Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsums gūst vārtus, "Spartak" zaudē līdz šim bez uzvarām bijušajai Minskai

Ints Megnis
Ints Megnis

Karsums gūst vārtus, "Spartak" zaudē līdz šim bez uzvarām bijušajai Minskai
Mārtiņš Karsums. Foto: spartak.ru

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums svētdien izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, bet viņa un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" vienība savā laukumā ar rezultātu 4:5 (3:2, 1:2, 0:1) piekāpās Minskas "Dinamo", kas līdz šim šosezon bija tikai zaudējusi.

Tieši Minska guva pirmos divus vārtus, kad 49 sekunžu laikā izcēlās Aleksandrs Pavlovičs un Tēmu Pulkinens, tomēr "Spartak" nokdaunā nekrita un vēl pēc 63 sekundēm vienus vārtus atguva - pēc iemetiena Karsums piespēlēja Jakovam Rilovam, kurš precīzi meta no zilās līnijas. Turklāt vēl pirmajā trešdaļā "Spartak" arī pārņēma vadību, precīzi metot Patrikam Hērslijam un Mihailam Juņkovam.

Otrās trešdaļas sākumā Karsums ātrā uzbrukumā panāca 4:2, tomēr arī Minska nekrita panikā un pēc 61 sekundes Andrejs Kosticins vienus vārtus atguva, bet spēles vidū Stefans Eliots panāca 4:4.

VIDEO: Karsumam 1+1 cīņā pret Minskas "Dinamo"

Spēles liktenis izšķīrās pašā izskaņā. Četras minūtes pirms beigām Aleksandrs Hohlačovs atstāja "Spartak" mazākumā un noraidījuma beigās Mihails Stefanovičs izrāva viesiem uzvaru. Zīmīgi, ka mazākuma laikā iespēja izcelties bija arī Karsumam, tomēr šoreiz viņš izgājienā nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu.

Karsums laukumā bija 13 minūtes un 44 sekundes, metot trīs reizes pa vārtiem, izpildot divus spēka paņēmienus, nopelnot divas soda minūtes un zaudējot vienīgajā iemetienā. Savukārt Daugaviņš spēlēja 12 minūtes un 45 sekundes, izceļoties ar vienu bloķētu metienu, vienu spēka paņēmienu un arī viņš zaudēja vienīgajā iemetienā.

Karsums tagad četrās šīs sezonas spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Zīmīgi, ka Pulkinens vārtus guva sestajā mačā pēc kārtas, šo sēriju iesākot vēl pagājušajā sezonā. Tikmēr Minskas "Dinamo" jau aizvadīja ļoti neveiksmīgas pārbaudes spēles un arī regulāro turnīru bija sākusi ar trim zaudējumiem.

Citi Latvijas hokejisti svētdien laukumā neizgāja. Otro dienu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Pētera Skudras trenētā Čeļabinskas "Traktor", kas vēlreiz ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) apspēlēja Habarovskas "Amur". Tikmēr Ķīnas vienība "Kunlun", kuras īpašumā ir latviešu uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) mājās uzvarēja Astanas "Baris", vienīgos vārtus iemetot Ītanam Verekam, bet ar Latviju saistīto treneru cīņā Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar Sandi Ozoliņu kolektīvā.

KHL regulārā sezona, 8. septembris

SpēleRezultāts
Amur - Traktor1:2 P
Kunlun - Baris1:0
Avangard- Torpedo4:2
Spartak - DinamoMi4:5

     [+] [-]

, 2019-09-08 22:40, pirms 5 gadiem
Skvorecs ir Kunilingusu VHL otrajā komandā
Pagaidām ar KHL nekāda sakara, vińš ir izbraukumā Penzā
Ja labi uzvedīsies un iekrās punktus, varbūt pańems uz khl

     [+] [-]

, 2019-09-08 23:05, pirms 5 gadiem
Znarokam ar Hari sezonas sākums noteikti neatbilst cerētajam... Jādomā, ka netiks veikti pārsteidzīgi organizatoriski risinājumi...