Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Grigorenko divi vārti, Mozjakins un Magņitka pirms Rīgas zaudē Maskavā

Grigorenko divi vārti, Mozjakins un Magņitka pirms Rīgas zaudē Maskavā
Sergejs Mozjakins. Foto: metallurg.ru

Vakara vienīgajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā Sergeja Mozjakina vārti un rezultatīva piespēle neglāba Magņitogorskas "Metallurg" no izbraukumā piedzīvota zaudējuma 2:3 pret pašreizējo Gagarina kausa čempioni Maskavas CSKA. "Armijnieku" labā divas reizes izcēlās Mihails Grigorenko.

CSKA sastāvā šovakar bija divi gaviļnieki - aizsarg Bogdans Kiseļevičs un bijušais rīdzinieks Mets Robinsons aizvadīja attiecīgi 500. un 400. maču KHL. Maču mājinieki gan uzsāka miegaini, pirmajā periodā laukumā krietni labāk izskatoties Magņitkai, kas pēc Mozjakina metiena desmitajā minūtē atklāja cīņas rezultātu.

Pēc pārtraukuma situācija uz ledus mainījās, iniciatīvu pilnībā pārņemot CSKA vienībai. Tiesa līdz otrā perioda 12. minūtei "Metallurg" saglabāja vadību. Turpinājumā neizšķirtu 1:1 panāca Grigorenko, bet jau pēc 34 sekundēm Andrejs Nestrāšils atguva vadību viesiem - 2:1. Piecas sekundes līdz trešdaļas beigām Maksims Šalunovs ļāva CSKA panākt līdzsvaru 2:2.

Izšķirošos vārtus mača 49. minūtē spēja skaitliskajā vairākumā iemest Mihails Grigorenko, CSKA izcīnot sesto panākumu pēc kārtas un ar 39 spēlēs nopelnītiem 59 punktiem nostiprinoties Rietumu konferences līderpozīcijā. Savukārt "Metallurg" vienība pirms 26. decembrī Rīgā paredzētā dueļa ar līgas pēdējā vietā esošo "Dinamo" ar 43 punktiem 41 mačā saglabā devīto vietu Austrumos. Magņitogorskas vienība piedzīvojusi zaudējumus sešās no pēdējām septiņām izbraukuma cīņām.


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.