Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Uz pasaules U-20 čempionātu cer piesaistīt arī Ziemeļamerikā spēlējošos

Jānis Pārums

Uz pasaules U-20 čempionātu cer piesaistīt arī Ziemeļamerikā spēlējošos
Zemgus Girgensons
Foto: ushl.com

15. novembrī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par Latvijas U-20 hokeja izlases startu turnīrā Dānijā, Latvijas U-18 izlasi un tās gatavošanos, kā arī republikas čempionātu norises gaitu.

Par Latvijas U-20 izlases startu turnīrā Dānijā atskaitījās izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs. Treneris atzina, ka turnīrā bija augsts līmenis. Mūsu galvenie konkurenti baltkrievi izcīnīja pirmo vietu, mūsu komanda palika otrā, piedzīvojot vienu zaudējumu tieši pret Baltkrievijas U-20. Trenerim atsevišķās spēlēs bija pretenzijas pret uzbrukumu, kaut gan komandas sniegums ar katru spēli uzlabojās. Iepriecināja aizsardzība, apmierināja vārtsargu līnija. Lielākais uztraukums ir par centra uzbrucējiem. Salīdzinājumā ar pagājušo S. Žoltoka turnīru, sastāvā nebija trīs aizsargu un piecu uzbrucēju. Spēlētāju savainojumu vai citu iemeslu dēļ, komandā bija tikai viena iespēlēta maiņa. Kopumā noderīgs turnīrs pasaules čempionāta sagatavošanās posmā. Ir liela vēlēšanās piedalīties šādā turnīrā arī nākamgad. Mūsu galvenie konkurenti par iekļūšanu elites divīzijā, Baltkrievijas junioru izlase, čempionātam gatavojas ļoti nopietni, jau vairākus turnīrus tiek iespēlēts viens un tas pats sastāvs, pamainot tikai dažus spēlētājus. Izlasei ir liela pretimnākšana no diviem MHL Baltkrievijas klubiem.

Uz pasaules čempionātu pirmajā divīzijā, kas notiks no 13. -19. decembrim Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā, ir vēlme piesaistīt Ralfu Freibergu, Kristiānu Pelšu un Zemgusu Girgensonu no Ziemeļamerikas, iespējams arī citus. No HK Rīga aptuveni ir 15 Latvijas U-20 izlases kandidāti. Saskaņā ar IIHF noteikumiem visiem izsauktajiem izlases kandidātiem ir jābūt septiņas dienas pirms oficiālo spēļu sākuma. Līdz ar to, valde vienbalsīgi atbalstīja, ka visiem Latvijas U-20 izlases kandidātiem 6. decembrī ir jābūt galvenā trenera, Leonīda Beresņeva rīcībā. Galvenais treneris uzsvēra, ka treniņus varētu sākt ātrāk, 3. decembrī, ir pamats uzskatīt, ka ārzemēs un Latvijas čempionātā spēlējošo hokejistu klubi kandidātus atlaidīs ātrāk, nekā IIHF noteikumos un LHF nolikumā par spēlētāju pārejām, ir teikts.

LHF valde cītīgi sekos, lai netiktu pārkāpti IIHF un LHF noteikumi, kuros teikts, ka spēlētājam, kurš izsaukts uz spēlēm kādā no valsts izlasēm, nav tiesīgs spēlēt sava kluba sastāvā laika posmā, uz kuru spēlētājs atlaists vai viņam bija jābūt atlaistam uz kādu no valsts izlasēm. Šajā gadījumā iet runa par Latvijas U-20 hokeja izlasi. Gadījumā, ja klubs atsakās atlaist spēlētāju vai atsakās to darīt, LHF valde var pieņemt lēmumu piemērot naudas sodu vai arī pat diskvalificēt spēlētāju. Šajā sakarībā LHF valde prasīs HK Rīga vadībai paskaidrojumus par izsaukto spēlētāju nepiedalīšanos Latvijas U-20 izlases sastāvā turnīrā Dānijā. Ir sarūgtinājums un bažas par dažu Latvijas jauno hokejistu patriotismu un godu pārstāvēt savu valsti starptautiskajā mērogā. Latvijas izlasē hokejistiem ir jāspēlē patriotisku jūtu vadītiem, aizstāvot valsts karoga krāsas un klubu pozīcijai šajā jautājumā ir jābūt lojālākai, jo valsts izlase ir prioritāra jebkurā sportā.

Par Latvijas U-18 hokeja izlases pārbaudes spēlēm ar Austrijas komandu stāstīja treneris Anatolijs Jemeļjaņenko. Treneris uzsvēra, ka rezultāts iepriecina, bija redzams komandas gars, nebija individuālistu. Diemžēl nepatika spēles disciplīna, kurai jāvelta ir ilgāks laiks. LHF valdes loceklis Valentīns Bļugers atzina, ka divu mēnešu laikā tika apzināti visi Latvijas hokeja treneri un tika piesaistīti spēlētāji no Liepājas metalurga, Daugavpils, SK Rīga, kā arī trīs ārzemēs spēlējošie. Tā kā šobrīd komanda ir bez galvenā trenera, valde izteica piedāvājumu nozīmēt LHF valdes locekli Helmutu Balderi par U-18 izlases vadītāju un dot uzdevumu mēneša laikā izvērtēt Latvijas U-18 izlases galvenā trenera amatu kandidātus un dot priekšlikumus.

Par bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu hokejā, otrā posma sākumu klāstīja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš atzina, ka vēl joprojām turpinās spēļu pārcelšana. Komandas, SK Rīga un Valmiera ir sodītas jo tika patvaļīgi pārceltas spēles, kas pirmajā posmā pēc Reglamenta ir aizliegts. Dažu komandu dalība Baltkrievijas čempionātā jauc Latvijas čempionāta kalendāru.

Par Latvijas atklāto virslīgas hokeja čempionāta norises gaitu LHF valdi iepazīstināja LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis. No 144 spēlēm ir nospēlētas 55. Tiek stingri ņemts vērā reglamenta neievērošana. LHF valde atbalstīja priekšlikumu, ka HK Ogre jānokārto visas saistības ar LHF, ja tas netiks izdarīts paredzētā termiņā, tad komanda tiks izslēgta no čempionāta. Tai pašā laikā, ja atkārtosies saistību nepildīšana – automātiski komanda tiks izslēgta no čempionāta.

LHF valde nolēma nākamo valdes sēdi rīkot 7. decembrī, plkst.12:00, laikā, kad Latvijas U-20 uzsāks pēdējo gatavošanas posmu pirms pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, kas norisināsies no 13. -19. decembrim Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā

Informāciju sagatavoja:
Māris Gorbunovs, LHF preses sekretārs

1 2 51 komentārs
Slēpts komentārs: Saimonss

     [+] [-]

, 2010-11-16 09:53, pirms 14 gadiem
Ļoti jau gribētos, lai tiek Zemgus, savādāk būs ļoti ilgi jāgaida līdz varēsim viņu apskatīt. Bet nez kā tur ir ar USHL kalendāru.

  +8 [+] [-]

, 2010-11-16 09:58, pirms 14 gadiem
LHF valde prasīs HK Rīga vadībai paskaidrojumus par izsaukto spēlētāju nepiedalīšanos Latvijas U-20 izlases sastāvā turnīrā Dānijā. Ir sarūgtinājums un bažas par dažu Latvijas jauno hokejistu patriotismu un godu pārstāvēt savu valsti starptautiskajā mērogā. Latvijas izlasē hokejistiem ir jāspēlē patriotisku jūtu vadītiem aizstāvot valsts karoga krāsas un klubu pozīcijai šajā jautājumā ir jābūt lojālākai, jo valsts izlase ir prioritāra jebkurā sportā.

Ja kāds negrib spēlēt izlasē, nu tātad negrib un viss.
Tas tomēr pirmkārt ir brīvprātīgs pasākums no katra spēlētāja puses.
Diez vai būtu pareizi klubam liegt iespēju trenēties šādam spēlētājam pie sevis izlases treniņnometnes vai spēļu laikā. Klubam nav spēlētājs jāspiež piedalīties izlasē, tas ir paša spēlētāja attieksmes jautājums.

     [+] [-]

, 2010-11-16 10:01, pirms 14 gadiem
Interesanti, kuriem spēlētājiem tad ir problēmas ar vēlmi pārstāvēt Latvijas izlases krāsas?

  +3 [+] [-]

, 2010-11-16 10:02, pirms 14 gadiem
quick rakstīja: Ļoti jau gribētos, lai tiek Zemgus, savādāk būs ļoti ilgi jāgaida līdz varēsim viņu apskatīt. Bet nez kā tur ir ar USHL kalendāru.
nav gan tiesa - aprīlī U18 PČ turnīrs 1. divīzijā notiks Latvijā un varēsi pats klātienē aizbraukt apskatīt Girgensonu "in action"...

  -1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:03, pirms 14 gadiem
purva_velns rakstīja: Interesanti, kuriem spēlētājiem tad ir problēmas ar vēlmi pārstāvēt Latvijas izlases krāsas?
Salija jau nebija uz U20 izlasi...

  -3 [+] [-]

, 2010-11-16 10:05, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: LHF valde prasīs HK Rīga vadībai paskaidrojumus par izsaukto spēlētāju nepiedalīšanos Latvijas U-20 izlases sastāvā turnīrā Dānijā. Ir sarūgtinājums un bažas par dažu Latvijas jauno hokejistu patriotismu un godu pārstāvēt savu valsti starptautiskajā mērogā. Latvijas izlasē hokejistiem ir jāspēlē patriotisku jūtu vadītiem aizstāvot valsts karoga krāsas un klubu pozīcijai šajā jautājumā ir jābūt lojālākai, jo valsts izlase ir prioritāra jebkurā sportā.

Ja kāds negrib spēlēt izlasē, nu tātad negrib un viss.
Tas tomēr pirmkārt ir brīvprātīgs pasākums no katra spēlētāja puses.
Diez vai būtu pareizi klubam liegt iespēju trenēties šādam spēlētājam pie sevis izlases treniņnometnes vai spēļu laikā. Klubam nav spēlētājs jāspiež piedalīties izlasē, tas ir paša spēlētāja attieksmes jautājums.
150 000 latu finansējums HK "Rīga"

ja grib spēlēt HK Rīga un spēj būt izlases līmenī-tad jāspēlē.
Vai arī jātiņ prom uz Krilja Savetov
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-11-16 10:06, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nav gan tiesa - aprīlī U18 PČ turnīrs 1. divīzijā notiks Latvijā un varēsi pats klātienē aizbraukt apskatīt Girgensonu "in action"...
USHL tajā laikā ir izslēgšanas mači.

  +4 [+] [-]

, 2010-11-16 10:08, pirms 14 gadiem
Saimonss rakstīja: 150 000 latu finansējums HK "Rīga"

ja grib spēlēt HK Rīga un spēj būt izlases līmenī-tad jāspēlē.
Vai arī jātiņ prom uz Krilja Savetov
Par komandas sastāvu lemj komandas vadība, nevis LHF. Ja viņiem šis spēlētājs ir vajadzīgs, tad viņš tur spēlē.

Tevis norādītajā relīzē nav neviena vārda par izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2010-11-16 10:12, pirms 14 gadiem
Un vēl - tad jau pēc tādas loģikas Dinamo būtu jāspiež Ozoliņu spēlēt izlasē, lai gan viņš to vairs nevēlas. Znaroks taču viņu sastāvā ņemtu uzreiz, bez vilcināšanās.

  -2 [+] [-]

, 2010-11-16 10:13, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nav gan tiesa - aprīlī U18 PČ turnīrs 1. divīzijā notiks Latvijā un varēsi pats klātienē aizbraukt apskatīt Girgensonu "in action"...
Ja nebūs izslēgšanas spēles okeāna otrā pusē(un visticamāk ka būs )

  -2 [+] [-]

, 2010-11-16 10:15, pirms 14 gadiem
Paga paga. Man te nav skaidri dažu kolēģu teksti par brīvprātību izlases kontekstā. Kāds vēl var būt lielāks stimuls padsmitgadīgam spēlētājam , kā vien vēlme izsisties līdz sava vecuma izlasei?Tādi atsakās spēlēt u- izlasēs, kā tad būs ar nacionālo izlasi? Izaugs patriotisma krāniņš un uznāks kāre sisties par Latviju, ja tās nebija agrāk?

  +1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:15, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Un vēl - tad jau pēc tādas loģikas Dinamo būtu jāspiež Ozoliņu spēlēt izlasē, lai gan viņš to vairs nevēlas. Znaroks taču viņu sastāvā ņemtu uzreiz, bez vilcināšanās.
Nesalīdzini lietu ar pirkstu.Ozoliņš ir jau gana darījis un arī vecums ir cits. Citādi sanāk, ka padsmitniekam ar mātes pienu uz lūpām jau "paļci vejerom".

  +4 [+] [-]

, 2010-11-16 10:17, pirms 14 gadiem
purva_velns rakstīja: Nesalīdzini lietu ar pirkstu.
Runa ir par principu.
Nevar klubs tādas lietas piespiest darīt. Tā ir spēlētāja izvēle.
Tas ir kārtējas blablabla no LHF puses.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:17, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: USHL tajā laikā ir izslēgšanas mači.
USHL jau nav NHL un viņi mēdz arī atlaist spēlētājus uz izlases spēlēm.

     [+] [-]

, 2010-11-16 10:19, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Runa ir par principu.
Nevar klubs tādas lietas piespiest darīt. Tā ir spēlētāja izvēle.
Tas ir kārtējas blablabla no LHF puses.
jautājums jau ir cits: vai pats Salija to gribēja - vai nebraukt uz U20 bija viņa paša iniciatīva vai RD vadības lēmums...

  -1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:19, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Runa ir par principu.
Nevar klubs tādas lietas piespiest darīt. Tā ir spēlētāja izvēle.
Tas ir kārtējas blablabla no LHF puses.
HVZ. Man jau šķiet, ka izlase ir svēta lieta.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:22, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: jautājums jau ir cits: vai pats Salija to gribēja - vai nebraukt uz U20 bija viņa paša iniciatīva vai RD vadības lēmums...
Neredzu loģiku.
Veselu baru palaida, bet šo vienu ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-16 10:23, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: USHL jau nav NHL un viņi mēdz arī atlaist spēlētājus uz izlases spēlēm.
Ja būsim precīzi tajā nedēļā ies izslēgšanas spēļu pirmā kārtā, tā kā Girgensona komanda ir diez gan stabili spices komanda, gan jau ar pirmās kārtas pārvarēšanu šamējiem problēmām nevajadzētu būt

  -1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:23, pirms 14 gadiem
purva_velns rakstīja: HVZ. Man jau šķiet, ka izlase ir svēta lieta.
Cilvēki ir dažādi.
Vienam svēta lieta, citam ne tik ļoti.

  -2 [+] [-]

, 2010-11-16 10:26, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Ja būsim precīzi tajā nedēļā ies izslēgšanas spēļu pirmā kārtā, tā kā Girgensona komanda ir diez gan stabili spices komanda, gan jau ar pirmās kārtas pārvarēšanu šamējiem problēmām nevajadzētu būt
nu, tad jau redzēsim - katrā ziņā tur jau ir darbiņš Kiram

  -1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:27, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Neredzu loģiku.
Veselu baru palaida, bet šo vienu ne?
nezinu - neesmu tai visā iekšā.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:28, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Cilvēki ir dažādi.
Vienam svēta lieta, citam ne tik ļoti.
par to izlasi, manuprāt šeit pārmetumi, ir nevietā, nu tak nezinām mēs kāda viņam tur tā trauma bija. Ir mums vesela virkne spēlētāju, kas treniņos ir varējuši piedalīties, taču kaujas apstākļiem, spēles laikā vēl nav gatavi drusku jau šamējie pārspīlē.

Pie tam Upītis ir stabila U-20 vērtība, ja viņam bija iespēja patrenēties ar lielo Dinamo un pacīnīties par vietu 4. maiņā, tad tāda ir jāizmanto U-20 izlasei tikai par labu nāks, ja čali paņems uz dažām spēlēm uz KHL.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:28, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Cilvēki ir dažādi.
Vienam svēta lieta, citam ne tik ļoti.
Papētīju resursus un konstatēju, ka Salija ir spēlējis izlases sastāvā vairākos turnīros. Tātad kopumā it kā "savs" cilvēks. Varbūt tikai kāds misēklis ar "sazvanīšanos"?

  -1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:33, pirms 14 gadiem
Uz patriotismu vien čaļus varbūt pagrūti tagad turēt.Neviens jau nezina kā ar ekipejumu,normāliem dzīves apstākļiem utt.Ja kāds zina - lai padalās.Varbūt šeit atkal ir šī problema,ka lhf kaut ko žmiedzās un čaļiem nolaižās rokas braukt uz izlasi.Ne vienu vien reizi par ko tādu ir pat lielajā izlasē dzirdēts (probs ar ekipejumu,apdrošināšanu,sadzīves apstākļiem,transportu,"sazvanīšanu", u.c.).

  +5 [+] [-]

, 2010-11-16 10:34, pirms 14 gadiem
Nu viss cepiens bija par to, ka Salija neaizbrauca uz Dāniju, bet piedalījās Dinamo treniņā.

Kāpēc tas tā - to droši vien būtu jāpajautā pašam spēlētājam.

Katrā ziņā LHF "audzinošais" teksts šajā kontekstā izskatās tāds jocīgs.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-16 10:40, pirms 14 gadiem
Cepties nevajag par PĀRBAUDES spēlēm,pienāks Čempis tad būs skaidrs kurš gribēja vai negribēja,neaizstājamu spēlētāju nav,ja tāds ir tad tā būs vāja KOMANDA

  -2 [+] [-]

, 2010-11-16 10:45, pirms 14 gadiem
Jāspēlē tiem kas grib, nevis tiem kam spiež to darīt...

  -3 [+] [-]

, 2010-11-16 10:58, pirms 14 gadiem
rudzs rakstīja: Cepties nevajag par PĀRBAUDES spēlēm,pienāks Čempis tad būs skaidrs kurš gribēja vai negribēja,neaizstājamu spēlētāju nav,ja tāds ir tad tā būs vāja KOMANDA
mums diemžēl bieži tā nav - iedomājies, kas notiktu, ja izlasē pēkšņi atteiktos spēlēt Sprukts, Vasiļjevs un Masaļskis vienlaicīgi...

  +2 [+] [-]

, 2010-11-16 11:15, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: mums diemžēl bieži tā nav - iedomājies, kas notiktu, ja izlasē pēkšņi atteiktos spēlēt Sprukts, Vasiļjevs un Masaļskis vienlaicīgi...
Forši nebūtu, bet nekas traģisks jau arī nenotiktu. Spēlētu Raitums, Bļinovs, Pečura, Straupe... no Elites diez vai izkristu.

     [+] [-]

, 2010-11-16 11:17, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: mums diemžēl bieži tā nav - iedomājies, kas notiktu, ja izlasē pēkšņi atteiktos spēlēt Sprukts, Vasiļjevs un Masaļskis vienlaicīgi...
Esmu pārliecināts ka nekas traģisks nenotiktu,trenerim būtu jāsakārto virknējumi tā lai arī pēc spēles viņš sevi varētu saukt par treneri

     [+] [-]

, 2010-11-16 11:22, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Forši nebūtu, bet nekas traģisks jau arī nenotiktu. Spēlētu Raitums, Bļinovs, Pečura, Straupe... no Elites diez vai izkristu.
par to jau tikai praksē var pārliecināties - tiesa gan, es to nemaz tā nevēlos pieredzēt - PČ izkrišana no Elites būtu pārāk skarbi, savukārt, OS ir reizi 4 gados...

  -3 [+] [-]

, 2010-11-16 11:22, pirms 14 gadiem
Saimonss rakstīja: Salija atkal uzmetīs :]
KAS TAS TADS?
1 2 51 komentārs