Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Jauniešu hokejs atgriežas ar “HS Rīga” un “Prizma” triumfu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jauniešu hokejs atgriežas ar “HS Rīga” un “Prizma” triumfu
HS Rīga
Foto: rhc.lv

Pusotru gadu vēlāk nekā plānots vairākās hokeja hallēs Rīgā un Ozolniekos beidzot iesācies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs “True Riga Hockey Cup”. Aizvadītajā nedēļas nogalē divās vecuma grupās triumfēja “HS Rīga” jaunieši, bet vienā nepārspēti palika “Prizmas” hokejisti.

Turnīrs tiek organizēts, ievērojot visus drošības pasākumus, lai gūtu pārliecību, ka sezonas laikā jauniešiem būtu iespējams nodarboties ar sacensībām iekštelpās, ne tikai hokejā. Lielā mērā ņemot vērā neskaidro situāciju dažādās valstīs un nepieciešamību doties izolācijā pirms un/vai pēc turnīra, šogad turnīrā pārsvarā piedalās vietējās komandas, kuru hokejisti ir ļoti noilgojušies pēc savas iemīļotās spēles. Tomēr komandas no Ukrainas un Igaunijas arī bija radušas veidu kā ierasties uz sacensībām, tādējādi turnīram dodot starptautisku skanējumu.

Pirmajā nedēļas nogalē laukumos devās trīs vecuma grupu spēlētāji – U11 vecuma grupas hokejistu konkurencē (2011. gadā dzimušie un jaunāki) sacentās 12 komandas, kas sākotnēji bija sadalītas divās apakšgrupās, bet pēc tam grupu labākās komandas devās laukumā, lai spēkotos par kausu. Nevainojami priekšsacīkstēs darbojās “HS Rīga 2011” un “Prizma A” komandas, kas uzvarēja visas piecas cīņas, tādējādi sasniedzot finālu. To neticami veiksmīgi sāka “Prizma”, kas nedaudz vairāk kā četru minūšu laikā bija panākuši 3:0 vadību, divus vārtus iemetot skaitliskajā mazākumā. Pēc tam “HS Rīga” divus vārtus atspēlēja, bet sagaidīja atkal sāncenšu izrāvienu ar trim precīziem metieniem, kas pirms pēdējās trešdaļas deva 6:2 pārsvaru “Prizmai”. Pēdējā trešdaļā rīdzinieki prata atspēlēt tikai vienus vārtus, kas ļāva “Prizmas” jaunajiem hokejistiem gavilēt par izcīnīto kausu. Spilgta finālspēle padevās Klāvam Kumpiņam, kuram četri vārtu guvumi. Pēc turnīra kļuva skaidrs, ka viņš ir kļuvis par šīs vecuma grupas rezultatīvāko spēlētāju, tiekot pie dažādām balvām no sacensību atbalstītājiem. Turnīra simboliskajā izlasē iekļuva arī viņa komandas biedrs Markuss Dedzis, kurš saņēma balvu kā labākais aizsargs. Savukārt finālistam Dominikam Diļevkam tika balva kā labākajai uzbrucējam. Par labāko vārtu vīru tika nosaukts Ivans Pritula no ukraiņu komandas “HC Dnepr 2011”. Ukraiņi cīņā par bronzas medaļām spraigā spēlē ar 2:1 pieveica “Mārupes HS”.

Līdzīga izspēles kārtība bija arī U-13 vecuma grupā (2009. gadā dzimušie un jaunāki), ar to atšķirību, ka šajā grupā visas 12 komandas bija no Latvijas. Lai gan cīņas bija ļoti spraigas, arī šajā turnīrā katrā no apakšgrupām bija viena komanda, kas nopelnīja maksimāli iespējamos 15 punktus. A apakšgrupā nevainojams sniegums “HS Rīga 2010”, bet B apakšgrupā triumfēja “BHC37/Mogo”. Jāpiebilst, ka apvienotā “BHC37/Mogo” komanda četras no piecām uzvarām izcīnīja ar vienu vai divu vārtu pārsvaru, kas liecina par ļoti spraigo spēkošanos. Iespējams, ka tieši saspringtās cīņas grupā bija paņēmušas pārlieku daudz spēku, kā rezultātā finālā tā arī neizdevās rast veidu kā pārspēt rīdzinieku vārtsargus un spēli nācās zaudēt ar rezultātu 0:3. “HS Rīga 2010” komanda katrā no periodiem iemeta pa vieniem vārtiem, trešajā to paveicot brīdī, kad pretinieki bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Vienus vārtus šajā spēlē guva arī Iļja Dehtevičs, kurš pēc turnīra tika nosaukts par sacensību labāko uzbrucēju. Finālistu rindās spēlējošais Aksels Ankipāns tika nominēts kā sacensību labākais aizsargs, bet par labāko vārtsargu tika nosaukts “Jelgavas LSS” pārstāvis Jevgenijs Kuderko. Jelgavnieki aizvadīja ļoti spraigas cīņas grupu turnīrā, taču bija spiesti samierināties ar trešo vietu apakšgrupā, turnīru noslēdzot vien sestajā vietā. Bronzas godalgas izcīnīja “HS Rīga 2009” vienība, kas cīņā par 3.vietu ar 4:0 pieveica “Prizmu”. Divus no vārtiem šajā spēlē iemeta Ņikita Vengers, kurš pēc turnīra saņēma balvu no leģendārā Latvijas hokeja vārtsarga Artūra Irbes kā sacensību rezultatīvākais spēlētājs šajā vecuma grupā.

2007. gadā dzimušie un jaunāki hokejisti sacentās U-15 vecuma grupā, kurā arī ledu grieza 12 latviešu komandas. Šajā vecuma grupā nevienai no komandām neizdevās izvairīties no punktu zaudējumiem. A apakšgrupā “HS Rīga 2007” dalīja punktus uz pusēm ar “Ogri”, kuri gan punktus zaudēja vēl divās spēlēs, ierindojoties vien trešajā vietā. Tikmēr rīdzinieki izšķirošajā spēlē par uzvaru grupā ar 7:0 pieveica “Mogo”. B apakšgrupā “BHC37/Valmiera” un “Baltu vilki” nospēlēja neizšķirti 2:2, kā rezultātā nācās skaitīt, cik pārliecinoši abas vadošās grupas komandas tika galā ar pārējiem konkurentiem. Lielā mērā izšķirošā bija cīņa pret “Brocēnu NBJSS”, kuru “BHC37/Valmiera” pieveica ar 9:1, kamēr “vilki” tajā spēlē triumfēja ar minimālo 1:0. Fināls bija spraigs, taču tajā nepārspēti bija “HS Rīga 2007” hokejisti, kuri uzvarēja ar rezultātu 3:0. Divus vārtus iemeta Vladislavs Kosinskis, kurš tika atzīts par čempionāta labāko uzbrucēju. Tikmēr viņa komandas biedrs Ivans Kufterins savus vārtus prata nosargāt neskartus, apstiprinot organizatoru izvēli tieši viņu nominēt kā turnīra labāko vārtu vīru. Par labāko aizsargu tikmēr tika atzīts lietuviešu hokejists Kajus Kazlauskas, kurš spēlēja “BHC37/Valmiera” komandas sastāvā. Cīņā par trešo vietu “HS Mogo” ar rezultātu 3:2 pieveica “Baltu vilkus”, kuriem mača izskaņā bija sarežģīti paspēkoties par izlīdzinājuma panākšanu, jo bija jāspēkojas skaitliskajā mazākumā. Tikmēr par turnīra rezultatīvāko hokejistu kļuva Maksims Saperins no “Prizmas”, kuri gan izcīnīja vien septīto vietu.

Jau nākamajā nedēļas nogalē “True Riga Hockey Cup” turnīrs turpināsies, laukumā dodoties U-12, U-14 un U-16 vecuma grupu zēniem un jauniešiem.

Vairāk informācijas: rhc.lv

     [+] [-]

, 2021-08-23 17:47, pirms 3 gadiem
Čaļi molodčiki! Teicams panākums!

     [+] [-]

, 2021-08-23 18:23, pirms 3 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Čaļi molodčiki! Teicams panākums!
Īpaši jāuzteic Kurbads U13 komanda par džentlmeniskumu, jo vienīgie neapspēlēja HS Rīga meitenes.