Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ločmelis: "Vārtsargs vispār nepaskatījās uz mani. Viegls vārtu guvums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ločmelis: "Vārtsargs vispār nepaskatījās uz mani. Viegls vārtu guvums"
Dans Ločmelis ukraiņu vārtu priekšā. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Piektdienas vakarā Latvijas valstsvienība ar 5:1 pieveica Ukrainu, izcīnot otro uzvaru 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Pirmos vārtus iemeta Dans Ločmelis, un 20 gadus vecais hokejists pauda, ka šādas spēles, kad ir iespēja tik daudz darboties ar ripu, rada baudu.

"Spēle bija ļoti patīkama. Forši, ka varējām daudz spēlēt ar ripu, bija ļoti patīkami. Bauda spēlēt hokeju. Saproti, ka esi līmeni pārāks par pretinieku, tāpēc laukumā vari justies droši," izcīnīto uzvaru komentēja Dans Ločmelis. Līdz pirmajam vārtu guvumam gan vajadzēja gaidīt vairāk nekā 15 minūtes, bet pēc Ločmeļa un 67 sekundes vēlāk arī Roberta Bukarta precīzajiem metieniem svaru kausi pārliecinoši nosvērās par labu mājiniekiem.

"Teiktu, ka pirmās desmit minūtes kontrolējām. Tad sākām spēlēt paviršāk, un arī viņiem sāka veidoties momenti. Varbūt piezagās pašpārliecinātība. Labi, ka guvām divus vārtus, un tad viss aizgāja. Viņiem nesanāca iemest, pēc tam jau pārņēmām spēli," atzina Ločmelis.

Arī iepriekšējo spēli Ločmelis sāka Latvijas izlases otrās maiņas centrā, taču pēc pirmās trešdaļas galvenais treneris Harijs Vītoliņš lēma par uzbrucēja nosēdināšanu rezervē, viņa vietā liekot Zemgu Girgensonu. Uzvarā pret Ukrainu Girgensons nespēlēja, kamēr Ločmelis atgriezās savā pozīcijā un guva vārtus.

"Indulis [Miks Indrašis] gāja iekšā zonā ar ripu, un jau tad zināju, ka viņš dos piespēli. Saņēmu ripu, un vārtsargs vispār pat neskatījās uz mani. Viegls vārtu guvums. Ļoti patīkami," smaidīja Ločmelis. Viņš izdarīja četrus metienus pa ukraiņu vārtiem, nopelnīja +2 lietderības koeficientu un uzvarēja 58,3% iemetienu.

"Pirms spēles Ukrainai īpaši negatavojāmies – vairāk domājām par savu spēli. Centāmies pieslīpēt vairākumu un mazākumu līdz perfektam rezultātam. Sanāca labi," vērtēja Ločmelis. Latvija guva divus vārtus vairākumā un izturēja abus mazākumus. Ločmeļa nopelnītais mazākums tika pabeigts priekšlaikus, noteikumus pārkāpjot ukraiņiem.

"Vai tās ir sezonas beigas, vai tas ir sezonas sākums, bet mājās spēlēt ir ļoti patīkami. Tāda atmosfēra dod papildus enerģiju. Šādos brīžos hokeju iemīli vēl vairāk. Vienmēr prieks spēlēt mājās," latviešu sarūpēto atmosfēru saviem hokejistiem slavēja Ločmelis.

Svētdien priekšā izšķirošā spēle, pulksten 17:00 spēkojoties pret Franciju, kas arī izcīnījusi divas uzvaras. "Man liekas, es personīgi nekad neesmu spēlējis pret Franciju," atmiņas lādītē rakņājās Ločmelis. Komandas tikās šā gada pasaules čempionātā, bet Ločmelis diskvalifikācijas dēļ nedrīkstēja doties laukumā. "Cik esmu redzējis, jaudīga komanda, abas spēles uzvarēja pārliecinoši. Nebūs viegli, bet mums obligāti jāuzvar."

Milānas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā (Rīga, Latvija)

DatumsLaiksSpēleRezultāts
29.08.16.00Francija – Ukraina7:2 (2:0; 3:0; 2:2)
20.00Latvija – Slovēnija4:2 (2:1; 2:1; 0:0)
30.08.16.00Francija – Slovēnija5:1 (2:0; 0:1; 3:0)
20.00Ukraina – Latvija1:5 (0:2; 0:3; 1:0)
01.09.13.00Slovēnija – Ukraina
17.00Latvija – Francija

E grupa

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Francija2200012:36
2.Latvija220009:36
3.Slovēnija200023:90
4.Ukraina200023:120