Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

papildināts Spēlēs pret Dāniju iespēja tiks dota jaunajiem hokejistiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spēlēs pret Dāniju iespēja tiks dota jaunajiem hokejistiem
Latvijas izlase pirms mača pret Čehiju
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlase cītīgi turpina gatavoties nākamajam posmam pirms pasaules čempionāta – pārbaudes mačiem pret Dāniju. Pirmdienas nodarbībā uz ledus bija manāms arī aizsargs Jēkabs Rēdlihs. Spēlēs Dānijā Latvijas komandai nepalīdzēs vairāki pieredzējušie hokejisti.

Pirmo reizi uz ledus kopā ar komandu šorīt bija Jēkabs Rēdlihs. Aizsargs vēl nav pilnībā izdziedējis cirkšņa savainojumu, tāpēc šodien piedalījās tikai treniņa pirmajā daļā.

Sestdien sadursmē ar Čehijas izlases hokejistu pleca savainojumu guvušais Roberts Jekimovs Sportacentrs.com pauda, ka jūtoties krietni labāk un, iespējams, treniņus atsākt varēs jau nedēļas nogalē, nevis pēc iepriekš prognozētajām trim nedēļām.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans atklāja, ka mačos Dānijā (11. un 13. aprīlis) lielāka teikšana tiks dota jaunajiem, bet vairāki pieredzējušie spēlētāji, kuriem aiz muguras grūta sezona klubos, paliks mājās, lai atpūstos.

Viņu vidū būs Edgars Masaļskis, Guntis Galviņš, Andris Džeriņš (pēc savainojuma), Jānis Sprukts, visi trīs brāļi Rēdlihi un savainotie Jekimovs ar Māri Bičevskis. Pēdējais gan sācis "sausos" treniņus. Jekimova vietā uz Dāniju brauks Elvijs Biezais.

Šodienas treniņā hokejisti slidoja sekošās maiņās: dzeltenajos kreklos Galviņš, Sprukts, Džeriņš un M. Rēdlihs, melnajos kreklos slidoja Cibuļskis, Tribuncovs, Ankipāns, Širokovs un Cipulis. Zilajos - Sotnieks, Andersons, Bukarts, Bērziņš un Meija.

Sarkanie krekli mugurā Laviņam, Jakovļevam, Macijevskim, Štālam un Saulietim, bet baltie - Porejam, Kr. Rēdliham, Jasam, Upītim un Indrašim.

Jāatzīmē arī kāds kuriozs. Šodienas treniņā neizturēja viens no apmales aizsargstikliem. Pēc defekta novēršanas nodarbība tika turpināta.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Dāniju:

Vārtsargi: Māris Jučers, Kristers Gudļevskis;

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Atvars Tribuncovs, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs;

Uzbrucēji: Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Armands Bērziņš, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass, Juris Upītis, Miks Indrašis, Elvijs Biezais

Latvijas valstsvienības pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
6. aprīlis17:00Latvija - ČehijaArēna Rīga3:4 PM
7. aprīlis17:00Latvija - ČehijaArēna Rīga1:3
11. aprīlis20:30Dānija - LatvijaOdense
13. aprīlis21:45Dānija - LatvijaVojense
20. aprīlis19:30Latvija - KrievijaArēna Rīga
21. aprīlis17:00Latvija - KrievijaArēna Rīga
30. aprīlis17:00Latvija - FrancijaArēna Rīga
1. maijs17:00Latvija - FrancijaArēna Rīga
1 2 3 4 125 komentāri

 +30 [+] [-]

, 2012-04-09 12:04, pirms 12 gadiem
Ar jaunajiem Dāniju diez vai uzvarēs. Nupat dāņi divreiz pieveica slovākus.
Ja grib arī nākošgad piedalīties Europe Hockey Challenge turnīrā, tad ir jāvāc punkti šogad.
Slēpts komentārs: kreicakungs

 +18 [+] [-]

, 2012-04-09 12:11, pirms 12 gadiem
Es braukšu uz spēli Vojensā!

  +6 [+] [-]

, 2012-04-09 12:13, pirms 12 gadiem
kreicakungs rakstīja: es nesaprotu shito politku- pret Daaniju tikai taa sauktie jaunie- a kas ta visi mineetie kas nebrauks ir baigie staari un bez speelju prakses pirms pc buus baigaa formaa un metiis golus vienu peec otra? mulkjiibas - vareeja kaut likt speeleet cerez vienu speeli bet nejau dot tik ilgu atpuutu no speeleem
Tu muļķis esi?? Tāpēc jau tās ir pārbaudes spēles,kurās galvenais nau iemest golus vai uzvarēt,bet gan saspēlēt atrast pareizos virknējumus!

  +7 [+] [-]

, 2012-04-09 12:15, pirms 12 gadiem
Dānija vienā līmenī ar Latviju, ja ne pat spēcīgāka un kārtējo gadu laiž kkādus gurķus uz laukuma pret dāņiem. Laikam jau Latvija negrib nākamgad spēlēt Euro Ice Hockey Challenge? Ar šo sastāvu, kas brauks, stabils zaudējums abās spēlēs, un tad pēc tam 'visi brīnās, kāpēc dāņiem nekāds respekts nav kā kādreiz, uz PČ tikai brauc ar domu uzvarēt LV, kas arī viņiem neslikti sanāk, starpcitu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2012-04-09 12:24, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Dānijas līmenis ir daudz augstāks par Latvijas un to jau pierāda nesenās pārbaudes spēles, man bail prognozēt, bet darīšu to, jo Eksperta viedoklis un prognoze vienmēr ir svarīga,

LV 1: 4 Dānija.
Tavos rozā sapnīšos puišel! LV paņems tos Pedersenus priekšā!
Slēpts komentārs: M-des
Slēpts komentārs: mazais23

 +11 [+] [-]

, 2012-04-09 12:42, pirms 12 gadiem
laujiet straadaat profesionaaliem,vini zina ko dara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-04-09 12:58, pirms 12 gadiem
Bet krapis Macijevskis tomēr labi izskatījās pārbaudes spēlēs - ātrs, tehnisks. Skvorcovam, Indrašim, Upītim jāaug līdz viņa tehnikai.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-09 12:59, pirms 12 gadiem
Alexij rakstīja: ja nopietni pieies spēle tad lielām problēmām pret Dāniju nevajadzētu būt. un lai daudzus nemulsina fakts ka dāņi divreiz uzvarēja slovakus. friči jau arī uzvarēja krievus un ko mums tāpēc tagad bīties no viņiem? Pārbaudes spēlēs bieži vien ir negaidīti rezultāti
doma dani nedoma ta pat,ka viniem ar latviju lielas problemas nebus.tomer 6 nhl uzbruceji,parejie spele pa zviedriju.izlase loti speciga.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-09 13:01, pirms 12 gadiem
[quote mazais23]
Atgadini ludzu kad pasaules cempi Danija pedejo reiz uzvareja Lv

Pagājušajā PČ Dan- Lat 3:2
stats.iihf.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-04-09 13:35, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: Baidos, ka latvieši dabūs pa mizu.
Pārbaudes spēlēs uzvarēt nebūt nav galvenais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2012-04-09 14:01, pirms 12 gadiem
Dānija vienreiz pa simts gadiem uzvar un tāpēc jāskandina, ka šie ir labāki? Esam zaudējuši arī Itāļiem un Frančiem. Varbūt sāksim muldēt, ka šie arī stiprāki? Tā pat esam uzvarējuši Krieviju, Zviedriju, ASV utt. Vai tad uzskatam, ka esam par viņiem stiprāki? Katrai komanda gadās labākas vai attiecīgi sliktākas spēles. Ja nemaldos Dāņi pret mums ir uzvarējuši veselas 2 reizes un mēs viņus ~14. Tāpat te viens pilnā pārliecībā stāstīja, ka arī Norvēģi ir mums priekšā. IIHF rangā arī Kanāda ir tikai 4. vietā. Ja topu veidotu pēc savstarpējo spēļu principa, nekādi Norvēģi, Vācieši, Baltkrievi utt nebūtu mums priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2012-04-09 14:06, pirms 12 gadiem
nesaprotu ko te visi čīkst - pakāsīs, tad pakāsīs, nekas jau no tā nemainīsies. Dāņiem komandā pavisam cita situācija - viņiem nav jāmāca jauns spēles stils un trenerim labi zināms kuri spēlētāji ko var , tapēc viņiem nav jāeksperimentē un jāpārbauda spēlētāji, bet var iespēlē maksimāli stiprāko sastāvu. Mums ir jauns treneris, jauns spēles stils un tas ir tikai loģiski ka viņš izmēģina pēc iespējas vairāk spēlētājus un dod iespēju arī jaunākiem dabūt spēļu praksi un varbūt pie reizes atklāt kādu jaunu talantu izlases kontekstā. Nolans jau nav muļķis un saprot ka šīs divas spēles pret dāniju daudziem no tiem kas spēlēs būs arī pēdējāš šogad izlases rindās, tad kāpēc nedot iespēju sevi pierādīt? Beigsim kritizēt un atbalstīsim savējos - pēdējā pārbaudes spēlē Oslo ar vēl sūdīgāku sastāvu pret dāņiem rambājām un neaz tik slikti nebija, tā kā nevajag norakstīt uzreiz

     [+] [-]

, 2012-04-09 14:07, pirms 12 gadiem
timo83 rakstīja: Tavos rozā sapnīšos puišel! LV paņems tos Pedersenus priekšā!
Cerēsim, ka tā būs, bet es vēl nekad neesmu redzējis, kā Latvija spēlējot ar tik daudz jaunajiem paņemtu kādu priekšā. man gan liekas, ka tu pats te nedaudz sapņo. (Tas tik tā - loģiski domājot)

  +8 [+] [-]

, 2012-04-09 14:07, pirms 12 gadiem
Dāņi ir mūsu tiešie konkurenti pasaules čempionātā. Pret viņiem mums būs ja ne svarīgākā, tad viena no svarīgākajām spēlēm. Vēsture rāda, ka, cik veiksmīgi pret komandu nospēlējam pārbaudes spēles, tik neveiksmīgi pasaules čempī pret to pašu komandu.

Tāpēc, man vienalga ar kādu sastāvu mēs sitīsimies pret dāņiem. Ka tik trenerim izdodas iecerētais. Un runa pavisam noteikti neiet par uzvaru. Kā Nolans teica: "No zaudējumiem ir lielāka jēga pārbaudes spēlēs" vai kautkā tā

  +1 [+] [-]

, 2012-04-09 14:09, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: Norvēģija un Dānija ir stiprākas par Latviju, tas ir FAKTS, to pierāda arī pēdējo 2 čempionātu rezultāti, nevis tikai savstarpējie, bet arī kopējie.Un arī šogad dāņi un norvēģi čempī samizos Latviju kā maziņos.
Tu smejies? Ok, ja nebūs labākā sastāva, pret Dāņiem pacīnīsimies, bet šā vai tā problēmām nevajadzētu rasties. Bet Norvēģija? Tas taču nav nopietni.

     [+] [-]

, 2012-04-09 14:10, pirms 12 gadiem
Kāpēc neviena vārda par Skovorcovu. Viņš nav ne starp braucējiem, ne mājās sēdētājiem. Škiet, ka gāja runa, ka viņš paliks izlasē un uz LAC finaliem nebrauks.
Neticas, ka butu jau atskaitits.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-09 14:11, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: mani uztrauc divi jautajumi.proti,vai speles Chalenge Cup kaut kada veida ietekme jeb neietekme kopejo vietu IIHF reitinga tabula? un vel, ja mes svaki kopvertejuma nospelejam visas parbaudes speles,ko darisim nakosgad pirms P4,pret ko sparingosim?
Europe Hockey Challenge dod iespēju izlasēm piedalīties pārbaudes spēlēs ar spēcīgiem pretiniekiem (EHC turnīrā piedalās 12 top izlases). Punkti šajās spēlēs ir vajadzīgi, lai Latvijas izlase saglabātu vietu turnīrā, jo 12. vietā palikusī izlase izkrīt no EHC, tobiš nākošgad pārbaudes mačus būs spiesta spēlēt ar vājiem pretiniekiem.

IIHF reitingu ietekmē tikai un vienīgi PČ rezultāti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-09 14:15, pirms 12 gadiem
Nesaprotu kāda jēga jaunos mēģināt,tak viņiem savs turnīrs ir lai rāda ko māk. Te večiem pēc mēneša jāgriež ledus uz pilnu klapi tad vajag dot tās spēles lai saspēlētos tie kas brauks uz čempi nevis tiem kas izlasē spēlēs varbūt pēc gadiem pieciem

     [+] [-]

, 2012-04-09 14:21, pirms 12 gadiem
narko4s rakstīja: Tu muļķis esi?? Tāpēc jau tās ir pārbaudes spēles,kurās galvenais nau iemest golus vai uzvarēt,bet gan saspēlēt atrast pareizos virknējumus!
nee nu ok ok - tik peectam es gribu redzeet ko teiksiet visuzinoshais kad peec pc Spruktam un co buus 0 iemestu ripu un Latvija atkal buus knapi knapi saglabajusi savu vietu augstaakajaa diviizijaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 125 komentāri