Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ziemas OS atlases un sieviešu PČ turnīru rīkošanai plāno piešķirt pusmiljonu eiro

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ziemas OS atlases un sieviešu PČ turnīru rīkošanai plāno piešķirt pusmiljonu eiro
Latvijas valstsvienības hokejisti. Foto: IIHF

LETA. Valdība otrdien lems par 500 000 eiro piešķiršanu Latvijas Hokeja federācijai (LHF) 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu atlases turnīra hokejā vīriešiem organizēšanai un Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) sieviešu pasaules čempionāta organizēšanai Latvijā.

Katram pasākumam paredzēts piešķirt 250 000 eiro.

Noteikumu projektā minēts, ka šāda mēroga sporta pasākumu rīkošana ir lieliska iespēja parādīt pasaulei Latvijas spēju veiksmīgi organizēt lielus sporta pasākumus, kas ne tikai veicinās Latvijas atpazīstamību visā pasaulē un radīs labvēlīgu augsni daudzu un dažādu pasākumu organizēšanai Latvijā, bet arī nesīs būtisku pozitīvu pienesumu valsts budžetā un kopējā ekonomiskā izaugsmē.

Finansējumu plānots piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

2026.gada Ziemas olimpisko spēļu atlases turnīra hokejā vīriešiem Latvijā notiks no 2024. gada 29. augusta līdz 1. septembrim. Latvieši uzņems Ukrainas, Slovēnijas un Francijas hokejistus.

Savukārt sieviešu pasaules meistarsacīkšu hokejā IB divīzijas sacensības Latvijā notiks no 2024. gada 31. marta līdz 6. aprīlim. Latvietes spēkosies pret Slovākiju, Itāliju, Slovēniju, Poliju un Lielbritāniju.