Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts Arī "Dinamo" un LHF pārstāvji dosies uz Jaroslavļu

Jānis Celmiņš

Arī "Dinamo" un LHF pārstāvji dosies uz Jaroslavļu
Aleksandrs Ņiživijs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

No Rīgas "Dinamo" kluba puses aviokatastrofā bojā gājušo "Lokomotiv" hokejistu un kluba darbinieku piemiņas un atvadu pasākumā sestdien Jaroslavļā piedalīsies hokejists Aleksandrs Ņiživijs, kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un valdes loceklis Zigmārs Priede. Tāpat uz Jarsoslavļu dosies arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Ņiživijs hokejista karjeras laikā vairākus gadus spēlēja Jaroslavļas komandā, kad to vēl sauca par "Torpedo", un ar šo komandu izcīnīja Krievijas čempionāta zelta medaļas. Latvijas kluba uzbrucējam Jaroslavļā dzīvo ģimene, bet vietējā hokeja komandā spēlēja un strādāja draugi un paziņas.

Savukārt Rīgas "Dinamo" vadību sestdien Jaroslavļā pārstāvēs Sējējs un Priede.

Atvadīšanās no hokejistiem sāksies plkst. 7.30 pēc Latvijas laika un notiks "Lokomotiv" mājas hallē "Arena-2000". Tā kā tiek prognozēts liels cilvēku skaits, kuri vēlēsies atvadīties, konkrēts laiks, kad sāksies piemiņas pasākums, vēl nav noteikts.

Paredzams, ka uz piemiņas pasākumu ieradīsies visu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu pārstāvji, tāpat kā līgas vadošās amatpersonas un Krievijas augstākās amatpersonas.

Jau ziņots, ka lidsabiedrības "Jak-servis" lidmašīna "Jak-42" trešdien nogāzās 500 metru no Tunošnas lidostas, paceļoties gaisā no šīs lidostas. Gāja bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš.

Speciālā pārraidē plaši šo pasākumu atspoguļos LTV7.

Uz Jaroslavļu dosies arī Kirovs Lipmans

Uz Jaroslavļu dosies arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kurš personīgi ar čartera reisu no Rīgas dosies uz Jaroslavļu pēc Latvijas izlases kapteiņa Kārļa Skrastiņa mirstīgajām atliekām. Tajā pašā laikā LHF prezidents plāno piedalīsies Jaroslavļas „Lokomotiv” komandas piemiņas pasākumā. Kārļa Skrastiņa bēru un atvadīšanās datums būs zināma tuvākajās dienās, vēstīts LHF izplatītajā paziņojumā.

Izmantotie resursi:
dinamoriga.eu
LHF

1 2 38 komentāri

     [+] [-]

, 2011-09-09 13:37, pirms 13 gadiem
Kurā datumā tad tas būs???
Slēpts komentārs: file
Slēpts komentārs: R.Blake

  +5 [+] [-]

, 2011-09-09 13:39, pirms 13 gadiem
Drošvien ka no rita

 +20 [+] [-]

, 2011-09-09 13:39, pirms 13 gadiem
file rakstīja: Es uzskatu, ka kādam par to ir jāatbild... Nevaru iedomāties, ka nhl lidotu ar TĀDU lidmašīnu. Tas nav normāli, ja mēneša laikā nogāžas 7 lidmašīnas...
Vispār jau gada laikā, bet vienalga nav normāli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Art_Is
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2011-09-09 14:07, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: CSKA, MD, Atlant, AK Bars, Torpedo, Vityaz brauc pilnā sastāvā... droši vien arī vēl citas komandas brauks, varēja arī RD.....
piekrītu - tas būtu solīdi, vismaz vairāk nekā 3 cilvēki varēja no RD puses piedalīties

  +7 [+] [-]

, 2011-09-09 14:15, pirms 13 gadiem
Zemekis rakstīja: piekrītu - tas būtu solīdi, vismaz vairāk nekā 3 cilvēki varēja no RD puses piedalīties
Bet tā tomēr ir piemiņa, sēras, tas daudziem ir arī par smagu un nepatīkamu, domāju, visiem nav obligāti jāierodas. Valdei, gan vajadzēja būt kuplākā skaitā. Par hokejistiem... Jāatcera, ka Dinamo ir Latvijas klubs, diža saikne ar Jarosļavu mums nav bijusi. Krievijas klubi tomēr pirms KHL ir savstarpēji tikušies utt. Ņiživijs jau pats par sevi saprotams kandidāts. Jautājums, Ozoliņš, kā kluba kapteinis, ieradīsies?

  +3 [+] [-]

, 2011-09-09 14:23, pirms 13 gadiem
Art_Is rakstīja: Kādreiz lidmašīnas tika uzskatītas par drošāko pārvietošanās līdzekli pasaulē... bet pēc visa šī man vairs negribas tam ticēt, ja palaiž gaisā 40 gadus vecus lidaparātus, garantijas nekādas
air baltikam jau ar nav pirmā svaiguma tie aparāti, ieraugot viņus jau drebuļi metas....
Очевидно, что в ближайшие дни нас будет волновать не только судьба Галимова, но и вопрос: почему самолет с "Локомотивом" на борту, едва взлетев, потерпел крушение и рухнул на землю?

Этот самолет использовался ярославской командой уже во время плей-офф-2011. Чтобы подняться в воздух, хоккейному чартеру была выделена почти трехкилометровая полоса: на самом деле этого хватило бы, чтобы взлететь два раза. Злополучный борт был выпущен в 1993 году с запасом прочности в 36 лет - но отлетал только 18, причем его километровый "пробег" был не очень большим. Ему еще летать и летать.

К тому же у "Локомотива" был не просто Як-42, а машина улучшенной конструкции. Хоккеисты были от нее в восторге - в отличие от прежней "тушки" борт был и просторнее, и комфортнее, и по воздуху "ходил" мягче.

Кстати, даже обычный, не "виповский" Як-42 - машина элитная. Она создавалась в 70-е годы лучшей в мире советской оборонной промышленностью как машина для армейских десантных операций. Полковник с орденами за Афган, преподаватель автора этих строк на офицерских курсах военных переводчиков, рассказывал, что Як-42 был идеальным транспортом для войны. В Афганистане десантники на "яшку" молились - стоявшие на вооружении боевиков средства ПВО мобильный, живучий самолет почти не брали.

     [+] [-]

, 2011-09-09 14:24, pirms 13 gadiem
file rakstīja: Es uzskatu, ka kādam par to ir jāatbild... Nevaru iedomāties, ka nhl lidotu ar TĀDU lidmašīnu. Tas nav normāli, ja mēneša laikā nogāžas 7 lidmašīnas...
arī NHL var notikt..

16 января хоккеисты знаменитого клуба ""Детройт Ред Уингз" попали в авиакатастрофу. На борту самолёта DC-9 находились сорок пять пассажиров. Среди них тренерский состав Детройта и вся команда, включая, конечно же – Вячеслав Козлов, Игорь Ларионов и Сергей Федоров.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-09 14:32, pirms 13 gadiem
file rakstīja: Es uzskatu, ka kādam par to ir jāatbild... Nevaru iedomāties, ka nhl lidotu ar TĀDU lidmašīnu. Tas nav normāli, ja mēneša laikā nogāžas 7 lidmašīnas...
Nesteigsimies ar secinājumiem. Daudz tiek runāts, ka pašam lidaparātam viss bijis kārtībā. Degviela, piloti - kas tik netiek uzskatīts par nelaimes cēloni šajās dienās.
Tagad primārais darīt visu iespējamo, lai jau šodien, rīt nenokristu vēl kāda lidmašīna. Nakad nebūs tā, ka par 100% visas lidmašīnas būs pasargātas no avārijām, arī Tavas NHL pieminētās.
Paskaties šeit - The Aviation Herald - kas tik nenotiek katru dienu aviācijas lauciņā.
Protams kādam ir jāatbild, bet vispirms ir jāveic daudz un dažādas izmeklēšanas. Šai traģēdijai ir pievērsta visas pasaules uzmanība, tāpēc nešaubos, ka nelaimes cēlonis tiks atrasts jau tuvākajā laikā.
Tagad viegli vainot Krieviju, tās sistēmu. Tik vai paši esam labāki?
Paskaties kaut vai, cik bieži mūsu AirBaltic dažādas problēmas piemeklē - The Aviation Herald
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-09 14:51, pirms 13 gadiem
Tas bus rit ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-09-09 15:07, pirms 13 gadiem
Tiem kuri saprot krievu valodu, noskatieties šo raidījumu, Пусть говорят - Гибель команды... , un jūs sapratīsiet, ka problēmas ir daudz dziļāk, nu nav pie vainas tikai YAK 42, vai pārējās Krievu lidmašīnas!

 +17 [+] [-]

, 2011-09-09 15:08, pirms 13 gadiem
zigmundoo rakstīja: cerams, ka Vityaz nesāks kauties atceres pasākumā
Nav īstais laiks jokus dzīt!

  -2 [+] [-]

, 2011-09-09 15:17, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: CSKA, MD, Atlant, AK Bars, Torpedo, Vityaz brauc pilnā sastāvā... droši vien arī vēl citas komandas brauks, varēja arī RD.....
Bet reāli tur vietas nebūs, ja aizbrauksi tik daudzi!

     [+] [-]

, 2011-09-09 15:20, pirms 13 gadiem
Nezinu taisnība vai nē, bet draba kolēģe no Čehijas atsūtīja video ar pēdējiem lidmašīnas pacelšanās kadriem:

Poslední záběry tragického startu letadla s...

     [+] [-]

, 2011-09-09 15:31, pirms 13 gadiem
Lapsēns rakstīja: Nezinu taisnība vai nē, bet draba kolēģe no Čehijas atsūtīja video ar pēdējiem lidmašīnas pacelšanās kadriem:

http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-katastrofa/109890/posledni-zabery-tragickeho-startu-letadla-s-hokejisty.html
jā ir tāda lieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2011-09-09 15:34, pirms 13 gadiem
Respektēju Lipmanu par to ko viņš dara Skrastiņa un viņa ģimenes dēļ.

  +7 [+] [-]

, 2011-09-09 15:42, pirms 13 gadiem
mrs.futene rakstīja: Respektēju Lipmanu par to ko viņš dara Skrastiņa un viņa ģimenes dēļ.
Lai arī Lipmanam, protams, ir savi mīnusi, kopumā viņam galīgi nav nekādas vainas. Jautājums vel ir, vai visu slavētais un mīlētais Irbe būtu spējīgs izdarīt kaut pusi no tā ko viņš. Tas, ka LV ne ekonomisku ne cilvēku resursu dēļ nav iespējams izveidot normālu vietējo čempi nav viņa vaina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-09-09 16:12, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: CSKA, MD, Atlant, AK Bars, Torpedo, Vityaz brauc pilnā sastāvā... droši vien arī vēl citas komandas brauks, varēja arī RD.....
neienāk prātā, ka RD puiši plāno atvadīties no hokejista, kuru tajā laikā nepavada Jaroslavļā?

  +3 [+] [-]

, 2011-09-09 16:24, pirms 13 gadiem
backdor rakstīja: Tiem kuri saprot krievu valodu, noskatieties šo raidījumu, Пусть говорят - Гибель команды... , un jūs sapratīsiet, ka problēmas ir daudz dziļāk, nu nav pie vainas tikai YAK 42, vai pārējās Krievu lidmašīnas!
raidījums ar apbrīnojamu apjomu nepatiesas, nepārbaudītas informācijas. diemžēl. žurnālistikas paviršības kalngals. tā strādāt nedrīkst.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-09 16:41, pirms 13 gadiem
petrovich_27 rakstīja: raidījums ar apbrīnojamu apjomu nepatiesas, nepārbaudītas informācijas. diemžēl. žurnālistikas paviršības kalngals. tā strādāt nedrīkst.
Kas tieši tur ir nepaties? Kas?

  +1 [+] [-]

, 2011-09-09 16:49, pirms 13 gadiem
petrovich_27 rakstīja: raidījums ar apbrīnojamu apjomu nepatiesas, nepārbaudītas informācijas. diemžēl. žurnālistikas paviršības kalngals. tā strādāt nedrīkst.
Raidijums iznaca 07.09.11 plkst 20:30 tas ir nepilnas 5 stundas pec traģedijas uz to laiku vel nebija tik daudz informacijas ka tagad.

     [+] [-]

, 2011-09-09 17:05, pirms 13 gadiem
file rakstīja: Es uzskatu, ka kādam par to ir jāatbild... Nevaru iedomāties, ka nhl lidotu ar TĀDU lidmašīnu. Tas nav normāli, ja mēneša laikā nogāžas 7 lidmašīnas...

Ne jau tur taa probleema, ka vini lidoja ar 30 gadus veco lidmashinu, europaa ar izmanto 20-30 gadus vecas lidmshinas, vienkaarshi peec tam ir pienaaciigi jaaskataas, acim redzot tur kaadam uz to ir poh

     [+] [-]

, 2011-09-09 17:15, pirms 13 gadiem
backdor rakstīja: Kas tieši tur ir nepaties? Kas?
pirms jebkuru tik atbildīgu informāciju ir jāizturas korekti! nedrīkst publiskot nepārbaudītu informāciju. būt pirmajam un "labākajam" informatoram - nav attaisnojums.

visvairāk runa ir par diemžēl bojā gājušu cilvēku pasludināšanu par dzīviem un otrādi. tā ir, maigi izsakoties, nekorekta attieksme pret cilvēka dzīvību. stādies sev priekšā kā cilvēka X tuvinieki, draugi, cīņubiedri jūtas pēc tam, kad viņiem dod nepatiesu cerību, kas nepiepildās?? vai vari aptvert pirmsinfarkta un stresa līmeni brīdī, kad Tev paziņo kāda Tev tuva cilvēka nāvi kaut arī tas cilvēks vēl cīnās par savu dzīvību? labi, ka raidījuma gaitā tomēr noskaidroja, ka konkrētā persona ir pie dzīvības...

ar šiem diviem iemesliem ir pietiekoši.
diemžēl žurnālistu sagatavotība, iedziļināšanās tēmā ir vairāk nekā vāja. jā, laika nebija daudz. taču tad nevajadzētu par savu izteiksmes formu izvēlēties kategoriskus apgalvojumus. uzaicinātie speciālisti bija salīdzinoši vērtīgi.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-09 17:16, pirms 13 gadiem
Es uzskatu ka tas būtu dziļi simboliski un zīmīgi ja Niživijs būtu tas ko Dinamo atdotu Lokomotīvei. Tas būtu tāds sirsnīgs žests, zinot kā pret Sašu attiecās Jaroslavļā. Jā, mums viņš pietrūktu, bet šeit neiet runa par hokeju, bet par kaut ko svarīgāku.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-09 17:17, pirms 13 gadiem
Sinner.aka.Scuba rakstīja: Raidijums iznaca 07.09.11 plkst 20:30 tas ir nepilnas 5 stundas pec traģedijas uz to laiku vel nebija tik daudz informacijas ka tagad.
informācija ir jāpārbauda. īpaši, ja runa ir par dzīvību. ja nav precīza informācija, tad jānorāda, ka nav precīza.

     [+] [-]

, 2011-09-09 17:23, pirms 13 gadiem
kassste rakstīja: Vispār jau gada laikā, bet vienalga nav normāli.
Vispār jau pusgada laikā 13.lidmašīnas !

     [+] [-]

, 2011-09-09 17:31, pirms 13 gadiem
zigmundoo rakstīja: cerams, ka Vityaz nesāks kauties atceres pasākumā
Ka kko tadu var izdomat?

Tu esi garigi,morali slims!
1 2 38 komentāri