Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs par Latvijas izlases pamešanu: "Tas bija smagākais telefona zvans karjerā"

Agris Suveizda

Hārtlijs par Latvijas izlases pamešanu: "Tas bija smagākais telefona zvans karjerā"
Bobs Hārtlijs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas hokeja izlase vakar ar 2:1 izšķirošajā cīņā pārspēja Francijas valstsvienību un kvalificējās 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, taču to paveica Harija Vītoliņa, nevis kanādieša Boba Hārtlija vadībā, kurš amatu oficiāli pameta tikai jūlija beigās.

Kontinentālās hokeja līgas jaunā sezona trešdienas vakarā sāksies ar Hārtlija trenētās Gagarina kausa īpašnieces Omskas "Avangard" un iepriekšējās sezonas finālistes Maskavas CSKA dueli. Šodien notika Omskas "Avangard" mediju pasākumi, un Hārtlijam tika vaicāts ne tikai par gatavību sezonai, bet arī par to, vai, tagad esot bez izlases pieraksta, ir iespējama viņa pievienošanās Krievijas izlases treneru štābam. "Par šādu iespēju, godīgi sakot, dzirdu pirmoreiz," baumas ātri pieklusināja kanādietis.

"Nevarēju turpināt darbu ar Latvijas izlasi, un tas bija smags lēmums – tas bija visgrūtākais telefona zvans manā karjerā, jo nevarēju savienot abus amatus. Doties uz olimpiskajām spēlēm ir mans sapnis, bet, iespējams, tā īstenošanai nāksies strādāt vēl četrus gadus," teica Hārtlijs. "Vasarā saņēmu zvanus no klubiem, bet no Krievijas izlases neviens ar mani nesazinājās. Olimpiskajā kvalifikācijā noskatījos visas Latvijas izlases spēles un telefoniski apsveicu galveno treneri, federācijas prezidentu un viceprezidentu, spēlētājus. Tā vienkārši sanāca, ka nevarēju atrasties divās vietās vienlaikus – varēju būt klāt divās no trim [olimpiskās kvalifikācijas] spēlēm, bet uzskatīju, ka tas no manas puses nebūtu ētiski. Harijs Vītoliņš paveica teicamu darbu, un uzskatu, ka Latvijas izlasei ir priekšā lielas uzvaras."

Jūlija beigās federācijas prezidents Aigars Kalvītis žurnālistiem skaidroja, ka nebija iespējams panākt vienošanos ar Hārtlija klubu Omskas "Avangard": "Sarunas notika trīs nedēļas. Visu laiku cerējām un gaidījām, ka viņu atbrīvos uz nometni, lai varētu sagatavot izlasi. Nebija runas par nometnes pirmo dienu – nemaz nerunājām par 16. augustu. Cerējām uz 20. augustu, kad bija paredzēta pirmā pārbaudes spēle. Taču viņu nelaida pat uz kvalifikācijas pirmo maču...Nebija nekādu variantu vienoties."

Latvijas izlasi Hārtlijs vadīja četros pasaules čempionātos, 2018. gada ceturtdaļfinālā ar 2:3 sīvi zaudējot zviedriem un ieņemot astoto vietu, 2017. un 2019. gadā finišējot desmitajā pozīcijā, bet šajā pavasarī mājās nācās samierināties ar vienpadsmito vietu. 2018. gadā Hārtlijs kļuva arī par Omskas kluba galveno treneri, un viņš šodien atzina, ka darbs ar "Avangard" ļāvis mainīt priekšstatus par Krieviju: "Vēl pirms "Avangard" man bija 4-5 piedāvājumi no KHL, kurus atteicu kaut kādu aizspriedumu vai nepareizu uzskatu dēļ, taču, padzīvojot Krievijā, sapratu, ka nav par ko žēloties. Viss ir lieliski – sadzīve, cilvēki, apkārtne, ēdiens, arī sieva ar mani šeit labi pavada laiku. Man paveicās strādāt lieliskā klubā un sapratu, ka galvenais nav nacionalitātē. Galvenais – mīlestība pret hokeju un cilvēki, kuri ir mums apkārt. Mūsu mērķis šosezon? Uzvarēt pēdējā izslēgšanas spēlē."

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/42828/
https://tass.ru/sport/12253179

1 2 55 komentāri
Slēpts komentārs: norins
Slēpts komentārs: Podariņķiss

 +10 [+] [-]

, 2021-08-30 15:31, pirms 3 gadiem
norins rakstīja: Krievu rubļa smarža izrādījas smeķīgāka..nav ko pikšķēt..olimpiskais sapnis tev tutūu
Hartlijs ir profesionāls hokeja treneris, kura darbs ir trenēt hokejistus. Diez vai Latvija spēj nolīgt viņu kā pilnvērtīgu izlases treneri, nerunājot par Rīgas Dinamo, bet Avangard atteica iespēju savienot darbu klubā un Latvijas izlasē. Kas tev nav skaidrs??

  +6 [+] [-]

, 2021-08-30 15:38, pirms 3 gadiem
Pārsvarā visi komentāri tādi konspirāciju tipa un negatīvi ,kas jums vainas cilvēki?
Latvija spēlēs OS , Bobs izsaka viedokli par to un par aiziešanu izlases ,viss kārtībā ,dzīvojam tālāk ,nav jābrēc. Esmu pilnīgi pārliecināts , ja jebkuram no jums piedāvātu lielākus ienākumus jūs teciņus aizskrietu no sava esošā darba , nav ko pārmest bezjēgā ,jo Bobs nelasa sportacentru.
Slēpts komentārs: MrMaybe
Slēpts komentārs: pernambucan0

 +10 [+] [-]

, 2021-08-30 15:55, pirms 3 gadiem
Hārtlijs Latvijas hokeja izlasē paveica labu darbu, par to viņam liels paldies kā izcilam profesionālim. Un tieši tāds pats vīrs ir pie izlases stūres šobrīd - latviešu hokeja profesionālis ar lielu trenera pieredzi. Tā, protams, mazāka nekā Hārtlijam, taču, manuprāt, pilnīgi pietiekoša, lai realizētu mūsu ambīcijas hokejā. Nevajag uzreiz te sapņot par medaļām, taču pagaidām Latvija ir stabila TOP 10 komanda pasaulē un tas nebūt nav maz, ņemot vērā mūsu hokejistu resursus.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-30 15:58, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Ko gan citu šitas vecais pendostānas sakārnis gan teiktu. Pie vienas vietas viņam tāda Latvijas izlase, galvenais mērķis ir finanses ne arī kautkas cits. Latvijas izlasei viņš nekādu plusu nebija sniedzis, jēgas no viņa nebija nekādas pilnībā. Vītoliņš ir augstāka līmeņa treneris un to viņš ir pierādījis, treneris kurš sniedz visu savu laiku valstsvienības labā. Latvijai nav vajadzīgi rietumu treneri, mums pašiem ir labi treneri.
Ar Bobu pie stūres bija gandrīz tas pats kas bez trenera.
Kā var tādu sviestu rakstīt
Slēpts komentārs: file

  +3 [+] [-]

, 2021-08-30 16:15, pirms 3 gadiem
Bob nesatraucies, kā pagājušo nedēļu redzējām viss ok, viss notiek.
Kā mēdz teikt, tukša vieta ilgi nepaliek.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-30 16:22, pirms 3 gadiem
file rakstīja: Skaļi izklausās "TOP 10 pasaulē", ņemot vērā, ka kaut cik nopietnā līmenī ledus hokeju spēlē tikai kādās 15-18 valstīs.
Es teiktu, ka vismaz 20, kas arī nav maz... Cik daudzos komandu sporta veidos ir tāda konkurence? Uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt...

  +3 [+] [-]

, 2021-08-30 16:26, pirms 3 gadiem
Es nemaz nerunāju par to, ka hokejs ir prestižs sporta veida, ņemot vērā atalgojumu, piemēram, kas ir daudz augstāks, nekā volejā vai rokasbumbā, teiksim.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-30 16:31, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Es teiktu, ka vismaz 20, kas arī nav maz... Cik daudzos komandu sporta veidos ir tāda konkurence? Uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt...
daudz Tev to pirkstu tai vienai rokai....

     [+] [-]

, 2021-08-30 16:33, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: daudz Tev to pirkstu tai vienai rokai....
Futene, basis, roķene, volejs... vēl kkkur?

  +5 [+] [-]

, 2021-08-30 16:46, pirms 3 gadiem
off topic
izrādās ka vārtsargs Kalniņš nebija olimp. kvalī kopā ar LR izlasi arī tāpēc, ka kopā ar sievu Zviedrijā 23. augustā sagaidījis dēla piedzimšanu.

https://www.sportazinas.com/vartsar...

  -4 [+] [-]

, 2021-08-30 16:46, pirms 3 gadiem
Zviedru Agris rakstīja: Izcils treneris, panākumi runā paši par sevi. Kā arī var redzēt, ka Hārtlija iestrādes nesa augļus kvalifikācijas turnīrā. Ne visu, krievu hokeja ievazātājs, Vītoliņa kungs paspēja sabojāt. Hārtlija kunga, kā galvenā trenera, zaudēšana ir viens no lielākajiem zaudējumiem Latvijas hokejā.
Ja Krievu Hokejs nozīmē graut ar 9:0 Ungārus, tad lai dzīvo Krievu Hokejs! Ar Bobu, visticamāk, arī kvalificētos, taču pirmie divi mači būtu krietni nervozāki un slidenāki rezultāta ziņā Trešais mačs, manuprāt, būtu tāds pats, tikai varētu gadīties tā, ka mums obligāti būtu jauzvar pamatlaikā, jo iespējams arī, ka kādu svarīgu punktiņu pakāstu pirmajos divos mačos

  +1 [+] [-]

, 2021-08-30 16:53, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Ja Krievu Hokejs nozīmē graut ar 9:0 Ungārus, tad lai dzīvo Krievu Hokejs! Ar Bobu, visticamāk, arī kvalificētos, taču pirmie divi mači būtu krietni nervozāki un slidenāki rezultāta ziņā Trešais mačs, manuprāt, būtu tāds pats, tikai varētu gadīties tā, ka mums obligāti būtu jauzvar pamatlaikā, jo iespējams arī, ka kādu svarīgu punktiņu pakāstu pirmajos divos mačos
netupī. iedzer un izslēdzies.

  -3 [+] [-]

, 2021-08-30 17:00, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Ja Krievu Hokejs nozīmē graut ar 9:0 Ungārus, tad lai dzīvo Krievu Hokejs! Ar Bobu, visticamāk, arī kvalificētos, taču pirmie divi mači būtu krietni nervozāki un slidenāki rezultāta ziņā Trešais mačs, manuprāt, būtu tāds pats, tikai varētu gadīties tā, ka mums obligāti būtu jauzvar pamatlaikā, jo iespējams arī, ka kādu svarīgu punktiņu pakāstu pirmajos divos mačos
Lai nu ko, bet šoreiz tev piekritīšu. Nenoliedzami pie Boba mēs kodāmies ar visiem lielajiem un nezāģējām ar 0-11, bet tai pat laikā arī kodāmies ar visiem "mazajiem". Cik nervozas, stresainas spēles pret visādām Itālijam mums bija. Šeit atkal spēlējam atbrīvotāk pret pastarīšiem un varam nedaudz vairāk viņus pagraut, redzēs kas notiks, kad nāks lielās komandas pretīm.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-30 17:10, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Lai nu ko, bet šoreiz tev piekritīšu. Nenoliedzami pie Boba mēs kodāmies ar visiem lielajiem un nezāģējām ar 0-11, bet tai pat laikā arī kodāmies ar visiem "mazajiem". Cik nervozas, stresainas spēles pret visādām Itālijam mums bija. Šeit atkal spēlējam atbrīvotāk pret pastarīšiem un varam nedaudz vairāk viņus pagraut, redzēs kas notiks, kad nāks lielās komandas pretīm.
Kur notiks nākamā Ziemas Olimpiāde, 2026. gadā? Ceru, ka kādā no NORMĀLAJĀM zemēm, kur Hokejs ir topā Jautāju tādēļ, ka gribētos mazliet pafunktierēt, kas mums būtu vajadzīgs pa to laiku lai kvalificētos automātiski? Ja valsts būs normāla, značit vajadzēs pacelties IIHF rangā vismaz līdz 9.vietai, ja nenormāla, būs vajadzīgs astotnieks Interesē, cik tas būtu reāli, tikt uz nākamo Olimpiādi bez kvaļa, zadolbaļi viņi mani riktīgi!

  +4 [+] [-]

, 2021-08-30 17:12, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Kur notiks nākamā Ziemas Olimpiāde, 2026. gadā? Ceru, ka kādā no NORMĀLAJĀM zemēm, kur Hokejs ir topā Jautāju tādēļ, ka gribētos mazliet pafunktierēt, kas mums būtu vajadzīgs pa to laiku lai kvalificētos automātiski? Ja valsts būs normāla, značit vajadzēs pacelties IIHF rangā vismaz līdz 9.vietai, ja nenormāla, būs vajadzīgs astotnieks Interesē, cik tas būtu reāli, tikt uz nākamo Olimpiādi bez kvaļa, zadolbaļi viņi mani riktīgi!
Itālija. tagad astotnieks nereāls un kvalis atkal būs. galvenais nenoharkāties uz 12 , lai mājās kvalis!

  -3 [+] [-]

, 2021-08-30 17:23, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Itālija. tagad astotnieks nereāls un kvalis atkal būs. galvenais nenoharkāties uz 12 , lai mājās kvalis!
Arī fakts, gan jau ka nenoHarkāsies
Tagad sapratu, kapēc Makaroņņiki ne visai iespringa uz šo te kvali

  +2 [+] [-]

, 2021-08-30 17:38, pirms 3 gadiem
@antho
Makaroņņiki neiespringa?
Kā šo saprast? Vai tāpēc ka 2026 OS ir Itālijā, šamiem nebija vēlmes tikt uz 2022 OS Ķīnā? Vai arī šamie vēl nebija naturalizējuši tik daudz amerokanādiešus, lai māju OS sasniegtu ko vairāk par pēdējo vietu? Vai arī speciāli padevās LV 0:6?

  -1 [+] [-]

, 2021-08-30 18:03, pirms 3 gadiem
Pērkondēls rakstīja: @antho
Makaroņņiki neiespringa?
Kā šo saprast? Vai tāpēc ka 2026 OS ir Itālijā, šamiem nebija vēlmes tikt uz 2022 OS Ķīnā? Vai arī šamie vēl nebija naturalizējuši tik daudz amerokanādiešus, lai māju OS sasniegtu ko vairāk par pēdējo vietu? Vai arī speciāli padevās LV 0:6?
Vēroju klātienē maču pret Frankiem, bija galīgi nekādi uzbrukumā, pret Latviju kaut kādīgi vēl spirinājās, mēģinaja kaut ko darīt, pret Frankiem tāds pokujs vien bija

     [+] [-]

, 2021-08-30 18:10, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Ja Krievu Hokejs nozīmē graut ar 9:0 Ungārus, tad lai dzīvo Krievu Hokejs! Ar Bobu, visticamāk, arī kvalificētos, taču pirmie divi mači būtu krietni nervozāki un slidenāki rezultāta ziņā Trešais mačs, manuprāt, būtu tāds pats, tikai varētu gadīties tā, ka mums obligāti būtu jauzvar pamatlaikā, jo iespējams arī, ka kādu svarīgu punktiņu pakāstu pirmajos divos mačos
Lūdzu nerunājiet par lietām no kurām Jums sajēga kā cukai no aviācijas. Palieciet pie saviem Gogoļa ielas soliņiem, bet hokeju atstājiet cilvēkiem, kuri spēj komentēt, nelietojot jēlības.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-30 18:14, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Vēroju klātienē maču pret Frankiem, bija galīgi nekādi uzbrukumā, pret Latviju kaut kādīgi vēl spirinājās, mēģinaja kaut ko darīt, pret Frankiem tāds pokujs vien bija
tā kā itāļi nolēja pirmo spēli pret LAT, viņiem palika ļoooti maz izredžu uzvarēt kvalī.
pret FRA sākumā vēl kapājās makaroņņiki, pēc tam nolējās un pret HUN vairs nebija šamiem praktiski nekādas motivācijas.

nu šamiem ir četrarpus gadu, lai vairumā naturalizētu CAN, USA spēlētājus ar (vai bez ) itāliskām saknēm.

jo bez AHL-iešu vai ex-NHL-iešu naturalizācijas Itālijai spīd vien pēdējā vai priekšpēdējās vietas OS 2026.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-08-30 18:25, pirms 3 gadiem
Zhiga Lohs rakstīja: Artemiss izradas nau jau ari Vango,laabs
Tu vel pasaki kads butu scenarijs parbaudene pret pelqvu
Nav laika rakstīt, strelka ar Bansu, negribi pievienoties?
Trubas numurs 28207744, davai zvani, būsim Vecrīgā

  -2 [+] [-]

, 2021-08-30 18:27, pirms 3 gadiem
Zhiga Lohs rakstīja: Vsp lai kaads tas Harka parmongolojies ari nebutu,labak tomer lai ir vinsh nevis bobis. Taa slimiga bobja glorificeshana jau zb bija,uzpuuta mediji no mushas krokodilu
tiešām zb,LTV pat arī 2 poda kātus par Gartliju taisīja
par reni vai v-atlētiku nemaz nav uztaisījuši
1 2 55 komentāri