2+2), kamēr Siksna - desmit (3+7) punktus. "Saryarqa" uzbrucējs Deniss Fjodorovs šoreiz palika bez punktiem.

Norvēģijas meistarsacīkstēs pirmo punktu šosezon nopelnījis 24 gadus vecais aizsargs Maksims Ponomarenko, ar rezultatīvu piespēli palīdzot Sarpsborgas "Sparta" viesos ar 4:2 sakaut Manglerūdas "Star" un ar 17 punktiem astoņās cīņās kļūt par kopvērtējuma vicelīderi. Ponomarenko nospēlētajās 20:42 minūtēs arī izdarīja trīs metienus pa vārtiem, izpelnījās divu minūšu sodu un sakrāja +/- rādītāju +2.

Citā Norvēģijas līgas mačā uzbrucēja Leonarda Rimjāna (13:47 minūtēs tika pie lietderības koeficienta -1) pārstāvētā pastarīte Ringerikes "Panthers" viesos ar 1:4 zaudēja Stavangeras "Oilers" komandai.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) aizsargs Eduards Hugo Jansons cīnījās Penzas "Dizel" trešajā virknējumā uzvarā ar 3:2 pār Toljati "Lada". Ar desmit mačos sakrātiem septiņiem punktiem Penzas klubs 27 komandu konkurencē ierindojas 25. vietā.

Ukrainas čempionātā piekto panākumu sešās spēlēs guva Doņeckas "Donbass", kas ar Jāni Vori vārtos pārspēja "Kramatorsk" - 5:2.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/p/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://shaiba.kz/match/11051/sarya...
https://www.hockey.no/live
Хоккей. ВХЛ - Кубок Шелкового пути. Регулярный...

     [+] [-]

, 2021-10-02 21:36, pirms 3 gadiem
Šķidri!

     [+] [-]

, 2021-10-02 21:58, pirms 3 gadiem
tajā zviedru līga daudz labu špīleru,Ābols ar neko labāks nav,tapēc nav NHL