Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Sadalīti visi šīs vasaras "True Riga Hockey cup" kausi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sadalīti visi šīs vasaras "True Riga Hockey cup" kausi
HK "Zibeņi"
Foto: RHC

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā un Ozolniekos norisinājās "True Riga Hockey Cup" sacensības jauniešu hokeja turnīrā trīs vecuma grupās. Jaunākajā no tām nepārspēti palika "BHC37/Mogo" hokejisti, vidējā vecuma grupā labākie bija "HK Zibeņi", bet U-16 vecuma grupā bez zaudējumiem cīņas aizvadīja "HS Rīga 2006".

"BHC37/Mogo" triumfs un divas bronzas godalgas

U-12 vecuma grupā sacensībām pieteicās desmit komandas no Latvijas, kas sākotnēji bija sadalītas divās apakšgrupās pa piecām katrā. Divas labākās no katras grupas iekļuva pusfinālā, kuru uzvarētāji cīnījās lielajā finālā. Līdz izšķirošajai spēlei aizkļuva "BHC37/Mogo" un "HS Rīga 2010". Jāpiebilst, ka abas komandas pirms tam spēlēja vienā apakšgrupā, kad "BHC37/Mogo" bija pārāki ar rezultātu 3:1. Finālspēle izvērtās krietni rezultatīvāka, lai gan pēc pirmā perioda rezultāts bija kaujinieciski neizšķirts. Otrajā periodā "BHC37/Mogo" guva divus bezatbildes vārtus, bet trešajā periodā prata pārsvaru palielināt, tiekot pie 7:2 panākuma. Finālā lielisks bija Markuss Megris, kuram trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Jāpiezīmē, ka trešā vieta turnīrā tika piešķirta divām komandām – "Jelgavas LSS" un HK "Zibeņi", jo otrā komanda pēc pārliecinoša snieguma grupu turnīrā, izšķirošajā spēļu dienā nevarēja doties laukumā Covid-19 protokola ierobežojumu dēļ. Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Adrians Ābols-Eiduks, kuram arī labākā aizsarga balva. Par labāko uzbrucēju atzina viņa komandas biedru Nikolaju Zolotarevu, bet labākā vārtsarga balva tika jelgavniekam Gustavam Šlēgelmilham.

"Zibeņi" uzvar spraigajā finālā

U-14 vecuma grupā desmit latviešu komandām konkurenci sastādīja "HC Vipers" no Igaunijas un "Hessen Select" no Vācijas. Ar labākajām komandām gan ārvalstu hokejisti nespēja konkurēt, paliekot aiz vadošo kvarteta. Šajā grupā finālā spēlēja "HK Zibeņi", kas grupu turnīrā izcīnīja maksimālo punktu skaitu un "BHC37/Valmiera", kuri vienā spēlē samierinājās ar neizšķirtu. Fināls izvērtās ļoti spraigs, jo "Zibeņi" četras reizes izvirzījās vadībā, taču konkurenti allaž prata atspēlēties. Kad Anders Tobiass panāca 5:4 vadību "zibeņiem", konkurentiem atspēlēties vairs neizdevās. Tikmēr bronzu dalīja divas "HS Rīga" komandas, no 2009. gadā dzimušajiem komplektētajai vienībai izcīnot 3:1 uzvaru pār gadu vecākajiem kluba biedriem. Raitis Riekstiņš no čempionu komandas kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, kamēr viņa komandas biedrs Raivo Dišlers saņēma balvu kā labākais aizsargs. Ralfs Siņelobovs no IHS tika atzīts par labāko vārtsargu, bet Daniels Reidzāns no "BHS37/Valmiera" tika nominēts kā turnīra labākais uzbrucējs.

"HS Rīga 2006" absolūta dominance

Piecas latviešu un viena vācu komanda sacentās U-16 vecuma grupā, kur vispirms vienības aizvadīja viena apļa grupu turnīru, bet pēc tam divas labākās vēlreiz spēkojās finālā. Priekšsacīkstēs pārliecinoši labākās bija "HS Rīga 2006" un "Ogre", kuru savstarpējā spēlē rīdzinieki bija pārāki ar 3:0. Arī sekojošajā finālā ogrēniešiem tā arī neizdevās atrast veidu kā konkurentu vārtos raidīt kaut vienu ripu. Skanot spēles beigu sirēnai, "HS Rīga 2006" varēja līksmot par 6:0 triumfu un izcīnīto kausu. Visnotaļ unikāla izvērtās labāko spēlētāju apbalvošana, jo vairāku Nacionālās Hokeja līgas klubu skauts Tobijs O'Braiens visas balvas pasniedza čempionu komandas spēlētājiem – labākais vārtsargs Oskars Gusevs, labākais aizsargs Krists Retenais, labākais uzbrucējs – Sandis Auziņš, bet par rezultatīvāko hokejistu kļuva Antons Macijevskis. Bronzas medaļas šajā turnīrā izcīnīja "Prizma", kas ar 2:1 pieveica "HS Rīga 2007".