Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Treneris Zaķis: "Iegāza katastrofālais pirmais periods"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Treneris Zaķis: "Iegāza katastrofālais pirmais periods"
Andrejs Zaķis ir pārliecināts, ka Latvijas sieviešu hokeja izlase vēl parādīs savu labāko sniegumu
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Andrejs Zaķis pēc komandas pirmā zaudējuma pasaules čempionāta 1. divīzijas A grupas turnīrā (Čehijai ar 0:5) atzina, ka spēles ritējumu noteica ļoti vāji aizvadītais pirmais periods, piebilstot, ka šoreiz meitenēm acīmredzot bija arī piezadzies pašpārliecinātības velniņš.

"Acīmredzot meitenes nebija gaidījušas, ka Čehijas komanda ir tik spēcīgā un neieklausījās mūsu vārdos. Tā ir ļoti mobila komanda, kas izmanto visas maiņas, var paveikt lielu darba apjomu un ir ļoti mērķtiecīgas vārtu priekšā. Mēs pirmo periodu faktiski nespēlējām, un es nezinu, vai kādreiz ir bijusi tik graujoša vārtu attiecība (1:24 - aut.). Tas arī noteici šī mača gaitu. Ja otrajā periodā būtu izdevies iemest, varbūt rezultāts būtu bijis citādāks, bet nesanāca. Lai gan meitenes brīdinājām, ka būs smaga spēle, laikam jau tas pašpārliecinātības velniņš bija iekšā un patraucēja. Tagad priekšā brīvdienas, un domāju, ka pēdējās divās spēlēs meitenes vēl parādīs savu labāko sniegumu," Andrejs Zaķis arī pēc smagā zaudējuma tomēr saglabā optimismu.

"Nesanāca šodien tā spēlē, bet tā hokeja dažkārt gadās. Dažreiz tu aizķeries aiz katra momentu, bet dažreiz tieši pretiniekiem sanāk viss. Čehijas izlase spēlēja ļoti mērķtiecīgi un labi darbojās tieši kā komanda, tas tiešām bija spēcīgākais sāncensis, kas nācis pretī šajā pasaules čempionātā. Labi, ka pēc šī mača būs brīvdiena. Varēsim visu pārdomāt un saņemties pēdējām divām cīņām," pēc neveiksmes mačā ar Čehiju sprieda Latvijas izlases vārtsardze Lolita Andriševska.

Andriševsku trešajā periodā Latvijas izlases vārtos nomainīja mazāk pieredzējušā Evija Tētiņa, kas arī vienu reizi kapitulēja, netiekot galā ar metienu no tuvas distances. Izlases treneris atzīst, ka kopumā iespaids par Evijas parādīto sniegumu ir labs: "Mēs par Eviju esam pārliecināti. Lai gan viņai pagaidām grūti konkurēt ar Lolitu, tomēr uzskatu, ka mums ir ļoti labs otrais vārtsargs, kas jebkurā brīdī var nostāvēt cienīgi."

Ceturtdien čempionāta ir brīvdiena, bet mači atsāksies piektdien, kad Latvijas izlases pretinieces būs Austrijas hokejistes (plkst. 20). Savukārt turnīrā pēdējā dienā latvietes mērosies spēkiem ar norvēģietēm (plkst. 16.30). Abu spēļu tiešraides piedāvās Sportacentrs.com

     [+] [-]

, 2012-03-29 11:10, pirms 12 gadiem
Kur nu kur nu... Pēc pirmā perioda bija tikai 0:1... Otrā perida beigas un viss trešais periods iegāza mūsu meitenes

     [+] [-]

, 2012-03-29 12:11, pirms 12 gadiem
Negribas piekrist. Jā, 1.periodā Čehijai bija milzīgs pārsvars, nezinu, vai Latvija nenovērtēja vai kā, izskatījās, ka tādā situācijā attiecīga stratēģija - ļaut čehietēm spēlēt pa stūriem. Bet 2.perioda sākumā mūsējām bija momenti un pārsvars. Un izskatījās, ka iegāza 2.vārti 9 sekundes pirms 2.perioda beigām. Tālāk ātrie goli 3.periodā un viss.
Piekrist noteikti var, ka 2.periodā realizejot kādu no momentiem (un tādi bija pat ļoti labi), bija iespējams spēli pagriezt citā gultnē.

     [+] [-]

, 2012-03-29 14:44, pirms 12 gadiem
Viss bus labi,meitenes sanemsies un uzvares atlikushas 2 speles,un to vel redzesim kadas medalas mums tiks!!!!!!