Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: “Labi momenti mijās ar ne tik labiem”

Jānis Celmiņš

Vītoliņš: “Labi momenti mijās ar ne tik labiem”
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

“Spēle bija ļoti nevienmērīga. Labi momenti mijās ar ne tik labiem momentiem. Viss sākās no niansēm aizsardzībā. Ja aizsardzībā parādās caurumi, tad pretinieks to izmanto, bet no kļūdām jāmācās. Ir jāizdara korekcijas un secinājumi, kas mums palīdzēs uzvarēt jaunnedēļ. Ja šodien viegli uzvarētu, visiem liktos, ka viss ir kārtībā, taču tā nebija,” pēc zaudējuma Dānijas izlasei šodien pārbaudes spēlē teica Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau vēstīts, ka gatavojoties 2026. gada ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīra kvalifikācijai, pirmo pārbaudes spēli ''Arēnā Rīga'' aizvadīja Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:3 zaudēja Dānijas valstsvienībai, visus trīs vārtus ielaižot pamatlaika pēdējās 20 minūtēs.

“Bija daudz brāķa. Daudz brāķa piespēlēs, kas noveda pie pretuzbrukumiem. Pretinieki tos neprata izmantot un pamanījāmies pat pabūt vadībā… Ledus nebija labākās kvalitātes. Kļūdījās arī dāņi, ne tikai mēs. Gatavojamies, lai būtu gatavi spēlēm nākamnedēļ,” teica Harijs Vītoliņš.

“Bija jūtams, ka šī lielai daļai spēlētāju bija pirmā spēle. Klubos tomēr ir cita lieta. Katrai no maiņām bija labi brīži un momenti, taču bija arī ne tik labi,” izcelt nevienu no uzbrucēju trijniekiem vai maiņu pieciniekiem treneris nevēlējās.

“Mums ir labs materiāls, ko rādīt komandai, lai progresētu un uzlabotu sniegumu. Ja būtu uzvarējuši, mums būtu daudz grūtāk. Šī spēle mums būs kā laba mācība,” piebilda Vītoliņš, atklājot, ka rītdienas spēlē maiņu virknējumos būs izmaiņas. Viņš nevēlējās atklāt, kuram no vārtsargiem rīt uzticēs Latvijas izlases vārtu sargāšanu, taču neslēpa, ka tas nebūs Artūrs Šilovs.

Rīt abas komandas turpat ''Arēnā Rīga'' tiksies atkārtoti. Mača sākums pulksten 17.00.