Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokeja čempione ar pārliecību dodas iekarot Eiropu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas hokeja čempione ar pārliecību dodas iekarot Eiropu
Kristaps Sotnieks. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

18.okt . 18:30

Mogo/RSU - Brasov

19.okt . 14:30

Energija - Mogo/RSU

20.okt . 14:30

Mogo/RSU - Ferencvaros

Piektdien IIHF Kontinentālā kausa otro posmu sāks Latvijas spēcīgākais hokeja klubs "Mogo"/RSU, kam pretī stāsies Rumānijas, Ungārijas un Lietuvas čempioni. Galvenais treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka savu komandu redz favorītes lomā. "Sezonas sākumā ieguldīts liels darbs. Esam pievilkuši klāt profesionālam līmenim," pauda Ankipāns.

Latvijas čempioni ceļā uz Rumānijas galvaspilsētu Bukaresti devās trešdienas pusdienlaikā. Turnīrs norisināsies nepilnus 200 kilometrus attālajā Brašovā, kas ir valsts sestā lielākā pilsēta un čempiones "Corona" mājvieta. "Mogo" šodien aizvadīja pirmo ledus treniņu, bet piektdienas vakarā Kontinentālā kausa otrā kārta jāsāk tieši pret mājiniekiem.

"Tā ir profesionālāka komanda, bet mēs sezonas sākumā esam pievilkuši klāt profesionālam līmenim. Ir ieguldīts liels darbs, puikas strādā, cepuri nost," sarunā ar portālu Sportacentrs.com priecājās "Mogo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns. Lai gan rumāņiem sastāvā atrodams pa vienam spēlētājam no Ungārijas un Lielbritānijas izlasēm, kā arī Nacionālajā hokeja līgā divus mačus aizvadījušais kanādietis Filīps Kornē, Ankipāns uzskata, ka Latvijas čempionu vidējais līmenis ir augstāks.

"Pretinieks ir pētīts. Apmēram iedomājos vārtsarga līmeni, saprotu viņu aizsargu līmeni. Anglijas izlases spēlētājs – vai viņš būs labāks par Krišjāni Rēdlihu, par Kristapu Sotnieku? Neredzu tur atšķirību. Negribu iet ar domu, ka esam super favorīti, bet mēs kā komanda esam labāki," vērtēja Ankipāns.

Bija plānots, ka Kontinentālajā kausā "Mogo" aizsardzību papildinās arī Artūrs Kulda, tomēr astoņu pasaules čempionātu un divu olimpisko spēļu dalībnieks šonedēļ parakstīja līgumu ar Slovākijas Ekstralīgas līderi Mihalovces "Dukla", kuru pārstāv Kaspars Daugaviņš un Renārs Krastenbergs.

Lai gan neaizvadījis nevienu spēli, Kulda kopā ar "Mogo" trenējās divas nedēļas un tika iespēlēts arī vairākumā. Aizsarga mērķis bija līguma atrašana Eiropā, tāpēc spēlēšana "Optibet" hokeja līgā netika apsvērta – tikai trīs spēles Kontinentālajā kausā.

"Viņš ir labākajā formā, kādā jebkad esmu viņu redzējis," par 36 gadus veco Kuldu teica Ankipāns, tobrīd vēl nezinot par aizsarga došanos prom uz Slovākiju. Galvenais treneris atzina, ka pārkāpis pāri saviem principiem – ierasti "Mogo" atsakās no iespējas piesaistīt spēlētājus, kuri sezonas laikā varētu doties prom. Arī šajā sezonā vairākiem gribētājiem atteikts.

Uz Rumāniju neaizbrauca arī "Mogo" viens no uzbrukuma līderiem Rūdolfs Maslovskis. Pirms divām sezonām kļuvis par Latvijas čempionāta otro rezultatīvāko spēlētāju, pagājušo sezonu pavadījis Vācijā un tagad atgriezies, viņš jaunās sezonas trešajā spēlē iedzīvojās savainojumā – ieplīsusi labās kājas ceļgala saite. Kad komanda atgriezīsies no Kontinentālā kausa, Maslovskis plāno atgriezties uz ledus.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Maslovskis piekrita Ankipāna teiktajam, ka "Mogo" ieguldītais darbs sagatavošanās posmā un sezonas sākumā tuvojies profesionālas komandas līmenim. "Katru dienu bija ledus un zāle vai ledus un stadions. Pēc katra treniņa, arī pēc dažām spēlēm. Arī ledus treniņi bija ļoti intensīvi – vismaz reizi nedēļā vilkām riepas. Taktikai kaut kur pieskārāmies, bet pārsvarā treniņi bija uz spēku un izturību."

Maslovskis norādīja – tiklīdz sācis just ieguldītā darba augļus, tā iedzīvojies savainojumā, kura dēļ jau tagad izlaidis vairāk par mēnesi. Viņš sezonu sāka ar divām rezultatīvām piespēlēm trīs mačos.

Ar desmit spēlēs izcīnītām deviņām uzvarām "Mogo" atrodas Baltijas čempionāta galvgalī. Kopā ar "Zemgali" vietējais līmenis pāraugts tiktāl, ka Ankipāns piedāvāja nākamajā sezonā katru otro maču aizvadīt pret jelgavniekiem. Nav peļama ideja.

Pirms Kontinentālā kausa trīs reizes apspēlēta "Rīgas Hokeja skola" (7:1, 14:2, 9:2), izbraukumā paņemtas divas uzvaras pret Elektrēnu "Energiju" (7:2, 7:2), kas pretī stāsies arī Rumānijā, un ar 10:2 sakautas Tallinas panteras.

"Mēs tur neko nevaram izdarīt – kā ir, tā ir. Mēs kalendāru neveidojam un nevaram izmainīt. Gatavojamies treniņos, arī spēlēs ir savu uzdevumi. Gatavojamies un liekam akcentus. No sezonas pirmās dienas gatavojamies tieši Kontinentālajam kausam. Mums ir programma, pie kuras turamies. Viss notiek," teica Ankipāns.

"Nekliegšu, ka tagad braucam pēc olimpiskā zelta. Lai darbi runā. Esam spēcīgāki, kvalitatīvāki nekā pirms gada, ieguldīts darbs fiziskajā sagatavotībā. Taču šādās spēlēs nomērīt mūsu gatavību ir grūti," secināja "Mogo" galvenais treneris.

Pirmajā dienā pretī stāsies Brašovas "Corona", kas pagājušajā sezonā kļuva gan par Rumānijas, gan par "Erste" līgas, kas apvienojusi trīs Rumānijas un septiņus Ungārijas klubus, čempioni. Arī jaunās sezonas ievadā "Corona" ir pirmā. Sestdien pretī stāsies labi pazīstamā un šosezon jau pieveiktā "Energija", bet svētdien gaida Budapeštas "Ferencvarosi" pārbaudījums. Tā pērn kļuva par Ungārijas čempioni un spēlēja "Erste" finālā, bet šo sezonu sākusi ar trīs uzvarām desmit spēlēs un priekšpēdējo vietu.

Pagājušajā gadā Latviju uz Eiropas skatuves pārstāvēja "Zemgale", kas savās mājās pārvarēja otro kārtu. Pirmais mačs tika aizvadīts tieši pret "Corona", uzvarot ar 3:1. Pirms divām sezonām "Zemgale" nemaz nespēlēja otrajā kārtā, Kontinentālajā kausā iesaistoties no trešās.

Kā pēdējā Latvijas komanda, kas nav tikusi pāri otrajam raundam, 2019. gadā bija tieši "Mogo", kas apspēlēja "Corona", bet izšķirošajā spēlē bullīšos piekāpās Doneckas "Donbass" priekšā. Tāpat 2016. gadā "Liepāja" otrajā kārtā atdūrās pret Notingemas "Panthers" barjeru, britiem pēc tam triumfējot Kontinentālajā kausā.

Kontinentālā kausa uzvarētāja nopelna tiesības nākamajā sezonā spēlēt IIHF Čempionu līgā.

Latvijas čempionāta vidējais līmenis hokeja sabiedrību neglaimo, bet spēcīgāko komandu līmenis ļauj tēmēt augstāk par Kontinentālā kausa otro kārtu un uz Rumāniju doties favorītu lomā. Taču favorītu loma vēl jāpierāda. Jāsāk ar mājinieku pieveikšanu atklāšanas mačā.

"Mogo"/RSU spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieks
18.1018:30Brašovas "Corona" (Rumānija)
19.1014:30Elektrēnu "Energija" (Lietuva)
20.1014:30Budapeštas "Ferencvarosi" (Ungārija)

  +2 [+] [-]

, 2024-10-17 18:58, vakar
Pirms pāris gadiem Olimps tika galā ar šo kārtu Budapeštā.

     [+] [-]

, 2024-10-17 19:02, vakar
Čau! Atā rakstīja: Pirms pāris gadiem Olimps tika galā ar šo kārtu Budapeštā.
Zemgalo, Mogo, Kurbads arī. Nu un?

     [+] [-]

, 2024-10-17 19:20, vakar
Kartejais-Wannabe-Eksperts rakstīja: Zemgalo, Mogo, Kurbads arī. Nu un?
Kulda tomēr uz Slovākiju. Mazums vēl kāds var uz kādu jēdzīgāku Eiropas čempionātu. No OHL grūti kur tikt, lielajā izlasē pat neiespējami.

     [+] [-]

, 2024-10-17 19:54, vakar
Pirmā spēle pret 18.10 18:30 Brašovas "Corona" (Rumānija). It kā mājinieki, varbūt spēcīga komanda. Kaut kas cits bez OHL. OHL tikai ir Mogo un Zemgales spēles. Pārejās komanda izteikti vājākas.

     [+] [-]

, 2024-10-17 22:12, vakar
Objektīvi skatoties - tikai Energija ir izteikts pastarītis. Ungāri, visticamā galvenie favorīti.