Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Šilovs: "Šosezon esmu otrais, bet nākamajā sezonā jau skatīsies kā uz pirmo"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šilovs: "Šosezon esmu otrais, bet nākamajā sezonā jau skatīsies kā uz pirmo"
Artūrs Šilovs. Foto: Abbotsford Canucks

20 gadus vecais vārtsargs Artūrs Šilovs aizvada savu otro sezonu Amerikas Hokeja līgā (AHL). Ja sākums padevās ļoti veiksmīgs, tad turpinājumā – kā pa kalniem. Gluži kā visai komandai, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina pats Šilovs. Taču komunikācija no augstākajiem gaiteņiem bijusi skaidra: ar viņu rēķinās ilgtermiņā.

"Spēlējam vai nu ļoti labi, vai nu ļoti vāji. Nav tādu maču, kas būtu pa vidu," secināja Artūrs Šilovs. Viņš Abotsfordas "Canucks" vārtos aizvadījis desmit spēles, izcīnot trīs uzvaras un atvairot 88,8% metienu. Piemērs amerikāņu kalniņiem tālu nav jāmeklē: nedēļas nogalē viesos Manitobas "Moose" vispirms pieveikta ar 4:3, kam sekoja zaudējums ar 3:5. Šilovs vārtos bija otrajā mačā, kapitulējot arī pēc Haralda Egles metiena.

"Sestdienas spēlē viņiem nebija nekādu izredžu. Pat nobrīnījos, ka iemeta trīs, jo tur vajadzēja būt 4:1 vai 4:0 uzvarai. Nākamajā dienā – tas jau bija cits stāsts. Domājām, ka būs viegla pastaiga, bet – nekā. Lēni sākām, pēc pirmā perioda metieni bija 6:18, rezultāts – 0:2. Visu laiku pieviļ tieši sākums," zaudējuma takas pēdas pētīja Šilovs. "Kad uzvaram, tad mūsu spēle ir krietni kvalitatīvāka – mazāk kļūdu, man nevajag uztaisīt desmit seivus, kas varētu iekļūt topā."

Šilovam sezonas sākums bija ļoti sekmīgs – pirmajās divās spēlēs viņš izcīnīja divas uzvaras. Izbraukumā pret Ontario "Reign" 34 atvairīti metieni un 3:2 pēcspēles metienos, bet sešas dienas vēlāk sekoja pirmā sausā spēle – 26 atvairīti metieni un 3:0 pret Hendersonas "Silver Knights". Tomēr turpinājumā aizvadītajās septiņās ar pusi spēlēs lielākoties ielaistas vismaz četras ripas.

Īpaši labāk gan nav klājies citiem "Canucks" vārtsargiem. Pirmais numurs Maikls Dipjetro, kurš draftēts trešajā kārtā un divos pasaules čempionātos bijis Kanādas trešais numurs, atvairījis 89,4% metienu. Abotsfordā hierarhija bijusi skaidra jau pirms sezonas, norādīja Šilovs. "Dipjetro ir līguma pēdējais gads, tāpēc uz viņu spiež vairāk – lai saprastu, vai ir jēga turpināt un parakstīt līgumu uz nākamo gadu. Visu labi saprotu. Jau sākumā Vankūveras "Canucks" vārtsargu treneris pateica plānu: šogad esmu otrais, bet nākamajā gadā – tad jau skatīsies kā uz pirmo numuru."

Par vietu vārtos gan jācīnās ne tikai pret Dipjetro, bet arī sešus gadus vecāko Spenseru Mārtinu, kurš vasarā tika iemainīts no čempiones Tampabejas "Lightning". Kā izrādās, viņš "Canucks" sistēmā nonācis kā drošības spilvens. "Ja nu gadījumā es neesmu gatavs tam līmenim... Viņi nebija pārliecināti, vai esmu gatavs AHL līmenim," stāstīja Šilovs. "Šobrīd aizgājis tā – spēlē tas vārtsargs, kurš uzvar. Ja esi uzvarējis, tad paliec vārtos."

Mārtins šosezon ticis arī pie trīs mačiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Arī Dipjetro ticis pie vienas spēles Vankūveras "Canucks" vārtos. Savukārt Šilovam šāda iespēja aizgāja gar degunu. Viņš gan nepārdzīvo – varbūt tā pat bija labāk.

"Bija plāns, ka sestdien pret Sandjego būšu vārtos. Treneris pirms spēles pateica, ka mani sauc uz augšu, tāpēc paliku kā otrais numurs," 23. janvāra notikumus atstāstīja Šilovs. "Naktī braucu uz 45 minūtes tālo Vankūveru. Aizbraucu, nākamajā rītā uztaisīja ātros testus, un tur divreiz parādīja pozitīvu. Pārbaudīja laboratorijā – arī tur pozitīvs. Piecas dienas sēdēju viesnīcā, bet pēc tam uzreiz braucu uz Manitobu. No vienas puses – varbūt pat labi, ka tā sakrita. Iepriekš treniņā no vietas izgāja plecs, un trauma vēl nebija sadzijusi. Nebūtu spēlējis pie pilnas veselības. Labāk lai roka sadzīst, jo iespējas vēl būs."

Tobrīd Vankūveras "Canucks" no ierindas abi pamatsastāva vārtsargi – gan Tetčers Demko, gan Jaroslavs Halāks atradās Covid-19 prokolā. Tāpēc janvāra otrajā pusē četros mačos pēc kārtas vārtus sargāja vai nu Mārtins, vai nu Dipjetro. Kad tika izsaukts Šilovs, tobrīd no ierindas bija izsists arī Mārtins.

Ja šajā sezonā Šilovs cīnās par vietu AHL komandas vārtos, tad pagājušajā sezonā bija cīņa ar vējdzirnavām. "Canucks" nebija sava fārmkluba, tāpēc viņš tika izīrēts Manitobas "Moose" – Vinipegas "Jets" fārmklubam. Skaidrs, ka tur priekšroka tika dota saviem talantiem, tāpēc Šilovs vārtos tika vienā spēlē.

"Beidzot izstrādājas ritms un pareizās sajūtas. Saproti, ko treniņos vari darīt un ko – nevari. Nedrīkst sev uzlikt pārāk lielu slodzi, citādi nākamajam mačam nebūšu gatavs par 100%. Tagad mājās būs četras spēles sešās dienās, un tas nav viegls grafiks," teica Šilovs. Arī iespējas komunicēt ar vārtsargu treneriem tagad ir krietni plašākas.

Klusā okeāna divīzijā Abotsfordas "Canucks" ieņem sesto vietu, no priekšā esošajām komandām atpaliekot vismaz piecus punktus. Mājas spēļu sērijas ievadā pretī stāsies pirmajā vietā esošā Stoktonas "Heat".

  +7 [+] [-]

, 2022-02-02 14:17, pirms 2 gadiem
Ceru, ka Artūram izdosies aizķerties ZAmerikā ne uz vienu sezonu vien...

p.s. starp citu Šilovs bija tas, ka kurš irntervijā Sporta Avīzei lika manīt, ka HK Rīga ir süds - ka čaļiem tik daudz laika jāpavada autobusā braukājot pa Krieviju, ka īsti neatliek laika treniņiem...

     [+] [-]

, 2022-02-02 15:27, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Ceru, ka Artūram izdosies aizķerties ZAmerikā ne uz vienu sezonu vien...

p.s. starp citu Šilovs bija tas, ka kurš irntervijā Sporta Avīzei lika manīt, ka HK Rīga ir süds - ka čaļiem tik daudz laika jāpavada autobusā braukājot pa Krieviju, ka īsti neatliek laika treniņiem...
Tāpēc arī Dinamo papildinājums no HK Rīga pienāk ļoti gausi

  +2 [+] [-]

, 2022-02-02 15:58, pirms 2 gadiem
Lex_X rakstīja: Tāpēc arī Dinamo papildinājums no HK Rīga pienāk ļoti gausi
Papildinājums? patiesībā nelikvīdi
Tas pats Ozols labi pierādīja, ka tāda HKR nav vajadzīga, ka tepat Zemgalē lielāka izaugsme iespējama...

  +3 [+] [-]

, 2022-02-02 16:21, pirms 2 gadiem
Lai tā būtu ! Veiksmi Artūram 🤘

     [+] [-]

, 2022-02-03 10:42, pirms 2 gadiem
Cepuri nost par individuālo darbu vasarās (regulāri manīts patstāvīgi, nopietni strādājot iekš MF), lai viss izdodas!