Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Laviņa debijā "Kurbads" zaudē HS "Rīga"

Andrejs Siliņš

Laviņa debijā "Kurbads" zaudē HS "Rīga"
Uldis Čalpa
Foto: hkkurbads.lv

Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai Latvijas čempionāta virslīgas sezonai, aizvadījusi Latvijas vicečempione hokejā "Kurbads", kas trešdien Vidzemes ledus hallē ar rezultātu 3:5 piekāpās HS "Rīga" vienībai.

"Kurbada" pirmajā pārbaudes spēlē, kas bija zīmīga gan ar to, ka galvenā trenera amatā debitēja Rodrigo Laviņš, gan ar to, ka pirmo reizi plašākai publikai tika atrādīti komandas jaunie spēļu krekli, veiksmīgāks sākums padevās HS “Rīga” hokejistiem, kas izturēja mājinieku sākuma ofensīvu un pretuzbrukumā spēja pārspēt Mārtiņu Raitumu. °

“Kurbads” turpināja aktīvi saimniekot pa Igora Smirnova trenētās komandas aizsardzības zonu, tomēr pietrūka precizitātes un veiksmes noslēdzošajās epizodēs, kā arī lielisku sniegumu vārtos demonstrēja rīdzinieku vārtsargs. Pirmās trešdaļas vidū ar metienu vārtu tuvējā stūrī “Rīga” izvirzījās vadībā ar 2:0. “Kurbads” gan vienus vārtus atguva pēc Matīsa Gelaža raidījuma no zilās līnijas.

Spēles raksturs nemainījās arī otrajā trešdaļā – “Kurbads” uzbruka, bet “Rīga” sekmīgi aizstāvējās. Mārtiņa Raituma vietu vārtos ieņēma Uldis Čalpa, kurš kapitulēja jau pēc dažām minūtēm, kad burzmā vārtu priekšā rīdzinieki izrādījās aktīvāki un atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Perioda noslēgumā skaitlisko vairākumu realizēja Mārtiņš Gipters, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam.

Trešā perioda vidusdaļā “Kurbads” panāca izlīdzinājumu, kad no Dāvja Straupes piespēles ripu vārtu tuvējā augšējā stūrī raidīja Jānis Straupe. Perioda beigu daļā “Kurbadam” piekliboja disciplīna un nepilnas divas minūtes nācās aizstāvēties trijatā. Tas veiksmīgi izdevās, tomēr brīdī, kad laukumā atgriezās piektais mājinieku spēlētājs, rīdzinieki izveidoja lielisku kombināciju un izvirzījās vadībā. Ar izmisīgiem “Kurbada” pūliņiem vēlreiz panākt neizšķirtu bija par maz – rīdzinieki raidīja ripu tukšos mājinieku vārtos un svinēja uzvaru ar 5:3.

Nākamā pārbaudes spēle "Kurbadam" paredzēta piektdien, kad Liepājā tiks spēlēts pret pašreizējiem čempioniem “Liepāju”.

Izmantotie resursi:
hkkurbads.lv

  +2 [+] [-]

, 2016-08-17 17:40, pirms 8 gadiem
Kas HS Rīgai kastē?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 23:17, pirms 8 gadiem
Tas vēl neko nenozīmē - sudrabu Kurbadam neatņems neviens, nekad!