Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas sieviešu izlase zaudē arī pēdējā spēlē

Latvijas sieviešu izlase zaudē arī pēdējā spēlē
Foto:IIHF

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Norvēģijā aizvadīja 1.divīzijas A grupas pēdējo spēli. Tajā Latvija tikās ar grupas vicelīderi Dāniju, kas vēl saglabā izredzes uz iekļūšanu augstākajā divīzijā, un piedzīvoja piekto zaudējumu piecās spēlēs - 1:6.

Norvēģijas pilsētā Stavangerā kopš septītā aprīļa tiek aizvadītas sieviešu hokeja 1.divīzijas A grupas (agrākā 1.divīzija) spēles. Latvija sešu komandu grupu turnīru sāka ar zaudējumu Japānai (0:5) un nākamajos mačos atzina arī Norvēģijas (4:7), Slovākijas (2:4) un Austrijas (2:5) pārākumu. Latvija pirms šodienas spēles jau bija zaudējusi jebkādas cerības izglābties no izkrišanas uz 1.divīzijas B grupu (agrāka 2.divīzija), savukārt dānietēm uzvara ļautu saglabāt cerības uz pirmās vietas izcīnīšanu.

Pirmais vairākums spēlē tika Latvijai, taču tas netika izmantots un astotajā minūtē Dānija atklāja rezultātu. Pēc piecarpus minūtēm Līga Miljone pēc Ineses Gecas-Miljones piespēles panāca izlīdzinājumu - 1:1. Pašā trešdaļas izskaņā Anna Kubliņa nopelnīja noraidījumu par klupināšanu, un otrās trešdaļas 41.sekundē dānietes to izmantoja. Pēc 11 sekundēm rezultāts kļuva jau 3:1, un Latvija nekavējoties pieprasīja pārtraukumu. Līdz trešdaļas beigām Latvija ielaida vēl vienus vārtus, bet noslēdzošajā trešdaļā Dānija pievienoja vēl divus precīzus metienus - 6:1.

Latvija A grupas turnīru noslēdza ar pieciem zaudējumiem un deviņiem gūtiem vārtiem. Par turnīra uzvarētājām kļuva Japānas hokejistes, kuras piecās spēlēs izcīnīja četras uzvaras. Nākamgad Latvija spēlēs 1.divīzijas B grupā, kurā šogad uzvarēs Francija - tās kontā pagaidām ir četras uzvaras četrās spēlēs. Vēl B grupā būs arī Nīderlandes, Kazahstānas un Ziemeļkorejas hokejistes. Vēl nav zināms, kura vienība - Ķīna vai Lielbritānija - izkritīs uz 2.divīzijas A grupu un kura vienība - Itālija vai Ungārija - dosies pretējā virzienā.



Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs PČ:

Vārtsardzes: Evija Tētiņa (SHK Laima), Kitija Eglīte (HK Sāga);
Aizsardzes: Aija Apsīte (SHK Laima), Anna Kubliņa (SHK Laima), Olita Liepiņa (SHK Laima), Žanete Vasiļevska (L&L), Agnese Kārkliņa (HK Sāga), Sarma Ozmena (Genc Ankaralilar SC, Turcija), Laila Dekmeijere-Trigubova (Artik Universitet Uhta, Krievija);
Uzbrucējas: Inese Geca-Miljone (SHK Laima), Līga Miljone (SHK Laima), Lelde Hartmane (SHK Laima), Sindija Agare (SHK Laima), Māra Trēziņa (SHK Laima), Kitija Voitkevica (SHK Laima), Anna Lagzdiņa (SHK Laima), Ivita Krūmiņa (SHK Laima), Zane Apse (SHK Laima), Maija Zviedre (SHK Laima), Iveta Koka (IF Leksand, Zviedrija), Ieva Pētersone (Panteras, Baltkrievija), Ilze Bičevska (Herning I.K.).

Latvijas sieviešu hokeja izlases spēļu grafiks PČ (pēc Latvijas laika)

DatumsLaiksSpēleRez.
07.04.2013.13.30Latvija – Japāna0:5
09.04.2013.20.30Norvēģija – Latvija7:4
10.04.2013.17.00Slovākija – Latvija4:2
12.04.2013.13.30Austrija – Latvija5:2
13.04.2013.13.30Latvija – Dānija1:6

Izmantotie resursi:
Home


, 2013-04-13 16:18, pirms 11 gadiem
Malaces meitenes! Kārtējo reizi pierāda tādu faktu, ka mūsu trauslajām, smukajām un visādā citādā veidā sieviškīgajām meitenēm tādā brutālā veču spēlē kā hokejs nav īsti ko darīt! Tikai pie plīts, tikai pie plīts! Vai hokeja spēles reklāmas pauzēs īsos svarciņos ar lāpstu rokā kašāt ledu no vārtsargu laukuma!
, 2013-04-13 16:39, pirms 11 gadiem
andrijevskas vaartos pietruuka...
, 2013-04-13 16:49, pirms 11 gadiem
Atceros Milijona spēlēja jau tajā laikā kad Spruksts spēlēja U-18. Nez cik viņai tagad gadu
, 2013-04-13 16:55, pirms 11 gadiem
zigfrids_egle rakstīja: Atceros Milijona spēlēja jau tajā laikā kad Spruksts spēlēja U-18. Nez cik viņai tagad gadu
tikai 35
Miks Indrašis gūst vārtus pret Zviedriju. Foto: IIHF
49

Ar atmiņām par 1/4 finālu: Latvija pret zelta pretendenti Zviedriju

Sestdien agro spēli pasaules čempionātā aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas pulksten 13:20 spēkosies pret Ostravas apakšgrupas galveno favorīti un zelta pretendenti Zviedriju, kura nav zaudējusi nevienu punktu. Tiešraide LTV7 kanālā.
Arvils Bergmanis (centrā) Latvijas izlases pārbaudes mačā pret Šveici. Foto: LHF
17

Latvijas sastāvā pirms spēles pret Zviedriju pieteikts Bergmanis un Vītols

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš sarunā ar medijiem pēc šī rīta valstsvienības treniņa atklāja, ka rītdienas spēlei pret Zviedriju plānots pieteikt aizsargu Arvilu Bergmani, tāpat arī tiek domāts par vārtsarga Ērika Vītola pieteikšanu, jo "principā mums jāpiesaka visi puiši, kas ir ar mums šeit", sacīja Vītoliņš. Dienas gaitā tas tika paveikts arī oficiāli, IIHF mājaslapā Vītola un Bergmaņa vārdiem parādoties Latvijas izlases PČ2024 pieteikumā.
Rihards Bukarts. Foto: LHF
42

Latvijas izlase maina virknējumus, izmaiņas skar arī vairākuma brigādes

Četras spēles piecās dienās aizvadījušajai Latvijas izlasei ceturtdiena bija brīvdiena, bet šodien komanda atgriezās uz ledus. Treneri lēmuši par izmaiņām virknējumos un vairākuma brigādēs. Vārtsargs spēlei pret Zviedriju vēl netika atklāts.