Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jeļisejevam sezonas pēdējā spēlē divi vārti

Andrejs Siliņš

Jeļisejevam sezonas pēdējā spēlē divi vārti
Nikolajs Jeļisejevs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Trešdien ar diviem vārtu guvumiem Krievijas augstākās līgas (VHL) izslēgšanas turnīra pēdējā spēlē izcēlās Latvijas hokejists Nikolajs Jeļisejevs. Ar rezultativitāti izcēlās vēl vairāki mūsu spēlētāji dažādās Eiropas līgās.

Krievijas augstākajā līgā (VHL) "Tsen Tou" savā laukumā ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Almetjevskas "Neftyanik". Nikolajs Jeļisejevs zaudētāju rindās izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un veica trīs metienus pa vārtiem. Ēriks Ševčenko spēlēja vairāk nekā 29 minūtes, veica piecus metienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Tā bija "Tsen Tou" pēdējā spēle sezonā, jo pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā piedzīvots zaudējums ar 0-4. Jeļisejevam šajā sezonā 37 spēlēs 11 vārtu guvumi un 11 rezultatīvas piespēles, skaitot arī izslēgšanas turnīru. Ševčenko 37 mačos guva vienus vārtus un atdeva deviņas piespēles.

Trešo uzvaru sērijā izcīnīja Karagandas "SaryArka", kas viesos ar 5:2 pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg". Kirils Tambijevs guva vārtus vairākumā un izdarīja četrus metienus pa vārtiem. Edgars Siksna 21 ar pusi minūtē izdarīja divus metienus pa vārtiem. Rezultāts sērijā līdz četriem panākumiem nu ir 3-1 Karagandas labā, bet nākamais mačs paredzēts 3. martā.

Kirila tēva Leonīda Tambijeva trenētā Sanktpēterburgas "Dynamo" viesos ar 2:3 atzina Permas "Molot-Prikamye" pārākumu. Sērijā rezultāts nu kļuvis 3-1, bet nākamais mačs norisināsies Pēterburgā 3. martā.

Šveices čempionātā "Lugano" ar 3:1 mājās uzveica Cīrihes "Lions". Elvis Merzļikins uzvaru sekmēja ar 36 atvairītiem metieniem no 37. Zaudētāju sastāvā uzbrucējs Ronalds Ķēniņš 16 minūtēs veica čerus metienus pa Merzļikina vārtiem, kā arī nopelnīja negatīvu koeficientu (-1). Citā mačā Ivars Punnenovs atvairīja 32 no 34 metieniem, bet "Tigers" ar 1:3 atzina "Geneve-Servette" pārākumu. "Lugano" ieņem ceturto vietu, "Lions" - piekto, bet "Tigers" ir devītā.

Slovākijā zaudējums Māra Jasa, Artūra Salijas un Kaspara Saulieša pārstāvētajai "Nove Zamky", kas viesos ar 0:2 atzina tiešās konkurentes "Liptovsky Mikulas" pārākumu. "Nove Zamky" tabulā ir devītajā vietā ar 51 punktiem, tikai par diviem atpaliekot no astotajā vietā esošās "Liptovsky Mikulas".

Neveiksme arī Jāņa Andersona "Zilina" ar 2:3 izbraukumā atzina "Nitra" pārākumu. Andersons spēlēja otrajā aizsargu pārī. "Zilina" piedzīvoja jau piekto zaudējumu pēc kārtas, un komanda ar 60 punktiem 51 spēlē ieņem septīto pozīciju.

Čehijā "Mountfield" ar 2:4 izbraukumā piekāpās "Vitkovice". Andris Džeriņš pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē guva pirmos no diviem savas komandas vārtiem, pretuzbrukumā izvedot ripu cauri diviem aizsargiem un, palicis viens pret vienu ar vārtsargu, raidot to vārtos. Savukārt otrajos viesu vārtos ar rezultatīvu piespēli izcēlās Oskars Cibuļskis. "Mountfield" ar 96 punktiem 50 spēlēs ir otrajā vietā tabulā.

Citā spēlē Artūra Kuldas Prāgas "Sparta" mājās ar 3:2 pieveica Roberta Bukarta un Ralfa Freiberga pārstāvēto "Zlin". Kulda 24 minūtēs izdarīja trīs metienus, veica vienu spēka paņēmienu un sakrāja negatīvu koeficientu (-1). Bukarts Zlīnas rindās atdeva rezultatīvu piespēli, veica vienu metienu un sakrāja pozitīvu koeficientu (+2). Freibergam divi metieni pa vārtiem. "Sparta" atrodas desmitajā vietā, bet "Zlin" ar trim punktiem vairāk ir vienu pozīciju augstāk.

Vācijā neveiksme "Panther", kas mājās bez Arvīda Reķa ierindā ar 5:6 zaudēja "Bremerhaven". Komandai 12. vieta 14 komandu konkurencē.

Francijā "Mulhouse" ar 2:5 mājās piekāpās "Grenoble". Pirmos mājinieku vārtus pirmajā spēles minūtē guva Rolands Vīgners pēc Artūra Ševčenko piespēles. Tie bija arī vienīgie punkti abiem latviešu hokejistiem. Vīgners veica arī divus metienus pa vārtiem, Vīgners - vienu. Sērijā starp pirmo un astoto regulārās sezonas komandu līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts (2-2).

Citā spēlē regulārās sezonas piektā vieta "Lyon" pagarinājumā ar 4:5 atzina "Amiens" pārākumu, piedzīvojot trešo zaudējumu piecos sērijas mačos. Māris Jučers Lionas komandas vārtos atvairīja 35 no 40 metieniem, kā arī saņēma divas soda minūtes. Renārs Demiters atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet Artūram Mickevičam pieci metieni pa vārtiem.

Somijas otrajā līgā zaudējums Rūdolfa Maslovska pārstāvētajai "Kettera", kas viesos ar 0:1 piekāpās "K-Vantaa". Maslovskim nepilnu desmit minūšu laikā divi metieni pa vārtiem un divas soda minūtes. "Kettera" ar 85 punktiem 48 mačos ieņem trešo vietu tabulā un jau nodrošinājusi dalību izslēgšanas turnīrā.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-01 01:57, pirms 7 gadiem
Artuuram Ozolinam arii piespeele komandas zaudeejumaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja