Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Tas ir mūsu spēks – katra maiņa var izšķirt spēli"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Tas ir mūsu spēks – katra maiņa var izšķirt spēli"
Harijs Vītoliņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Svētdienas vakarā Latvijas valstsvienība kvalificējās 2026. gada olimpiskajām spēlēm, izšķirošajā spēlē ar 5:2 pārspējot Francijas hokejistus. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš preses konferencē slavēja komandas atdevi un disciplīnu, stāstīja par Zemgus Girgensona savainojumu un olimpiskajiem mērķiem.

"Paldies komandai par padarīto darbu, ar viņiem var lepoties. Paldies līdzjutējiem, kas mūs atbalstīja – francūžiem drebēja rokas. Uzvara, bet tas ir tikai sākums ceļam uz olimpiskajām spēlēm. Jāsagatavojas tā, lai Milānā mēs pakutinātu nervus stiprajām komandām. Laba un pareiza uzvara. Paldies puišiem par pašatdevi," komandu slavēja Harijs Vītoliņš.

Latvijas izlasei spēle sākās ar aukstu dušu, pirmos vārtus ielaižot jau 21. sekundē. Oficiālā spēlē Latvija tik agri nebija ielaidusi kopš 2002. gada. "Pat nepaspēju neko sajust. Viss notika pārāk ātri, lai kristu panikā," par tā brīža emocijām smaidīja Vītoliņš. "Esam uzvarējuši un varu stāstīt, ko gribu, bet komandas enerģija bija jūtama jau no rīta. Ieej ģērbtuvēs un jūti, ka viņi ir gatavi cīņai. Kad ielaidām, puiši paši sevi motivēja."

"Uzvarai mēs ticējām jau vakar," braši stāstīja Vītoliņš. Vakar Latvijas izlasei bija pusdienas ar ģimenēm, lai vēl vairāk saliedētu komandu un sajustu atbalstu no malas, pauda galvenais treneris.

Izlīdzinājumu panāca Eduards Tralmaks, drīz pēc tam ar vārtiem vairākumā Latvijai vadību deva Roberts Bukarts, bet otrā perioda sākumā pārsvaru nostiprināja Rodrigo Ābols. "Kustības bija pareizās, domas bija pareizās, un reizēm arī mums jāpaveicas," pirmos vārtus komentēja Vītoliņš, turpinājumā pievēršoties vairākumam. "Šajā turnīrā tas funkcionēja ļoti labi. Otrā perioda sākums bija ne visai, pirmās piecas minūtes palaidāmies, bet tad atrisinājām kļūdas. Rodrigo gols mums iedeva otro elpu. Pareizajos momentos nāca pareizās lietas."

Vītoliņš visa kvalifikācijas turnīra garumā uzsvēra nepieciešamību spēlēt disciplinēti. Galvenais treneris atrada dzirdīgas ausis, jo Francija vairākumā nospēlēja tikai 20 sekundes. "Tas vien liecina, ka puiši bija koncentrējušies un strādāja," teica Vītoliņš. Viņš norādīja, ka bijis sagatavots plāns, kā neitralizēt Francijas vairākuma līderus, tomēr plānu pat nenācās izmantot.

Tikai kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē laukumā devās NHL uzbrucējs Zemgus Girgensons. Pret Ukrainu un šovakar pret francūžiem viņš nevarēja palīdzēt savainojuma dēļ. "Tas ir savainojums, ar kuru nevar spēlēt. Ziemeļamerikā arī redz, ka viņš nav laukumā. Uzreiz ir zvani un jautājumi. Slēpt tādas lietas mēs nevaram," pauda Vītoliņš. "Paldies Denisam [Smirnovam], kurš vakar naktī atlidoja. Viņš laukumā neizgāja uz nevienu sekundi, bet viņš iedeva drošības sajūtu. Tas ir komandas darbs. Kā jau esmu teicis, mums nebija pirmās vai ceturtās maiņas. Mums vārtus meta visi spēlētāji. Tas ir mūsu spēks – katra maiņa var izšķirt spēli."

"Šeit atbildības sajūta bija lielāka," bronzas pasaules čempionātu un olimpisko kvalifikāciju salīdzināja Vītoliņš. "Tur visi bija apmierināti jau ar tikšanu ceturtdaļfinālā. Šeit zini – lai kādas būtu pirmās divas spēles, pēdējā būs vissvarīgākā. Ja zaudē, tad viss padarītais darbs ir vējā." Galvenais treneris atzina, ka attaisnojies lēmums uzticēties pieredzējušākiem hokejistiem, šoreiz malā atstājot jaunākos.

Arī pirms 2022. gada olimpiskajām spēlēm kvalifikācijā viss izšķīrās pēdējā spēlē pret Franciju, toreiz Rīgā uzvarot ar 2:1. Vītoliņš norādīja, ka šī komanda bijusi pārliecinošāka un mobilāka. "Katrs zināja, kas jādara, ko no viņa prasa. Galvenā ir ticība sev un saviem partneriem. Ticība tam, ko mēs darām. Mēs nevaram uzvarēt individuāli, bet varam uzvarēt kā komanda."

"Nākamajām olimpiskajām spēlēm jāsagatavojas nopietnāk. Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs kovids mūs izsita no visām sliedēm laukā. Rodrigo [Ābols] nepiedalījās nevienā treniņā. Spēle pret Dāniju – pasaka, ka divi nevarēs spēlēt, stundu pirms spēles pasaka, ka tomēr var. Haoss. Gribam labāku rezultātu. Gribam iekost kādai lielajai komandai. Brauks NHL, un ir gandarījums būt tajā festivālā, kad piedalās visi labākie, arī mēs. Gribam parādīt, ko mēs varam."

  +3 [+] [-]

, 2024-09-01 21:34, pirms 2 nedēļām
Var tikai atkārtot - tas, ko rakstīju tiem, kas pirms turnīra raudāja, ka Tralmaks "4. maiņā" - Vītoliņš veido 4 spēlējošas maiņas nevis standarta 2 velk, 3. nu kaut ko un ceturtie tikai enerģijai. Var spriest par to vai nevajadzēja likt Tralmaku vairākumā - bet arī vairākums strādāja. Būtībā tieši šādam turnīram izlase bija sahatavota perfekti. Vai šāds plāns strādās tad, kad Latvij būs standartā - viduvēja izlase - ne īsti outsaideri, ne īsti favorīti - hz, bet tieši priekš šī turnīra, kur bijām stabili favorīti izlase bija sagatavota labi.

  +3 [+] [-]

, 2024-09-01 22:07, pirms 2 nedēļām
Slovāki pieveica kazahus un visās grupās uzvarēja mājinieki,kuri arī skaitījās favorīti.Labākā otrā vieta Francijai pēc vārtu attiecības.

     [+] [-]

, 2024-09-01 22:28, pirms 2 nedēļām
Arī Smirnovs, paliekot piektajā maiņā, bija spēks! Čalis droši vien neizpratnē par Vītoliņa gājienu.
Slēpts komentārs: FC KØBENHAVN

  -2 [+] [-]

, 2024-09-01 23:09, pirms 2 nedēļām
Bet es domāju,ka Krievi būs un līdz ar to tas viss turnīrs atkal tiks politizēts un izjuks....tas viss ir cirks..nedot ukriem ieročus lai viņi to pederāciju iznīcina bet taisīt uz sporta un politiskās skatuves kaut kādas dubultās morāles scēnas...viss sports ir līdz pēdējam sačakarēts ar naudu un politiku...

  +3 [+] [-]

, 2024-09-01 23:24, pirms 2 nedēļām
FC KØBENHAVN rakstīja: Nekādas labākās otrās vietas neskatās..iet pēc ranga un ja Krievija nespēlēs uz olimpiādi brauks Norvēği
Meli!

  -2 [+] [-]

, 2024-09-01 23:36, pirms 2 nedēļām
Nu varbūt kļūdos..tikai Dānijas spēlē teica,ka Frančiem ir vajadzīga Norvēğijas uzvara.

  +4 [+] [-]

, 2024-09-01 23:36, pirms 2 nedēļām
FC KØBENHAVN rakstīja: Nekādas labākās otrās vietas neskatās..iet pēc ranga un ja Krievija nespēlēs uz olimpiādi brauks Norvēği
Tad jau sanāk ka tu zini labāk par kazjolu , kurš strādā IIHF un skaidroja atlases kārtību💪

  +4 [+] [-]

, 2024-09-02 00:27, pirms 2 nedēļām
FC KØBENHAVN rakstīja: Bet es domāju,ka Krievi būs un līdz ar to tas viss turnīrs atkal tiks politizēts un izjuks....tas viss ir cirks..nedot ukriem ieročus lai viņi to pederāciju iznīcina bet taisīt uz sporta un politiskās skatuves kaut kādas dubultās morāles scēnas...viss sports ir līdz pēdējam sačakarēts ar naudu un politiku...
Ja situācija būs tāda pati kā šobrīd, tad krievu Milānā nebūs. Nemaz nerunājot par scenāriju, kurā viņi izšķiras iet uz vēl lielāku konfrontāciju. Tomēr ir arī iespēja, ka patlabanējais režīms Krievijā sabrūk, un pie varas apvērsuma rezultātā nāk spēki, kas pātrauc karu, slēdzot miera līgumu uz ukraiņu nosacījumiem vai kaut kā tā. Tas nemaz nav tik nereāli. Līdz 2026.gadam vēl tālu.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-02 06:24, pirms 2 nedēļām
Ja Krievus liek mūsu grupā, kā to teica spēles laikā, tad varēsim paust savu nostāju pret šo valsti.

  +3 [+] [-]

, 2024-09-02 08:36, pirms 2 nedēļām
guntis86 rakstīja: Ja Krievus liek mūsu grupā, kā to teica spēles laikā, tad varēsim paust savu nostāju pret šo valsti.
Mūsu grupa ir:
ASV
Vācija
Latvija
Francija

     [+] [-]

, 2024-09-02 09:19, pirms 2 nedēļām
MachimoI rakstīja: Mūsu grupa ir:
ASV
Vācija
Latvija
Francija

Group C:
Russia*
United States
Slovakia
Latvia

  -2 [+] [-]

, 2024-09-02 09:26, pirms 2 nedēļām
KillerLoop rakstīja: Group C:
Russia*
United States
Slovakia
Latvia
Zaķīt, ir tikai 2 varianti.

1. Krievija nespēlēs (90%)
2. Latvija nespēlēs.

Ja Krievija nepiedalās, grupas tiek pārsētas pēc reitinga un Olimpiskā formāta.

Tātad. 90%, ka mūsu grupa ir ASV, Vācija, Latvija, Francija.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-02 10:06, pirms 2 nedēļām
MachimoI rakstīja: Zaķīt, ir tikai 2 varianti.

1. Krievija nespēlēs (90%)
2. Latvija nespēlēs.

Ja Krievija nepiedalās, grupas tiek pārsētas pēc reitinga un Olimpiskā formāta.

Tātad. 90%, ka mūsu grupa ir ASV, Vācija, Latvija, Francija.
Kāpēc Latvija varētu nespēlēt?

  -1 [+] [-]

, 2024-09-02 10:31, pirms 2 nedēļām
A-Burts rullē rakstīja: Kāpēc Latvija varētu nespēlēt?
Gribēju rakstīt netēlo muļķi, bet sapratu, ka nav jau jātēlo

  +1 [+] [-]

, 2024-09-02 10:35, pirms 2 nedēļām
MachimoI rakstīja: Mūsu grupa ir:
ASV
Vācija
Latvija
Francija

Kāpēc Francija? Dānija taču ir augstāk rangā, Francijai būtu jābūt B grupā.

     [+] [-]

, 2024-09-02 10:45, pirms 2 nedēļām
MachimoI rakstīja: Gribēju rakstīt netēlo muļķi, bet sapratu, ka nav jau jātēlo
Tu tiešām domā, ka gadījumā, ja spēlēs Krievija, nespēlēs Latvija?

     [+] [-]

, 2024-09-02 10:50, pirms 2 nedēļām
MachimoI rakstīja: Gribēju rakstīt netēlo muļķi, bet sapratu, ka nav jau jātēlo
Iedomājies tādu variantu, NHL pēdējā brīdi uzstāda ultimātu, vai nu atļauj piedalīties Krievijas izlasei, vai nu šamie uzliek veto NHL kadru dalībai olimpiādē
Interesanti, vai atradīsies boikotētāji pie šāda rasklada?
Gan IIHF, gan arī SOK bezierunīgi piekāptos NHL prasībai

     [+] [-]

, 2024-09-02 10:56, pirms 2 nedēļām
Andi rakstīja: Kāpēc Francija? Dānija taču ir augstāk rangā, Francijai būtu jābūt B grupā.
Es ar labāk tomēr Dāniju gribētu, jo Franki pedējos gados nāk pretī visos turnīros pārāk bieži Nākamgad PČ arī būs Franki, cik var, ibio,rio? Agri vāi vēlu viņi mūs atkodīs, būs parāk labi pieskaņojušies mūsu spēlei, pieraduši, tas nenāk mums par labu

     [+] [-]

, 2024-09-02 11:41, pirms 2 nedēļām
Andi rakstīja: Kāpēc Francija? Dānija taču ir augstāk rangā, Francijai būtu jābūt B grupā.
Tev taisniba

     [+] [-]

, 2024-09-02 11:53, pirms 2 nedēļām
A-Burts rullē rakstīja: Iedomājies tādu variantu, NHL pēdējā brīdi uzstāda ultimātu, vai nu atļauj piedalīties Krievijas izlasei, vai nu šamie uzliek veto NHL kadru dalībai olimpiādē
Interesanti, vai atradīsies boikotētāji pie šāda rasklada?
Gan IIHF, gan arī SOK bezierunīgi piekāptos NHL prasībai
SOK un piekāptos? Nesmīdini. Ja līdz šim nepiekāpās, kāpēc, lai pēkšņi piekāptos tagad?
Cita lieta, ka paši IIHF un SOK regulāri apliecina, ka viņiem nav pretenziju pret krieviem savos turnīros. Pilnīgi nepārsteigs, ja krievi būs OS, arī ja turpināsies karš, vienkārši atkal bez karoga kā kaut kādi neitrāli vai Koki.

     [+] [-]

, 2024-09-02 11:56, pirms 2 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: SOK un piekāptos? Nesmīdini. Ja līdz šim nepiekāpās, kāpēc, lai pēkšņi piekāptos tagad?
Cita lieta, ka paši IIHF un SOK regulāri apliecina, ka viņiem nav pretenziju pret krieviem savos turnīros. Pilnīgi nepārsteigs, ja krievi būs OS, arī ja turpināsies karš, vienkārši atkal bez karoga kā kaut kādi neitrāli vai Koki.
Man ar nebūtu pretenziju, ja piedalīsies, Hokejs kopumā no tā tikai iegūs Tikai galvenais, lai visādas tur Čakšas, Riekstiņi un citi Vienotības politiskie atkritumi, nesabojā gaisu ar saviem boikotiem
Par izlases večiem esmu drošs, tie spēlēs, jo vienkārši gribēs!

  -1 [+] [-]

, 2024-09-02 12:15, pirms 2 nedēļām
A-Burts rullē rakstīja: Man ar nebūtu pretenziju, ja piedalīsies, Hokejs kopumā no tā tikai iegūs Tikai galvenais, lai visādas tur Čakšas, Riekstiņi un citi Vienotības politiskie atkritumi, nesabojā gaisu ar saviem boikotiem
Par izlases večiem esmu drošs, tie spēlēs, jo vienkārši gribēs!
Hokejs varbūt arī iegūs, kamēr viss pārējais tiks parādīts kā divkosība. Afigeķ - Rietumi ar vienu roku ziedo piķi un ieročus, lai karo ar krieviem, atsakās no krievu produktiem un ar otru roku paņem pretī krievus OS.
Pirmkārt - OS, kas jau no antīkajiem laikiem ir pamatsauklis - OS laikā pārtrauc visus karus. Vai VVP pārtrauks karu - noteikti nē.
Otrkārt - lai nu kur bet rusņā sportu no politikas nodalīt nevar. Kas ir galvenie sporta sponsori - armija, milicija un rūpnīcas. Kam pieder krievu rūpnīcas - Putina pietuvinātajiem/ pašvaldībām.
Tā kā boikots būs - un pilnīgi loģisks. Kāpēc, lai IZM piķotu lhf, lai spēlē pret krieviem, ko sponsorē tie paši, kas sponsorē mobikus, kas karo Ukrainā un mēs ziedojam milzīgus gan privātos gan valsts līdzekļus, lai palīdzētu Ukrainai karot pret mobikiem?
Respektīvi - gribēs piedalīties - tikai par savu piķi. + tur vēl jāskatās vai Sporta likuma jaunā redakcija tādu piedalīšanos nepadarītu par "tu vispār paliec bez valsts atbalsta arī pēc tam." Ja tā būtu - LHF nekad neriskētu.
Tas būtu apmēram no tās pašas sērijas, kur tu bļauj, ka nost ar visiem ahmediem un mellajiem, bet pēc tam piķo viņiem, lai slauka tev grīdu, remontē autiņu utt.

     [+] [-]

, 2024-09-02 13:41, pirms 2 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Hokejs varbūt arī iegūs, kamēr viss pārējais tiks parādīts kā divkosība. Afigeķ - Rietumi ar vienu roku ziedo piķi un ieročus, lai karo ar krieviem, atsakās no krievu produktiem un ar otru roku paņem pretī krievus OS.
Pirmkārt - OS, kas jau no antīkajiem laikiem ir pamatsauklis - OS laikā pārtrauc visus karus. Vai VVP pārtrauks karu - noteikti nē.
Otrkārt - lai nu kur bet rusņā sportu no politikas nodalīt nevar. Kas ir galvenie sporta sponsori - armija, milicija un rūpnīcas. Kam pieder krievu rūpnīcas - Putina pietuvinātajiem/ pašvaldībām.
Tā kā boikots būs - un pilnīgi loģisks. Kāpēc, lai IZM piķotu lhf, lai spēlē pret krieviem, ko sponsorē tie paši, kas sponsorē mobikus, kas karo Ukrainā un mēs ziedojam milzīgus gan privātos gan valsts līdzekļus, lai palīdzētu Ukrainai karot pret mobikiem?
Respektīvi - gribēs piedalīties - tikai par savu piķi. + tur vēl jāskatās vai Sporta likuma jaunā redakcija tādu piedalīšanos nepadarītu par "tu vispār paliec bez valsts atbalsta arī pēc tam." Ja tā būtu - LHF nekad neriskētu.
Tas būtu apmēram no tās pašas sērijas, kur tu bļauj, ka nost ar visiem ahmediem un mellajiem, bet pēc tam piķo viņiem, lai slauka tev grīdu, remontē autiņu utt.
Ja tas boikots izrādīsies kolektīvs un masveidīgs, proti, atteiksies piedalīties vismaz kādas 5 izlases uzreiz, tad labi, tā var būt un gan jau SOK ar IIHF neko tādu nepieļaus un spēlēsim bes Krieviem, jebkurā viņu tēlā
Taču vistizlākais varinats būtu tad, ja Latvija boikotētu Hokeja turnīru absolūtā vientulībā, tad gan es to nesapratīšu un, domāju, lielākā daļa Hokeja fanu arī Šādu raskladu gan pieļaut nedrīkstētu!