Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ankipāns: "Iepriekš Ābols bija romantiskāka hokeja piekritējs"

Ankipāns: "Iepriekš Ābols bija romantiskāka hokeja piekritējs"
Ģirts Ankipāns. Foto: HK Mogo

Latvijas vadošās komandas jau lēnām sāk gatavoties "Optibet" Hokeja līgas (OHL) pusfināliem. Intriģējošu dueli savā starpā aizvadīs regulārā čempionāta uzvarētāja "Zemgale/LLU" un "Mogo/LSPA", kuras galvenais treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar Sportacentrs.com izteica atzinīgus vārdus jelgavnieku stūrmanim Artim Ābolam, vienlaikus arī atzīmējot, ka viņa izveidotais spēles stils neesot tik romantisks kā iepriekš.

OHL pusfināli sāksies pirmdien, un tos varēs vērot arī Sportacentrs.com TV kanālā. Vispirms divcīņu sērijā līdz četrām uzvarām sāks "Zemgale/LLU" un "Mogo/LSPA", bet pēc tam to pašu darīs arī "Olimp/Venta 2002" un "Liepāja".

Ankipāns par "Mogo/LSPA" treneri strādā kopš janvāra vidus, taču pirms pusfināla sērijas viņam esot skaidrība, kā spēlē "Zemgale/LLU". Sešos savstarpējos mačos regulārajā čempionātā rīdzinieki gan guva tikai divas uzvaras.

"Hokejs, ko viņi piedāvā, ir skaidri saprotams. Artis Ābols pirms diviem gadiem bija pavisam cits treneris. Šis hokejs, ko "Zemgale/LLU" piedāvā, ir riktīgs strādnieku hokejs, kur visi spēlētāji laukumā strādā vienlīdzīgi. Atkāpju nav. Var redzēt, ka tur ir dzelzs roka. Tas mani nedaudz pārsteidz, jo Artis tomēr bijis tāda romantiskāka hokeja piekritējs. Uz šīs līgas fona "Zemgale/LLU" komandai ir augumā lieli hokejisti, labi slido, dara pareizas lietas un nesarežģī," norādīja Ankipāns.

"Mogo/LSPA" galvenais treneris neslēpa, ka viņam ir plāns, kā spēlēt pret "Zemgale/LLU", taču pirms sērijas ieslīgt detaļās nevēlējās.

"Artis teica, ka visām pirmā četrinieka komandām ir 25% iespējamība iegūt čempiontitulu. Daļēji es viņam piekrītu. "Liepāja" un "Zemgale/LLU" tomēr ir profesionālas komandas. Savukārt man ir mīkla par "Mogo/LSPA" un "Olimp/Venta 2002" – kā mūsu spēlētāji atjaunosies starp spēlēm, ja viņiem ir jāiet arī uz darbu. Ja hokejists var izgulēties un pareizi ēst – tā ir priekšrocība," Ankipāns uzskata, ka viņa vadītās komandas un jelgavnieku divcīņa pusfināla sērijā radīs lielu ažiotāžu.

"Būs augsta spriedze, būs lieli ātrumi. Mēs arī tagad varam spēlēt ātri. Spēlētājiem būs jābūt psiholoģiski stipriem, lai pieņemtu pareizus lēmumus sekunžu simtdaļu laikā," atzīmēja Ankipāns. ""Zemgale/LLU" regulārajā čempionātā demonstrēja stabilu sniegumu, tā ir saspēlējusies. Pārliecība augstā līmenī, viņi ir favorīti, bet mēs – saucamie "underdogs"".

Viņš sacīja, ka "Mogo/LSPA" pluss šajā sērijā ir pieredze, jo vairāki spēlētāji iepriekš jau uzvarējuši Latvijas čempionātā. "Man Ābolu būs patīkami uzvarēt, it īpaši kolēģi, ar kuru esam strādājuši kopā daudzus gadus. Pa šiem gadiem gājis visādi. Domāju, viens otru vērtējam diezgan augstu. Labprāt gribētu, ka mēs savā starpā būtu spēlējuši finālā un viss izšķirtos septītajā spēlē."

Sarunu ar Ankipānu skaties šovakar 21:30 Sportacentrs.com TV kanālā raidījumā "Sports tuvplānā". OHL izslēgšanas spēles šajā raidījumā būs galvenais temats, par ko runās eksperti un arī "Olimp/Venta 2002" galvenais treneris Aigars Cipruss.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-19 14:50, pirms 3 gadiem
Ābols noteikti daudz vairāk ir mācījies un viņam plašāks redzesloks, kādu hokeju spēlē mūsdienās nekā Ankipāns!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-19 15:02, pirms 3 gadiem
Romantiskāka?..sveču gaismā..pilnmēness zvaigžnotās debesīs..Abols..Ankipāns divvietuliba..

  -2 [+] [-]

, 2021-03-19 15:24, pirms 3 gadiem
Romantiku un puķes atstāsim sievietēm, renistiem un citām minoritātēm.
Tikai Jelgava, tikai Ābols!

     [+] [-]

, 2021-03-19 15:31, pirms 3 gadiem
Kas ekspertēs? Brože?

     [+] [-]

, 2021-03-19 15:51, pirms 3 gadiem
Vai mums ir kāds sporta lieleksperts, kurš zin, kad pēdējo reizi kāda Jelgavas komanda ir izcīnījusi zeltu Latvijas čempī? Futbolā FK Jelgava un 90tajos RAFs laikam tikai 2.vietu čempī ieguvuši. BK Zemgale/Jelgava arī laikam nav neko jēdzīgu izcīnījusi. HK Zemgale labākais sasniegums ir zāģis finālā 17-18 gadā. Tātad sanāk ka no "k-cik lielajiem" sportiem laikam voļukā Biolars ir vienīgais, kas uzvarējis čempī? 2013.gadā?

     [+] [-]

, 2021-03-19 16:29, pirms 3 gadiem
norins rakstīja: Romantiskāka?..sveču gaismā..pilnmēness zvaigžnotās debesīs..Abols..Ankipāns divvietuliba..
Un liels, uztraucošs, melns ebonīta priekšmets. Ripa.

     [+] [-]

, 2021-03-19 16:32, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Vai mums ir kāds sporta lieleksperts, kurš zin, kad pēdējo reizi kāda Jelgavas komanda ir izcīnījusi zeltu Latvijas čempī? Futbolā FK Jelgava un 90tajos RAFs laikam tikai 2.vietu čempī ieguvuši. BK Zemgale/Jelgava arī laikam nav neko jēdzīgu izcīnījusi. HK Zemgale labākais sasniegums ir zāģis finālā 17-18 gadā. Tātad sanāk ka no "k-cik lielajiem" sportiem laikam voļukā Biolars ir vienīgais, kas uzvarējis čempī? 2013.gadā?
nezinu. regbijs moš?

     [+] [-]

, 2021-03-19 16:43, pirms 3 gadiem
Jelgavai beidzot ir treneris

     [+] [-]

, 2021-03-19 16:48, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Jelgavai beidzot ir treneris
Bet reāli ir attaisnojusies "sasiešanās" ar LLU!

     [+] [-]

, 2021-03-19 20:45, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Bet reāli ir attaisnojusies "sasiešanās" ar LLU!
Zemgale tak ar LLU jau cik sen sasējusies. Jauna "sasiešanās" šosezona ir tikai kļūšana par RD sadarbības klubu...

     [+] [-]

, 2021-03-19 21:04, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Zemgale tak ar LLU jau cik sen sasējusies. Jauna "sasiešanās" šosezona ir tikai kļūšana par RD sadarbības klubu...
no ģinamo tagad tik Ģēģeris? pārējie nemaz nevar, vismaz neesmu piefiksējis citus.
ievēro reglamentu.