Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

papildināts Ševčenko atgriežas ierindā ar divām rezultatīvām piespēlēm

Ševčenko atgriežas ierindā ar divām rezultatīvām piespēlēm
Ēriks Ševčenko šovasar trenējās ar Rīgas "Dinamo"
Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Šodien pēc dažu spēļu izlaišanas Karagandas kluba "Saryarka" pieteikumā atgriezās aizsargs Ēriks Ševčenko, ar divām piespēlēm sekmējot savas komandas uzvaru pār Angarskas "Yermak" (3:2).

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) šodien aizsargs Ēriks Ševčenko izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Leonīda Tambijeva trenētajam Karagandas "Saryarka" ar 3:2 uzvarēt Angarskas "Yermak", kas šodien spēlēja bez aizsarga Mārtiņa Jakovļeva (8 spēlēs 0+2).

Ševčenko pēc dažu spēļu izlaišanas atgriezās ierindā ar piespēlēm pirmajos un trešajos vārtos – trijās spēlēs viņa rēķinā tagad ir trīs punkti (1+2). Latviešu aizsargs laukumā pavadīja vairāk nekā 20 minūtes (20:05) un divreiz meta pa vārtiem. Spēlē piedalījās arī "Saryarka" uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs (9 spēlēs 1+4), kurš 15 minūtēs un 19 sekundēs izcēlās ar divām soda minūtēm par saķeršanos ar bijušo Rīgas "Dinamo" uzbrucēju Vitāliju Karamnovu, diviem metieniem pa vārtiem un astoņiem uzvarētiem iemetieniem (no 10).

"Saryarka" ar 20 punktiem deviņās spēlēs ieņem otro vietu, savukārt "Ermak" ar 12 punktiem paliek 14. vietā 24 komandu konkurencē. Citā mačā Orskas "Yuzhny Ural" (#16, 12 punkti 9 spēlēs) bez uzbrucēja Kirila Tambijeva (3 spēlēs bez punktiem) ierindā ar 0:1 piekāpās Krasnojarskas "Sokol" (#10, 14 punkti 8 spēlēs).

Trīs spēles šodien tika aizvadītas Kazahstānas čempionātā. Uzbrucējs Egīls Kalns guva vārtus palīdzot Rudnijas "Gornyak" ar 6:3 uzveikt līdervienību Pavlodaras "Ertis". Pēdējo divu gadu čempioniem tas bija pirmais zaudējums pamatlaikā šosezon, taču "Ertis" saglabā līderpozīcijas ar 27 punktiem 11 mačos. Kalns tikmēr deviņās spēlēs "Gornyak" sastāvā ir izcēlies ar pieciem (3+2) punktiem un palīdzēja savai vienībai tikt pie 20 punktiem deviņos mačos, kas dod trešo vietu.

Citā spēlē uzbrucējs Rustams Begovs izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Karagandas "Berkut" ar 6:5 uzvarēt Astanas "Nomad". Begovam tā bija otrā spēle (un pirmais punkts) "Saryarka" fārmklubā, bet šodien laukumā devās arī aizsargs Artūrs Salija, kuram deviņos mačos trīs punkti (0+3). "Berkut" ar septiņiem punktiem deviņos mačos ieņem priekšpēdējo vietu 10 komandu konkurencē, bet "Nomad" ir tikai par diviem punktiem vairāk (astotā vieta).

Atirau "Beibarys" (#6, 16 punkti 9 spēlēs) ar Māri Jučeru vārtos šodien atzina Kokšetau "Arlan" (#4, 18 punkti 9 spēlēs) pārākumu – 2:5. Mačam netika pieteikts "Beibarys" uzbrucējs Raimonds Vilkoits (4 spēlēs 2+2), bet "Arlan" sastāvā ar divām soda minūtēm izcēlās cits uzbrucējs - Artūrs Ozoliņš (4 spēlēs 0+1).

Baltkrievijas Ekstralīgā Atvars Tribuncovs (9 spēlēs 0+3) izcēlās ar rezultatīvu piespēli un diviem metieniem pa vārtiem, palīdzot Grodņas "Neman" (#1, 24 punkti 12 spēlēs) ar 4:3 pagarinājumā uzvarēt "Lida" (#8, 10 punkti 9 spēlēs). Tribuncova rēķinā arī divas soda minūtes, bet viņa komandas biedrs Aleksejs Širokovs (9 spēlēs 6+2) šoreiz palika bez punktiem, vienreiz meta pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes.

Citā mačā uzbrucējs Edijs Brahmanis (10 spēlēs 4+4) sešas reizes meta pa vārtiem un nopelnīja negatīvu koeficientu (-2), bet viņa pārstāvētais "Gomel" (#7, 14 punkti 9 spēlēs) ar 2:3 pēcspēles metienos atzina Žlobinas "Metallurg" (#5, 18 punkti 9 spēlēs) pārākumu. Brahmanis nerealizēja arī savu iespēju bullīšos.

Somijas U20 čempionātā aizsargs Kristaps Bazevičs(8 spēlēs 0+3) spēlēja nepilnas 20 minūtes (19:48) un palika bez punktiem, bet viņa pārstāvētais Pori "Assat" (#9, 12 punkti 8 spēlēs) ar 4:0 uzvarēja Raumas "Lukko" (#11, 11 punkti 8 spēlēs).

Tikmēr somu pēc spēka trešajā līgā ("Suomi-Sarja") pie uzvaras pagarinājumā tika līdervienība FPS (#1, 12 punkti 5 spēlēs), kas ar 2:1 uzvarēja "Satakunta" (#13, 3 punkti 4 spēlēs). Uzvarētāju rindās pirmajā maiņā spēlēja latviešu uzbrucējs Raitis Pujāts (5 spēlēs 3+2), kurš gan šoreiz gan palika bez punktiem.

Norvēģijas pēc spēka otrajā līgā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās uzbrucējs Ēriks Ozollapa (3 spēlēs 4+4), kura pārstāvētais "Tonsberg Elite" (#2, 10 punkti 4 spēlēs) ar 5:6 pēcspēles metienos piekāpās "Gruner" (#3, 7 punkti 4 spēlēs). Tikmēr cits uzbrucējs Gatis Gricinskis (3 spēlēs 1+3) palika bez punktiem "Nes" (#8, 3 punkti 4 spēlēs) sagrāvē pret "Furuset" (#5, 6 punkti 4 spēlēs) ar 2:9.

Vairāki mači šodien tika aizvadīti arī Zviedrijas pēc spēka trešajā līgā "HockeyEttan". Dienvidu konferences spēlē uzbrucējs Artūrs Logunovs (4 spēlēs 0+0) un "Olofstroms" (#12, 1 punkts 4 spēlēs) ar 0:6 kapitulēja "Tingsryds" (#3, 8 punkti 4 spēlēs). Tikmēr "Kallinge/Ronneby" (#4, 8 punkti 4 spēlēs) ar 5:1 uzvarēja "Morrums" (#8, 4 punkti 4 spēlēs) – uzvarētāju rindās divas rezultatīvas piespēles Edgaram Kļaviņam (4 spēlēs 1+3), bet mačā piedalījās arī aizsargs Nikita Koļesņikovs (4 spēlēs 0+1).

Rietumu konferencē uzbrucējs Romans Semjonovs (4 spēlēs 0+0) un "Arboga" (#10, 3 punkti 4 spēlēs) ar 4:8 piekāpās "Vimmerby" (#1, 9 punkti 4 spēlēs). Latvijas hokejista rēķinā viens metiens pa vārtiem un negatīvs koeficients (-2).

Austrumu konferencē "Wings" (#8, 3 punkti 4 spēlēs) ar uzbrucēju Mārtiņu Vītoliņu ierindā ar 3:4 piekāpās "Huddinge" (#2, 11 punkti 4 spēlēs). Latvijas hokejists palika bez punktiem. Rezultatīvs nebija arī aizsargs Alberts Iliško, kura pārstāvētais "Hammarby" (#10, 2 punkti 4 spēlēs) ar 2:3 atzina "Haninge Anchors" (#7, 5 punkti 4 spēlēs) pārākumu.

Izmantotie resursi:
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
pointstreak.com
Suomen Jääkiekkoliitto
Svenska Ishockeyförbundet
Norges Ishockeyforbund

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja