Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Lipmans: "Pasaules hokejs varētu nesāpīgi pārdzīvot koronavīrusa izraisīto krīzi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lipmans: "Pasaules hokejs varētu nesāpīgi pārdzīvot koronavīrusa izraisīto krīzi"
Kirovs Lipmans. Foto: AS "Grindeks"

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans iz.ru portālā šodien debitē kā autors un atklāj, ka Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) drošības rezerve tagad ir tik liela, ka situācijai vajadzētu normalizēties līdz nākamajam pasaules čempionātam, ja vien koronavīrusa pandēmija neilgs gadu.

Atgādinām, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ atcelts 2020. gada pasaules čempionāts Šveices pilsētās Cīrihē un Lozannā. Tagad parādījušās baumas, ka atcelto planētas meistarsacīkšu dēļ varētu mainīties turpmāko gadu turnīru norises vietas, lai Šveice varētu rīkot nākamgad. Tādā gadījumā sākotnēji Rīgā un Minskā plānotais 2021. gada PČ notiktu 2022. gadā.

"2020. gada pasaules čempionāta atcelšana bija gaidāma. Eiropai ir pārāk liels apdraudējums, tāpēc par maija pasaules čempionāta aizvadīšanu Šveicē nevarēja būt ne runas. Varēja padomāt par pārcelšanu uz vēlāku laiku, taču tas ir sarežģīts process, jo mēs nezinām, kad beigsies koronavīrusa pandēmija," norāda Kirovs Lipmans. "Ja 2021. gada pasaules čempionāts notiks, tad priekšroka ir jādod Šveicei. Uzskatu, ka Latvijai ir pazemojoši organizēt PČ, kas tiek aizvadīts divās valstīs [kopā ar Baltkrieviju]. Rīgai jau bija veiksmīga pieredze pasaules čempionāta organizēšanā patstāvīgi - 2006. gadā mēs labi tikām ar to galā. Ja reiz 2021. gada čempionātu atdeva Latvijai un Baltkrievijai, tad nebūs traģēdija, ja tas notiks gadu vēlāk."

"Daudz svarīgāks jautājums: kā IIHF izkļūs no izveidojušās situācijas? Šeit finansēm ir liela ietekme, tāpēc šī gada pasaules čempionāts netika atcelts uzreiz. Gala lēmumu tostarp ietekmēja tas, ka uz Šveici nedosies NHL spēlētāji. Pēdējos gados pasaules čempionāti sākās nedēļu vēlāk, lai varētu piesaistīt pēc iespējas vairāk aizokeāna zvaigžņu. NHL sezona tagad ir pārtraukta, tā beigsies krietni vēlāk nekā ierasts, ja vispār beigsies. Līdz ar to labākos hokejistus varēja pat negaidīt. Bet viņu klātbūtne raisītu turnīra sponsoru interesi, ietekmētu apmeklētību un televīzijas reitingus," analizē hokeja eksperts.

"Nav noslēpums, ka IIHF lielā mērā pelnīja tieši ar pieaugušo pasaules čempionātu aizvadīšanu. Pēdējos gados no tiem peļņa bija vairāk nekā 20 miljoni eiro. Par šo naudu federācija nodarbojās ar mazāk prestižo sacensību organizēšanu. Galu galā pirms dažiem gadiem IIHF bija tikai viens liels sponsors, tādējādi bija ierobežotas iespējas. Tagad ir daudz vairāk sponsoru. Renē Fāzela vadībā federācija ir ļoti attīstījusies un izveidojusi skatītājiem un sponsoriem interesantus pasaules čempionātus arī junioriem un jauniešiem. Ir pamats ticēt, ka šī interese saglabāsies arī turpmāk. Tas ļaus pasaules hokejam nesāpīgi pārdzīvot koronavīrusa izraisīto krīzi. Turklāt tas tiks paveikts pat uz vadības gaidāmās maiņas fona. Lai kurš arī nomainītu uz nākamo termiņu nekandidēt izlēmušo Renē Fāzelu, tagad drošības rezerve ir tāda, ka, ja vien pandēmija neilgs gadu, situācijai vajadzētu normalizēties līdz nākamajam pasaules čempionātam," lēš farmācijas uzņēmuma īpašnieks.

Kā jau ziņots, 2016. gadā Kirovs Lipmans zaudēja Latvijas Hokeja federācijas prezidenta amatu, bet pēcāk saņēma IIHF Pola Luaka vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu starptautiskajā hokejā. Intervijās vairākkārt paudis neapmierinātību, ka 2021. gada čempionātu Latvija rīkos kopā ar Baltkrieviju, kuras galvaspilsētā notiks medaļu mači.

Nākamie pasaules čempionāti hokejā

GadsPilsētas
2020Cīrihe un LozannaATCELTS
2021Rīga un Minska
2022Helsinki un Tampere
2023Sanktpēterburga
2024Prāga un Ostrava

Izmantotie resursi:
iz.ru

  -1 [+] [-]

, 2020-03-25 13:06, pirms 4 gadiem
kirov, tu tomēr esi viena lēti nopērkama mjauka

     [+] [-]

, 2020-03-25 13:31, pirms 4 gadiem
Vispār jau 2016 gadā LV neko neorganizēja...
Un teikt, ka tas bija - labi tikām ar to galā... spēcīgi
Un vispār, Kirovs pa krievijas presi baigi dzīvojas, kas tad jau laicīgi piebrauc Fāzela aizvietotājam (pieņemu, ka tas varētu būt kāds krievs).

  +3 [+] [-]

, 2020-03-25 13:49, pirms 4 gadiem
Raitcha rakstīja: Vispār jau 2016 gadā LV neko neorganizēja...
Un teikt, ka tas bija - labi tikām ar to galā... spēcīgi
Un vispār, Kirovs pa krievijas presi baigi dzīvojas, kas tad jau laicīgi piebrauc Fāzela aizvietotājam (pieņemu, ka tas varētu būt kāds krievs).
Kirovs pats būs prezidents.

  -2 [+] [-]

, 2020-03-25 15:07, pirms 4 gadiem
zids ir zids,bet ,kas labak-zids vai cuka...

  +2 [+] [-]

, 2020-03-25 16:36, pirms 4 gadiem
Vīrs un vārds.

  +2 [+] [-]

, 2020-03-25 18:51, pirms 4 gadiem
Kirovs kā vienmēr ļoti zolids izskatās.

     [+] [-]

, 2020-03-25 19:01, pirms 4 gadiem
Es arī domāju, ka nekāda traģēdija nebūtu, ja viss pabīdītos par 1 gadu. Kāpēc Šveicei vienīgajai jācieš?