Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

papildināts Merzļikins: "Trešajā periodā biju ļoti noguris"

Andris Liepa
Andris Liepa

Merzļikins: "Trešajā periodā biju ļoti noguris"
Elvis Merzļikins
Foto: AP/Scanpix

Pēc piedzīvotās sagrāves pasaules čempionātā hokejā U-20 izlasēm pret Krieviju ar 0:14 Latvijas komandas vārtsargs Elvis Merzļikins atzina, ka cīņas beigās jutis lielu nogurumu. Krievi turpretī izteikuši prieku par savu sniegumu un apsprieduši faktu, ka deviņus rezultativitātes punktus nopelnījušais Jevgeņijs Kuzņecovs tikai mazliet neaizsniedzās līdz vēsturiskam rekordam.

Izrādās, Jevgeņijam Kuzņecovam, kurš spēlē pret Latviju guva deviņus rezultativitātes punktus, pietrūka viena punkta, lai atkārtotu leģendārā Petera Forsberga rekordu – 1993. gadā zviedru uzbrucējs vienā mačā nopelnīja 10 punktus. Kuzņecovs: „Nezināju par šo rekordu. Tiesa, spēles laikā treneris man pateica par to. Taču nodomāju, ka viņš joko. Beigās jokojoties lūdzu trenerim, lai izlaiž laukumā. Negaidīju, ka beigās no Forsberga atpalikšu tikai par vienu punktu. Forsbergu grūti nostumt no 1. vietas. Taču vispār uzvaru turnīrā nevar gūt ar viena spēlētāja individuālām darbībām – jābūt komandai. To sapratām pagājušajā gadā.”

Treneris Valērijs Bragins par mača izskaņu: „Kuzņecovs man neko nepateica par Forsberga rekordu, kaut arī pats zināja. Bet es pat nezināju, cik viņam tobrīd bija punktu – mēs taču tur nestāvam un neskaitām. Kuzņecovs man lūdza izlaist viņu laukumā beigās, bet es nesapratu kāpēc – būtu pateicis iemeslu, būtu izlaidis viņu. Pēc tam teicu viņam, ka tādas lietas jāpasaka.

Spēle, kuru prasām no spēlētājiem, parādās – visas maiņas vairāk vai mazāk rāda to hokeju, kuru gribam redzēt. Ar katru spēli pārliecinos, ka uzlabojas arī attiecības komandas iekšienē. Šodien himnas laikā pirmo reizi apskāvās – tas priecē.”

Aleksandrs Hohlačovs: „Visi šodien spēlēja lieliski. Nedomāju, ka Latvija gaidīja, ka ielaidīs tik daudz.”

Mūsu vārtsargs Elvis Merzļikins: „Krievija ir ļoti meistarīga, ātra komanda. Bija grūti. 3. periodā biju ļoti noguris.”

Latvijas U-20 izlases vecākais treneris Ēriks Miļuns pauda: "Protams neviens negrib zaudēt ar šādu rezultātu, bet zēni cīnījās līdz galam un par to viņiem paldies. Krievu izlase nodemonstrēja savu meistarību gan vairākumā, gan vienādos sastāvos un lika mums par katru kļūdu samaksāt ar golu. Mums jācenšas par šo zaudējumu aizmirst un jāgatavojas nākošai spēlei, jo turnīra galvenās spēles vēl priekšā."

"Sākām spēli labi! Pat vienu brīdi bija, ka metienus bijām izdarījuši vairāk. Pirmo periodu nospēlējam labi, otrajā sākam noraidīties un viņi lieliski izmantoja vairākumu .. tas arī bija lielākais iemesls tik daudzām ielaistām ripām!! Elvis stāvēja labi, viņam nav ko pārmest. Malacis, pirmā spēle čempionātā un sāka bez mandrāžas .. vēlāk jau bija tīri tehniskā spēle. Krieviem cauri gāja gandrīz visas piespēles, dažreiz pat neticējas, ka tādas piespēles var iziet cauri. Arī paši nerealizējām savus momentus. Metām daudz, bet realizācija piekliboja," tā Latvijas U-20 izlases kapteinis Kristiāns Pelšs.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...
HOME

1 2 40 komentāri

 +21 [+] [-]

, 2011-12-30 10:37, pirms 13 gadiem
Miļūns vienkārši "slikts cilvēks". Neprofesionālāku un spēli nejūtošāku treneri dzīvē neesmu sastapis. Prom no izlases!

     [+] [-]

, 2011-12-30 10:40, pirms 13 gadiem
izskatās gan ka biji

 +22 [+] [-]

, 2011-12-30 10:41, pirms 13 gadiem
purva_velns rakstīja: Miļūns vienkārši "slikts cilvēks". Neprofesionālāku un spēli nejūtošāku treneri dzīvē neesmu sastapis. Prom no izlases!
man ar liekas, ka ir pazīmes, kad treneris vairs nespēj vadīt spēli.. rezultāts 14:0 - pirmā lielā pazīme... nav jau krievi tādi pārcilvēki vai nenormāli pārkačājušies, vaina ir taktikā un zīmējumā...

  +8 [+] [-]

, 2011-12-30 10:45, pirms 13 gadiem
purva_velns rakstīja: Visos krievu sporta portālos mūsu treneri viennozīmīgi klasificē kā "...", kurš nepiedodamā veidā psiholoģiski traumē savu vārtsargu, laikus nenomainot to un ļaujot 17- gadīgam puisim gūt psiholoģisku traumu. Viņš taču būs nākamo 3 gadu izlašu pamatvārtsargs, kāda viņam būs vēlme spēlēt.
nu arii fakts,trenneris ar galvu nedomā

 +16 [+] [-]

, 2011-12-30 10:46, pirms 13 gadiem
Visos krievu sporta portālos mūsu treneri viennozīmīgi klasificē kā "...", kurš nepiedodamā veidā psiholoģiski traumē savu vārtsargu, laikus nenomainot to un ļaujot 17- gadīgam puisim gūt psiholoģisku traumu. Viņš taču būs nākamo 3 gadu izlašu pamatvārtsargs, kāda viņam būs vēlme spēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-30 10:50, pirms 13 gadiem
Vajadzeja apsteigt Forsbergu......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-30 11:11, pirms 13 gadiem
Nu galigi puikam neiet,smags zaudeejums.

 +13 [+] [-]

, 2011-12-30 11:13, pirms 13 gadiem
domajams ka kuznecovu nakamgad vairs neredzesim khl,ja nekludos caps pieder tiesibas uz vinu,taka ovi varbut iespeles redzot ka jaunie talanti jau min uz papezhiem

vartsargu vajadzeja nomainit,normali treneri ta dara,lai netraumetu un lai uzmundrinatu komandu..bet nu veiksmi pret sveici cerams ka vairs nebus tik traki zaudejumi
Slēpts komentārs: als

  +5 [+] [-]

, 2011-12-30 11:18, pirms 13 gadiem
Kas tā par traumu - visi baigi mīkstie palikuši - ja kāds atceras - tad A. Irbi savulaik vienā no viņa pirmajām NHL spēlēm treneri ielika pret manuprāt LA kings un viņš salaida 11 ripas - bet tad nākamajā spēlē nosargāja sausajā!
Tā ka šim vārtsargam ir tikai jātrenējas, jātrenējas un vēlreiz jātrenējas!
Slēpts komentārs: als
Slēpts komentārs: Uldiski
Slēpts komentārs: silk182
Slēpts komentārs: neitrals23

  +5 [+] [-]

, 2011-12-30 11:43, pirms 13 gadiem
neitrals23 rakstīja: kur tie naivie patrioti kas vakar blava ka bus uzvara, un tiem kas rakstija objektivi lika minusus?
un treneris nav vainigs pie ta ka mums tik svaks junioru sastavs
kas tad ir vainiigs ja ne treneris? vinja uzdevums ir salikt komandu no gabalinjiem kas ir un izveidot speles zimejumu. vinjs ir vienkarsh statists . vinjs nav un nebuus nekaads treneris vinja liimenis latvijas atklatajs chempionaats kur treneris ir tikaj ponts. paklausies ko pats pelsh saka ,ka vinsj ar atveertu muti kllausaas Nolanaa jo zina ka shis cilveeks ir kautko sasniedzis. trenerim ir jaabuut atoritatiivam un zinosham nevis shim alusvedirinjam.

     [+] [-]

, 2011-12-30 12:06, pirms 13 gadiem
nu ko - ja noguris, tad vajag vairāk trenēties. Tai skaitā fizisko sagatavotību. Savādāk var spēlēt galda spēles vai dambreti. Pirmkārt - par šo gan vajadzētu uztraukties treneriem ar savu darba metodiku. Savādāk vienmēr būs laba tikai spēles pirmā puse, bet pēc tam lūzīsim. Starp citu - pa gadu nekas būtiski nav mainījies - tieši tas pats stāsts. Fizuha...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-12-30 12:34, pirms 13 gadiem
Metām daudz, bet realizācija piekliboja," tā Latvijas U-20 izlases kapteinis Kristiāns Pelšs.

Realizācijas vispār nebija.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-30 12:39, pirms 13 gadiem
absolūti nepārliecinošs treneris. ceru, ka šis bija viņa pēdējais čempionāts pie izlases stūres. pie jebkādas izlases stūres. vārtsargs bija jānomaina jau 2.perioda sākumā jau pie 4. vai 5. ielaistajiem vārtiem, tad nebūtu tagad tik smagi visai komandai un arī līdzjutējiem, kuri cēlās 5 no rīta, lai skatītos spēli un atbalstītu mūsējos. tādu pazemojumu čaļi nebija pelnījuši. bet ir grūti savākties, ja treneris NEKO nespēj... pat grūti iedomāties, kā tagad ir pēc tāda rezultāta vispār pa halli vai viesnīcu pārvietoties.
Lipmanam būtu ieteikums arī vairāk līdzekļu atvēlēt profesionālai treneru sagatavošanai, jo labu un talantīgu spēlētāju jau mums tomēr netrūkst, jebkurai izlasei pilnu sastāvu savākt var. tikai NAV jau to normālo un zinošo treneru.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-30 12:47, pirms 13 gadiem
Vienkārši smieklīgi - noguris....

  +4 [+] [-]

, 2011-12-30 13:08, pirms 13 gadiem
kreesls rakstīja: Vienkārši smieklīgi - noguris....
Savaa karjeraa- taadu speeli, kur jastradaa visas 60 minutes, vinsh vel nebija nospelejis. Speelu prakse maza...
Vartsargs labs, bet pagaidaam ne tuvu U-20 elites liimenim

  -1 [+] [-]

, 2011-12-30 13:09, pirms 13 gadiem
NOGURIS,nevajag skriet vilcienam pa priekwu.Visam savs laiks

  +3 [+] [-]

, 2011-12-30 13:17, pirms 13 gadiem
escada rakstīja: absolūti nepārliecinošs treneris. ceru, ka šis bija viņa pēdējais čempionāts pie izlases stūres. pie jebkādas izlases stūres. vārtsargs bija jānomaina jau 2.perioda sākumā jau pie 4. vai 5. ielaistajiem vārtiem, tad nebūtu tagad tik smagi visai komandai un arī līdzjutējiem, kuri cēlās 5 no rīta, lai skatītos spēli un atbalstītu mūsējos. tādu pazemojumu čaļi nebija pelnījuši. bet ir grūti savākties, ja treneris NEKO nespēj... pat grūti iedomāties, kā tagad ir pēc tāda rezultāta vispār pa halli vai viesnīcu pārvietoties.
Lipmanam būtu ieteikums arī vairāk līdzekļu atvēlēt profesionālai treneru sagatavošanai, jo labu un talantīgu spēlētāju jau mums tomēr netrūkst, jebkurai izlasei pilnu sastāvu savākt var. tikai NAV jau to normālo un zinošo treneru.
Cik atceros vienreiz (moš ir arī vēl) Kira LHF kaut kādu ārzemju specu te bija uzaicinājuši uz semināru, lai šis te vietējiem treneriem apstāstītu "pasaules praksi" jaunās tendences hokejā u.t.t. kā Tu domā atsaucība bija liela? Atsaucība bija diezgan pašvaka, jo te acīmredzot visi ir iedomājušies sevi par nez kādiem tur treneru "etaloniem" esam, kuriem pašiem nekas nav jāmācās.... nu tad vienu no tādiem "advancētiem" treneriem mēs arī te tagad redzam pie mūsu moloģoškas stūres..... un par ko tad te brīnīties, ja paši treneri nevēlas mācīties un sevi pilnveidot.....

  +5 [+] [-]

, 2011-12-30 13:18, pirms 13 gadiem
Nu jā, riktīgi zem tankiem pameta. Ar tādu spēli aizsardzībā pat divi vārtussargi nelīdzētu.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-30 14:07, pirms 13 gadiem
ar sudainu koku galv, trenerim pa muguru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-12-30 15:06, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Par treneri es viņiem pilnīgi piekrītu! Miļunu ar sūdainu koku vajadzētu dzīt protm pēc šitā čempja.... par pašu kīperu runājot, var jau teikt čalis jauns u.t.t., bet nu neizskatās ka viņš nākotnē varētu būt lietaskoks... tagad vēl "mīlotais treneris" čalim normālu psiholoģisko traumu uztaisija...
Man patīk, ka te visi baigi komentē , ''čalis neizskatās labi , utt.''. 100% neredzēji spēli, aizsardzība bija totāla 0. Elvis nostāvēja daudzreiz labāk nekā Gudļevskis pret Zviedriem. Atšķirībā no Gudļevska vilka ārā arī neņemamos , vismaz kādus 5+.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-30 16:16, pirms 13 gadiem
Mūsējie juniori ir švaki auguma parametros un aizsargi - piespēļu kultūra un cīņassparā, un treneris ir ļoti vājš taktiķis. Taču juniori pie cita trenera ticu, ka stabili tiks TOP8.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-12-30 17:36, pirms 13 gadiem
Elvis Merzļikins: „Bija grūti. 3. periodā biju ļoti noguris.”

Elvi, ar vārdiem uzmanīgāk - pastnieka somu var izsniegt ļoti ātri...

  +3 [+] [-]

, 2011-12-30 17:37, pirms 13 gadiem
Vispār liekas, ka zēniem vajag psihologu. Labs kandidāts būtu Guntars Paste. Ko sakat, sportacentra lietotāji? ';
1 2 40 komentāri