Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Miļuns: ''Esmu ļoti apmierināts ar cīņassparu un atdevi, bet ir problēmas aizsardzībā''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Miļuns: ''Esmu ļoti apmierināts ar cīņassparu un atdevi, bet ir problēmas aizsardzībā''
Ēriks Miļuns un Eduards Tralmaks
Foto: IIHF

Latvijas U20 hokeja izlase aizvadījusi savu trešo spēli Pasaules čempionātā Toronto, piekāpjoties mājniecei Kanādai ar 2:10. Pēc mača savos iespaidos un pārdomās dalījās komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns, kā arī hokejisti Renārs Krastenbergs, Kārlis Čukste un Tomass Zeile.

Ēriks Miļuns: „Šodienas spēle noritēja nedaudz arī pēc mūsu scenārija. Slikti, ka par daudz bija kļūdas aizsardzībā. Mēs parādījām, ka varam cīnīties, ka varam spēlēt, ka brīžiem varam ļoti labi nospēlēt, varam arī iemest, varam vinnēt iemetienus, varam pacīnīties par katru ripu. Protams, mums ir ļoti daudz problēmas aizsardzībā. Mēs tomēr spēlējām pret vienu stiprākajām pasaules komandām. Puiši malači, cīnījās.

Spēli aizvadījām, kā bijām plānojuši, vienīgi vārtus varējām ielaist mazāk. Ar cīņassparu, atdevi un ar gribēšanu esmu apmierināts. Spēles disciplīna atsevišķos brīžos varēja būt labāka. Izejot no tā, ka pretiniekam bija uzdevums nepieļaut vairāk par septiņiem metieniem, kā slovākiem. Mēs pārpildījām metienu skaitu, arī noraidījās viņi gana daudz. Ik pa brīdim kanādiešiem neļāvām darīt to ko viņi māk. Šodien mums sanāca gan aktīvā spēle, gan sagaidīšana. Vēl analizēsim un cerēsim, ka rīt mums izdosies labākā spēle.''

Renārs Krastenbergs par savu vārtu guvumu: „Mazākumā dabūjām ripu ārā no zonas un veiksmīgi izgājām gandrīz divi pret vārtsargu. Veiksmīgi uzmetu un trāpīju. Tagad atpūtīsimies, paskatīsimies video, parunāsim kopā, izgulēsimies un būsim gatavi rītdienas spēlei.”

Kārlis Čukste par to, kāpēc 1. perioda beigās nebija redzams uz spēlētāju soliņa: „Stāvot vārtu priekšā, ripa neveiksmīgi trāpīja pa kāju. Pirmajā brīdi ļoti sāpēja, aizgāju uz ģērbtuvēm, kur ārsts (Ēriks Ozols) par mani parūpējās. Otrajā periodā jau biju laukumā un spēlēju. Šis sasitums man netraucēs un uz rītdienas spēli es būšu maksimāli gatavs. Rīt ir svarīga spēle mums visiem. Ja uzvaram, tad tiekam tālāk. Kopā ar čaļiem uztaisīsim sapulci. Uz spēli iesim ar pirmo numuru un centīsies uzvarēt.”

Tomass Zeile: „Spēli pret kanādiešiem uzsākām daudz labāk nekā iepriekšējās divas. Mēs sākām agresīvi un izskatījās, ka kanādieši bija pārsteigti, ka labi sākām spēli. Uzsēdāmies virsū, neļāvām viņiem spēlēt pēc viņu sistēmas. Spēles beigās nenoturējāmies kā komanda un salūzām kaut kādā momentā. Tā bija kā mācība, ka pa vienam spēle neaizies. Ir jāieliek komandas darbs. Rītdienas spēlei noskaņosimies tāpat kā visām pārējām. Ir jāuzvar jebkura spēle, ja grib kaut ko sasniegt. Mēģināsim uzvarēt. Citu domu nav.”

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/4790/erik...

     [+] [-]

, 2016-12-30 14:56, pirms 8 gadiem
Ja šonakt ar slovākiem aizsardzība būs labā līmenī, tad būs arī uzvara!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-30 15:15, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Ja šonakt ar slovākiem aizsardzība būs labā līmenī, tad būs arī uzvara!!!
ne tikai. Būtiska būs katra nianse. Bez aizsardzības mums arī vēl citi mīnusi.

     [+] [-]

, 2016-12-30 15:16, pirms 8 gadiem
Aizsardzību un spēles disciplīnu, kā reizi, var iemācīt zboros...
Pie tam pretinieku spēles stils bija zināms jau pāris gadus atpakaļ.

     [+] [-]

, 2016-12-30 15:25, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Aizsardzību un spēles disciplīnu, kā reizi, var iemācīt zboros...
Pie tam pretinieku spēles stils bija zināms jau pāris gadus atpakaļ.
bet ja to zboru nav?

     [+] [-]

, 2016-12-30 15:35, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: bet ja to zboru nav?
Tad mēs esam tur kur esam. Tas ir žēl, jo šīs lietas ir viegli labojamas. Pie tam gan aizsardzība, gan disciplīna noder jebkurā klubā. Tipisks piemērs ir Girgensons. NHL viņš ir pateicoties disciplīnai. Visi treneri taču atzīst, ka strādā viņš sevi nežēlodams.
Nesen vēroju U16 spēli. Potenciālie līderi vinnēja ar lielām grūtībām, jo, komanda, kas dzīvojas pa tabulas lejasdaļu visu laiku aizsargājās un veica 1:1 pretuzbrukumus.

     [+] [-]

, 2016-12-30 15:43, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Tad mēs esam tur kur esam. Tas ir žēl, jo šīs lietas ir viegli labojamas. Pie tam gan aizsardzība, gan disciplīna noder jebkurā klubā. Tipisks piemērs ir Girgensons. NHL viņš ir pateicoties disciplīnai. Visi treneri taču atzīst, ka strādā viņš sevi nežēlodams.
Nesen vēroju U16 spēli. Potenciālie līderi vinnēja ar lielām grūtībām, jo, komanda, kas dzīvojas pa tabulas lejasdaļu visu laiku aizsargājās un veica 1:1 pretuzbrukumus.
skaidrs. Tātad sveika 1. divīzija un visas nepilnības labosim nākamgad?

     [+] [-]

, 2016-12-30 15:50, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: skaidrs. Tātad sveika 1. divīzija un visas nepilnības labosim nākamgad?
Katra spēle sākas ar 0:0.
Man jau dikti patīk, ka Latvija uzvar un paliek, lai arī starp pēdējām, bet PALIEK. Vot to arī novēlu.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-30 15:58, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Tipisks piemērs ir Girgensons. NHL viņš ir pateicoties disciplīnai.
tas ir... Zemgus... Girgen...sons.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-30 16:53, pirms 8 gadiem
Kā var būt vāja aizsardzība.Pirmās spēles sākumā tv komentētāji tak lielīja aizsargus un teica ka 3-4 jau šajā sezonā būšot kandidāti uz vietu valsts izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-30 17:35, pirms 8 gadiem
Mums aizsardzība ir ļoti briesmīga..

  +1 [+] [-]

, 2016-12-30 17:42, pirms 8 gadiem
Slikta aizsardzība rodas no sliktām pozīciju izvēlēm. Sliktas pozīcīju izvēles rodas, ja spēlētāji nav saspēlējušies. Spēlētāji nav saspēlējušies, jo ir maz kopā spēlējuši..

  -1 [+] [-]

, 2016-12-30 18:30, pirms 8 gadiem
Esmu ļoti neapmierināts ar problēmu kamolu aizsardzībā un 2. un 3. nr. rekordsērijām vārtos, daļa no nosacītiem aizsardzības līderiem spēlē Rīgā,bet..joprojām meklē pozīcijas. Arī treneriem derētu saņemties un saspēlēties !

     [+] [-]

, 2016-12-30 18:32, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Aizsardzību un spēles disciplīnu, kā reizi, var iemācīt zboros...
Pie tam pretinieku spēles stils bija zināms jau pāris gadus atpakaļ.
kas ir zbori, vai tur dzer zubrovku, nekropļosim uzreiz 2 valodas

     [+] [-]

, 2016-12-30 19:02, pirms 8 gadiem
Ozolinsh999 rakstīja: Mums aizsardzība ir ļoti briesmīga..
Pag, nu bet mums trīs spēles un visas pret pasaules top 3. Domāju, ka šīs mūsu grupas komandas arī sadalīs medaļas.

     [+] [-]

, 2016-12-30 20:06, pirms 8 gadiem
specha rakstīja: Esmu ļoti neapmierināts ar problēmu kamolu aizsardzībā un 2. un 3. nr. rekordsērijām vārtos, daļa no nosacītiem aizsardzības līderiem spēlē Rīgā,bet..joprojām meklē pozīcijas. Arī treneriem derētu saņemties un saspēlēties !
un pret mūsu uzbrucēju spēli aizsardzībā Tev pretenziju nav?

     [+] [-]

, 2016-12-30 21:24, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: un pret mūsu uzbrucēju spēli aizsardzībā Tev pretenziju nav?
drošvien Tev taisnība, nav mana kompetence- spēles esmu skatījies fragmentāri, sajūtas ir sliktas