Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Hokeja dāmas pasaules čempionātā centīsies nostiprināties līderos

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Hokeja dāmas pasaules čempionātā centīsies nostiprināties līderos
Pie ripas steidz Sintija Agare
Foto: Romualds Vambuts

Pēc vienas dienas pārtraukumā Ventspilī šodien atsāksies cīņas Pasaules čempionātā hokejā sievietēm, kurā līderu godā šobrīd ir mājinieces latvietes. Šodien mūsu hokeja lēdijas mērosies spēkiem ar Kazahstānas izlasi, un šī spēles tiešraidi būs iespējams vērot Sportacentrs.com.

Pēc divām kārtām 1. divīzijas B grupā Latvijas izlase ir vienīgā līdere ar sešiem punktiem, bet otrajā vietā atrodas Nīderlandes hokejistes, kuru rēķinā ir uzvaras pār Ķīnu (8:2) un panākums papildlaikā pār Kazahstānu (3:2). Tieši pret kazahietēm latvietes aizvadīs savu trešo maču turnīrā, cenšoties nostiprināt līderu pozīcijas. Aleksandra Maļceva padoto rēķinā ir tikai viens punkts par zaudējumu pagarinājumā holandietēm, taču skaidrs, ka dāvinājumus izsniegt kazahietes negrasās. Komanda labi darbojās skaitliskajā vairākumā, tāpēc jāspēlē disciplinēti un jācenšas būt ātrākām par visai smagnējām sāncensēm.

Latvijas izlasē ar iespaidīgu sniegumu līdz šim izceļas otrā maiņa, kuras rēķinā ir astoņi no deviņiem gūtajiem vārtiem, bet turnīra rezultatīvāko spēlētāju godā šobrīd ir Miljoņu duets – Inesei un Līgai ir pa trim vārtiem un piespēlēm. Jācer, ka atlikušajās trīs spēlēs rezultativitāti uzlabos pirmā maiņa, taču arī tajā ir, ko uzslavēt – Sarma Ozmena uzvarējusi 31 no 49 iemetieniem, kas ir trešais labākais rādītājs turnīrā.

Latvijas dāmu izlasē allaž galvenās spēles veidotājas bijušas pirmo divu maiņu spēlētājas, bet šajā čempionātā ar saviem pienākumiem galā veiksmīgi tiek arī pārējās divas. Protams, šīs spēlētājas retāk dodas uzbrukumos, toties pietiekoši labi izjauc sāncenšu nodomus un arī pelna tām noraidījumus. Tieši šo maiņu sniegums ļauj treneriem turēt svaigas triecienmaiņu spēlētājas, kas sevišķi svarīgi var izrādīties čempionāta izskaņā.

Ceturtdien Latvijas izlasei spēle ar Ziemeļkorejas izlasi, bet sestdien čempionāta pēdējā mačā būs jāmērojas spēkiem ar Nīderlandi.

Turnīra tabula

V.IzlaseSVAP
1.Latvija29:16
2.Nīderlande211:45
3.Ungārija28:83
4.Ziemeļkoreja27:83
5.Kazahstāna22:61
6.Ķīna23:130

Pasaules čempionāts 1. divīzija B grupa (Latvija, Ventspils)

datumslaiksspēleRez.
06.04.2014.plkst. 20:00Ungārija - Latvija0:4
07.04.2014.plkst. 20:00 Latvija - Ķīna5:1
09.04.2014.plkst. 20:00 Latvija - Kazahstāna
10.04.2014.plkst. 20:00Ziemeļkoreja - Latvija
12.04.2014.plkst. 20:00Latvija - Nīderlande

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs PČ:

Vārtsardzes: Evija Tētiņa (Laima), Ilze Krontāle (Laima), Dita Vazne (HK Daugava);

Aizsardzes: Aija Apsīte (Laima), Anna Kubliņa (Laima), Olita Liepiņa (Laima), Elīna Ņeploškina (Laima), Sarma Ozmena (Laima), Žanete Vasiļevska (HK Daugava), Sandra Žebere (Laima);

Uzbrucējas: Ilona Ābola (SHK Sāga), Sindija Agare (Laima), Zane Apse (Laima), Agnese Apsīte (Laima), Ilze Bičevska (Leksands IF), Laila Dekmeijere-Trigubova (HK Daugava), Inese Geca Miljone (Laima), Lelde Hartmane (Laima), Iveta Koka (Leksands IF), Ivita Krūmiņa (Laima), Anna Katrīna Lagzdiņa (Laima), Līga Miljone (MoDo).

Izmantotie resursi
Home

     [+] [-]

, 2014-04-09 18:27, pirms 10 gadiem
Labs sākums dāmas , veiksmi jums tālāk