Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Rihards Bukarts: "Zinājām, ka esam labākā komanda, un to pierādījām uz ledus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rihards Bukarts: "Zinājām, ka esam labākā komanda, un to pierādījām uz ledus"
Roberts un Rihards Bukarti. Foto: JPhotos

Latvijas hokeja izlase svētdienas vakarā, pateicoties uzvarai ar 2:1 pret Franciju, nodrošināja dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs. Mazāk nekā diennakti pēc panākuma daļa spēlētāju jau pametuši Latviju, lai atgrieztos savu klubu rīcībā. Viens no viņiem – mača pirmos vārtus guvušais Rihards Bukarts. Uzbrucējs sarunā ar Sportacentrs.com pauda pārliecību, ka līdzjutēju atbalsts būtu palīdzējis valstsvienībai pasaules čempionātā gūt lielākus panākumus.

Tieši Riharda Bukarta gūtie vārti pirmās trešdaļas vidū deva Latvijas izlasei vadības grožus, ko laukuma saimnieki nosargāja līdz beigu sirēnai. 25 gadus vecais uzbrucējs spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Andri Džeriņu un Renāru Krastenbergu, un trio veikums bija pamanāms. Džeriņš nopelnīja piespēli Bukarta gūtajos vārtos, bet Krastenbergs ar aktivitāti atnesa mājinieku komandai divus skaitliskos vairākumus.

"Jau no paša sākuma runājām, ka mums nemaz nav izteiktas ceturtās maiņas. Kā teica Haris [Harijs Vītoliņš], tad mums visi ir spēlējoši uzbrucēji un jebkurš ir gatavs iet laukumā vairākumā. Var paskatīties uz sezonām klubos – lielākā daļa savās komandas spēlē vairākumā un ir vadošajās lomās. Man liekas, ka mēs kā nomināli ceturtie nospēlējām ļoti labi. Devām vajadzīgo enerģiju, radījām momentus uzbrukumā, pieturējām ripu, nopelnījām vairākumu un guvām vārtus. Ļoti solīdi. Galvenais uzdevums visai komandai bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, un mēs to izdarījām!" pauda Bukarts, kurš trīs mačos izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Jau pirms turnīra valdīja pārliecība, ka tieši Francija būs latviešu galvenā pretiniece cīņā par vienīgo olimpisko ceļazīmi, un prognoze piepildījās. Tomēr Bukarts atzina, ka izmaiņas pirms izšķirošās spēles nav bijušas. "Apzinājāmies, ka esam labākā komanda, ka mums ir labāks sastāvs – gan labāka aizsardzība, gan labāks uzbrukums. Centāmies spēlēt savu spēli. Zinājām, ka esam labāka komanda, un to pierādījām uz ledus. Bijām pārāki, lai gan rezultāts neataino spēles gaitu. Taču hokejā tā notiek. Pret ungāriem 9:0 nebija objektīvs rādītājs, tikpat labi trešo periodu varējām sākt ar 1:1," secināja Bukarts.

"Gadās, ka dominē ripas kontrolē, izdari metienus, bet atrodies iedzinējos. Tā hokejā notiek. Taču uzskatu, ka mēs viennozīmīgi bijām labāki par Franciju. Bijām labākā komanda turnīrā. Vārtu bilance 17:1 to lieliski parāda," teica Latvijas izlases uzbrucējs. Februārī valstsvienība cīnīsies Pekinas olimpisko spēļu C apakšgrupā pret Somijas, Zviedrijas un Slovākijas izlasēm.

"Aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm – tā ir virsotne. Esi to sasniedzis. Dod veselību, lai izdotos aizbraukt visiem labākajiem. Droši vien uzvara pret Franciju bija svarīgākā manā karjerā, bet cerams, ka vēl svarīgākas ir tikai priekšā. Uzvarēt vienu maču pasaules čempionātā – tas ir viens. Tikt uz olimpiskajām spēlēm – kaut kas cits. Nozīmīga uzvara gan mums pašiem, gan Latvijas valstij, jo uz pusi palielinājām olimpiskās delegācijas sastāvu," atzina Bukarts, kura kontā ir četri pasaules čempionāti.

Latvijas un Francijas izšķirošais duelis pēc ilgāka pārtraukuma spēja atkal piepildīt "Arēnas Rīga" tribīnes, un komandā valda pārliecība – ja šāda atmosfēra būtu iespējama pasaules čempionātā, mājinieki aizsniegtos augstāk par 11. vietu.

"Ar džekiem runājām, ka būtu bijis pilnīgi cits rezultāts, ja varētu pasaules čempionātā spēlēt ar faniem tribīnēs. Tā enerģija, tā motivācija, ko viņi dod... Iznāc, redzi pilnu arēnu un ir smaids. Tas ir reāli forši! Hokejs ir šovs, kas domāts faniem. Ja uz tevi neviens neskatās, ja nav enerģijas apmaiņas, tad nav interesanti spēlēt, teikšu godīgi," teica Bukarts.

Viņš jau šodien devies ceļā, lai pievienotos Kontinentālās hokeja līgas klubam Vladivostokas "Admiral" sagatavošanās posmā pirms jaunās sezonas. Pirmais mačs paredzēts ceturtdien pulksten 19:30 viesos pret Maskavas "Spartak".

"Apstākļu dēļ esmu aizvadījis tikai trīs treniņus kopā ar komandu, tāpēc vēl nezinu, kāda būs mana loma. Bija grūti dabūt vīzu, un papīru sakārtošana paņēma ilgāku laiku. Viss būs atkarīgs no paša spēles – cik kvalitatīvu hokeju rādīšu. Domāju, ka man ir labas iespējas, jo ar mani rēķinās. Kā leģionāram noteikti kādā punktā dos iespēju spēlēt vairākumā, un tad jau no paša atkarīgs tas, cik gatavs būšu paņemt šo iespēju pierādīt sevi, kā klāsies ar vārtu gūšanu un iespēju radīšanu partneriem," vērtēja uzbrucējs, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Rīgas "Dinamo" rindās, 33 mačos izceļoties ar 11+6. Pirms tam Bukarts spēlēja Vācijā.

"Admiral" pret Rīgas "Dinamo" savā laukumā tiksies 4. oktobrī, bet viesošanās Rīgā paredzēta 15. novembrī. Vladivostokas vienībai tā būs ceturtā spēle septiņu maču izbraukuma sērijā.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-30 19:08, pirms 3 gadiem
Malacis Rihard! Visu to labāko Tev!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja