Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijā notiks nākamā gada sieviešu PČ pirmās divīzijas B grupā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijā notiks nākamā gada sieviešu PČ pirmās divīzijas B grupā
Foto: LHF

Latvijas Hokeja federācija (LHF) informē, ka 2024. gada marta beigās ''Volvo'' ledus hallē Imantā norisināsies pasaules čempionāts sievietēm pirmās divīzijas B grupā, kas ir pēc ranga trešais spēcīgākais čempionāts.

Sieviešu pasaules čempionāts pirmās divīzijas B grupā startēs nākamā gada marta beigās. Bez mājinieces Latvijas šajā turnīrā piedalīsies arī Polija, Itālija, Slovēnija, Lielbritānija un valstsvienība, kas šā gada augusta beigās pametīs pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupu.

Pirmās B divīzijas čempionāts ir pēc ranga trešais spēcīgākais čempionāts pēc augstākās divīzijas un pirmās A divīzijas.

“Esam ļoti priecīgi, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma sieviešu čempionāts atkal startēs Latvijā. Pēdējos gados jauno meiteņu hokejistu skaits Latvijā turpina augt. Ceram, ka šis pasaules čempionāts dos vēl lielāku atspērienu meiteņu hokeja izaugsmei. Ar lielu nepacietību gaidām sieviešu hokeja svētkus nākamā gada pavasarī,” sacīja Latvijas hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas spēļu kalendārs un datumi būs zināmi gaidāmās sezonas sākumā.

Latvijas sieviešu hokeja izlase somu speciālista Hannu Saintulas vadībā aizvadītajā aprīlī triumfēja pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā Mehiko, Meksikā. Mūsu meitenes uzvaras izcīnīja visās piecās spēlēs.

Kopš 2022./2023. gada sezonas sieviešu hokeja izlases vadību ir uzņēmies pieredzējušais sieviešu hokeja speciālists Hannu Saintula no Somijas. Saintula lielāko trenera karjeras daļu strādājis par Somijas sieviešu izlases galveno treneri, kur četras reizes kļuvis par pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju. Tāpat 65 gadus vecais Saintula vadījis Ķīnas sieviešu valstsvienību un Somijas augstākās līgas komandas – “Espoo Blues” un “Kiekko-Espoo”.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7401/latv...

     [+] [-]

, 2023-07-21 14:18, pirms 9 mēnešiem
Uz Meksiku aizceļots, tagad varēs mājās spēlēt

     [+] [-]

, 2023-07-21 15:54, pirms 9 mēnešiem
Šķiet, ka galvenais uzdevums būs saglabāt vietu 1B divīzijā un neizkrist uz leju. Sieviešu hokeja līmenis citur ir audzis.

     [+] [-]

, 2023-07-21 18:45, pirms 9 mēnešiem
kam tad to daugavas halli cēla, ja ne turnīriem?

     [+] [-]

, 2023-07-21 19:12, pirms 9 mēnešiem
safitho rakstīja: kam tad to daugavas halli cēla, ja ne turnīriem?
Vispār jau rakstā ir teikts, ka turnīrs notiks Volvo hallē.

     [+] [-]

, 2023-07-21 19:15, pirms 9 mēnešiem
2 mēnešus pēc IIHF oficiālā paziņoju arī LHF izdomāja paziņot, ka šis turnīrs notiks Latvijā. Laikam jau labāk vēlu nekā nekad

     [+] [-]

, 2023-07-21 19:22, pirms 9 mēnešiem
safitho, Daugavas halli cēla treniņiem. Pieļauju, ka IIHF turnīriem vajag arī skatītāju vietas.

     [+] [-]

, 2023-07-21 20:53, pirms 9 mēnešiem
guntis86 rakstīja: safitho, Daugavas halli cēla treniņiem. Pieļauju, ka IIHF turnīriem vajag arī skatītāju vietas.
Varēja izmantot situāciju un ieplānot vietu arī skatītājiem,lai tur kāds hokeja klubs bāzētos.

     [+] [-]

, 2023-07-21 22:12, pirms 9 mēnešiem
Latvija vienīgā no hokeja "lielvalstīm" kur sievietēm tik švaki iet...