Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Vārtsargs Kalniņš Zviedrijas čempioni nomaina pret Čempionu līgas finālisti

Agris Suveizda

Vārtsargs  Kalniņš Zviedrijas čempioni nomaina pret Čempionu līgas finālisti
Jānis Kalniņš. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Somijas hokeja čempionāta līdervienība Tamperes "Tappara" pavēstījusi par Latvijas izlases vārtsarga Jāņa Kalniņa pievienošanos komandai līdz sezonas beigām. Sezonu Kalniņš sāka Zviedrijā, bet iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Helsinku "Jokerit".

"Zinām Kalniņa prasmes un tādēļ piesaistījām viņu, kolīdz tas kļuva iespējams," sacīja "Tappara" sporta direktors Juka Rautakorpi. "Kalniņš ir pozitīvs cilvēks ar labu darba ētiku un iepriekšējās sezonās iekrājis labu pieredzi. Kalniņš ir moderns vārtsargs ar labu prasmi lasīt spēli un ieņemt pareizu pozīciju atbilstoši situācijai," piebilda vārtsargu treneris Aki Neiki. "Tappara" savā mājaslapā Kalniņu prezentēja kā labāko vārtsargu "Jokerit" KHL ērā.

30 gadus vecais Kalniņš sezonu sāka Zviedrijas čempionē Vekšes "Lakers", kas pašlaik līgā ieņem piekto vietu, un Zviedrijas čempionātā aizvadīja 17 spēles, atvairot 88,7% metienu un ielaižot vidēji 2,84 ripas. Kalniņš spēles laiku dalīja ar zviedru Ādamu Omanu (91,0%, 2,37 ripas), bet nesen komandai pievienojās soms Emils Larmi.

Tamperes "Tappara" vakar spēlēja Čempionu līgas finālā, ar 1:2 piekāpjoties Zviedrijas "Rogle", bet Somijas čempionātā ar 93 punktiem 50 spēlēs atrodas pirmajā vietā, minimāli apsteidzot Tamperes "Ilves" un Oskara Batņas pārstāvēto Mikeli "Jukurit". Pamatvārtsargs ir 24 gadus vecais soms Kristians Heljanko, kurš 41 spēlē atvairījis 91,5% metienu un ielaidis vidēji 1,84 ripas, bet otrais vārtsargs līdz šim bija 20 gadus vecais Kari Pīronens.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Kalniņš aizvadīja trīs spēles, atvairīja 90,4% metienu un ielaida vidēji 3,33 ripas.

Izmantotie resursi:
https://www.tappara.fi/fi-fi/articl...

 +12 [+] [-]

, 2022-03-02 11:15, pirms 2 gadiem
Labi! Cerams vismaz tur gana regulāri spēlēt dabūs!

  +6 [+] [-]

, 2022-03-02 11:18, pirms 2 gadiem
Iespēja kļūt par pirmo latvieti, kas uzvar hokeja ČL

  +4 [+] [-]

, 2022-03-02 11:36, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Iespēja kļūt par pirmo latvieti, kas uzvar hokeja ČL
Tad to arī novēlēsim.Lai veicas Jānim.

  +6 [+] [-]

, 2022-03-02 11:45, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Iespēja kļūt par pirmo latvieti, kas uzvar hokeja ČL
Fināls bija vakar, un Tamperes klubs zaudēja.

  +9 [+] [-]

, 2022-03-02 12:13, pirms 2 gadiem
Nogrimstot RD, vēl vairāk izkrastilizējās izlases kodola gaitas. Tie, kas ir top līmenī, būs Somijā/Zviedrijā/Šveicē. Kas nedaudz zemāk, būs Čehijā. Pieliekam klāt vēl ZA kadrus, kuri šad un tad atlidos, sanāk ļoti pieklājīga izlase. Treniņi būs šajās līgās vairāk, pārlidojumi mazāk kā KHL, šeit es nekādu zaudējumu neredzu. MHL tie trakie pārlidojumi un pārbraucieni mūsējos vispār atstāja bez normāliem treniņiem, tā vietā augs Zviedrijā, Šveicē vai Somijā, kur noteikti treniņi ir augstākā līmenī. Nesaprotu tos "expertus" kas raud, ka bez RD mūsu izlase būs daudz vājāka. Ņemiet vērā vēl faktu, ka Krievija un Baltkrievija tuvākajos gados nebūs PČ un vietā nāks vājākas izlases.

     [+] [-]

, 2022-03-02 12:13, pirms 2 gadiem
Esošie vārtsargi ar labu statistiku. Nez' kāda doma piesaistot leğionāru?

  +4 [+] [-]

, 2022-03-02 12:51, pirms 2 gadiem
Sochi rakstīja: Nogrimstot RD, vēl vairāk izkrastilizējās izlases kodola gaitas. Tie, kas ir top līmenī, būs Somijā/Zviedrijā/Šveicē. Kas nedaudz zemāk, būs Čehijā. Pieliekam klāt vēl ZA kadrus, kuri šad un tad atlidos, sanāk ļoti pieklājīga izlase. Treniņi būs šajās līgās vairāk, pārlidojumi mazāk kā KHL, šeit es nekādu zaudējumu neredzu. MHL tie trakie pārlidojumi un pārbraucieni mūsējos vispār atstāja bez normāliem treniņiem, tā vietā augs Zviedrijā, Šveicē vai Somijā, kur noteikti treniņi ir augstākā līmenī. Nesaprotu tos "expertus" kas raud, ka bez RD mūsu izlase būs daudz vājāka. Ņemiet vērā vēl faktu, ka Krievija un Baltkrievija tuvākajos gados nebūs PČ un vietā nāks vājākas izlases.
Protams, ka nebūs tā, ka hokejisti Latvijā pazudīs, bet jābūt godīgam un jāsaprot ka bez tādas HK Rīgas un DR, kas nodrošina siltumnīcas vietas latviešiem, iespējams, ka tādi spēlētāji, kas ir uz robežas starp pro-sportu un "normālu" darbu nepaliks hokejā, jo nespēs atrast sev klubu. Kopumā tas var dot divējādu efektu - iespējams mazāk spēlētājus, bet tie, kas paliks būs kvalitatīvāki, jo paši būs izkapājuši vietu ārzemju klubos.

     [+] [-]

, 2022-03-02 13:33, pirms 2 gadiem
LAi veicas un tiek arī spēlēt.

p.s. paskatījos khl plovu sastavus kas spēlējušī, izskatas ka ārzemnieki turpat visi palikuiši, droši ka Hartlijs ar , laikam tur viss turpinā sbez izmainām.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-02 14:01, pirms 2 gadiem
hecs rakstīja: LAi veicas un tiek arī spēlēt.

p.s. paskatījos khl plovu sastavus kas spēlējušī, izskatas ka ārzemnieki turpat visi palikuiši, droši ka Hartlijs ar , laikam tur viss turpinā sbez izmainām.
Nez kā šiem algas maksās? Juaņās vai zeltā?

  +1 [+] [-]

, 2022-03-02 15:20, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Nez kā šiem algas maksās? Juaņās vai zeltā?
Skaidrojumos. Grāmatvede saslimusi vai aizbraukusi garā atvaļinājumā

     [+] [-]

, 2022-03-02 15:21, pirms 2 gadiem
AB rakstīja: Fināls bija vakar, un Tamperes klubs zaudēja.
Ā ja? Man viss fokus uz kara notikumiem tagad

  +1 [+] [-]

, 2022-03-02 15:45, pirms 2 gadiem
Super izvēle, cerams tik vismaz pie spēlēšanas!!

  +1 [+] [-]

, 2022-03-02 18:16, pirms 2 gadiem
Traģisks nekas bez Rīgas dinamo nenotiks, Latvijas izlase daudzus gadus iztika arī bez tāda "bāzes kluba" Taču jāsaprot arī to, ka daži šībrīža izlases spēlētāji, bez tāda KHL kluba nenonāktu līdz pro karjerai. Ir jāatīsta bērnu hokejs, ir jāatīsta vietējais čempionāts, būsim godīgi, cik daudz spēlētāju no vietējā čempionāta aizbrauca kaut-kur uz labu čempi? Neviens. Tas pats Kalniņš, bes RD netiktu tik tālu. Tā arī paliktu spēlējams pa ungāriju.

     [+] [-]

, 2022-03-02 18:53, pirms 2 gadiem
Bik pašam jāstrādā, šķiet sāka labi, bet izaugsme iebremzēja. Novēlu strādāt treniņos un - galvenais ārpus tiem arī, lai tieši sevi un reakciju trenētu. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2022-03-03 07:33, pirms 2 gadiem
fcsanok rakstīja: Traģisks nekas bez Rīgas dinamo nenotiks, Latvijas izlase daudzus gadus iztika arī bez tāda "bāzes kluba" Taču jāsaprot arī to, ka daži šībrīža izlases spēlētāji, bez tāda KHL kluba nenonāktu līdz pro karjerai. Ir jāatīsta bērnu hokejs, ir jāatīsta vietējais čempionāts, būsim godīgi, cik daudz spēlētāju no vietējā čempionāta aizbrauca kaut-kur uz labu čempi? Neviens. Tas pats Kalniņš, bes RD netiktu tik tālu. Tā arī paliktu spēlējams pa ungāriju.
vietējais čempis ir jāattīsta! Taču teikt, ka neviens no vietēja čempja nav ticis uz labu līgu ir meli - tad jau mums neviens nekad nekur nebūtu ticis... bet bija mums spēlētāji labās Eiropas līgās arī pirms KHL.

     [+] [-]

, 2022-03-03 09:33, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: vietējais čempis ir jāattīsta! Taču teikt, ka neviens no vietēja čempja nav ticis uz labu līgu ir meli - tad jau mums neviens nekad nekur nebūtu ticis... bet bija mums spēlētāji labās Eiropas līgās arī pirms KHL.
Gribētu kādu piemēru, kur spēlētājs pa taisno no vietējā čempionāta aizbrauca uz labu līgu. Pārsvarā ir tā, ka jauns čalis brauc uz ārzemēm spēlēt junioros, tad tiek līdz lielajai komandai, ja runa par eiropu.