Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Avots: Tambijevs atgriezīsies KHL kluba "Admiral" galvenā trenera postenī

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Avots: Tambijevs atgriezīsies KHL kluba "Admiral" galvenā trenera postenī
Leonīds Tambijevs. Foto: Metallurg-nk.ru

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs jau 9. novembra vakarā parakstījis līgumu ar Vladivostokas "Admiral", šodien vēsta KHL insaideri "ArenaBreda". Šajā komandā spēlē arī latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts.

Domājams, ka drīzumā tiks oficiāli paziņots par Tambijeva stāšanos amatā.

Atgādinām, ka Leonīds Tambijevs divas komandas divus gadus pēc kārtas aizveda līdz Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionu titulam (2018, 2019). Latvijas speciālists 2020. gada martā tika iecelts par KHL kluba Vladivostokas "Admiral" galveno treneri, tomēr jau 1. aprīlī koronavīrusa pandēmijas dēļ šī vienība atteicās no dalības tajā sezonā. Pēc tam Tambijevs parakstīja līgumu ar VHL klubu Novokuzņeckas "Metallurg", bet 2021. gada februārī atgriezās pie Kazahstānas "Saryarka" stūres.

Kā zināms, patlaban 51 gadu vecais Leonīds Tambijevs ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē. 14 gados (1993.-2007.) aizvadītajās 208 spēlēs tika sakrāti 150 (66+84) rezultativitātes punkti. Patlaban nav redzams, kurš varētu kaut pietuvoties šādam sasniegumam.

Vladivostokas "Admiral" latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts veselības apsvērumu nav spēlējis kopš 17. oktobra, taču ir cerība, ka tuvākajā laikā viņš jau varēs palīdzēt. No komandas 27 spēlēm latvietis 12 mačos sakrājis 8 (5+3) punktus un kluba sezonas rezultatīvāko uzbrucēju sarakstā ieņem ceturto vietu.

Tālo Austrumu vienība pēdējās septiņās spēlēs piedzīvojusi sešus zaudējumus un KHL turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu. "Admiral" šosezon trenē baltkrievu speciālists Aleksandrs Andrijevskis, bet Tambijevs strādā kā Kazahstānas čempionāta Karagandas "Saryarka" galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
t.me/coronahockey
t.me/arenabreda

  +3 [+] [-]

, 2021-11-10 16:16, pirms 2 gadiem
Mazais bukijs vairs nevarēs čillot

     [+] [-]

, 2021-11-10 18:45, pirms 2 gadiem
Ļoņa molodčiks! Ar atgriešanos!