Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Semjonovs kļūst par otro "Avangard" spēlētāju, kurš pēc kausa parakstījis līgumu NHL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Semjonovs kļūst par otro "Avangard" spēlētāju, kurš pēc kausa parakstījis līgumu NHL
Kirils Semjonovs. Foto: hawk.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubu Omskas "Avangard" pametis arī centra uzbrucējs Kirils Semjonovs, kurš pievienojies Nacionālās hokeja līgas vienībai Toronto "Maple Leafs", parakstot līgumu uz vienu sezonu.

26 gadus vecais Kirils Semjonovs aizvadītajā sezonā kļuva par Gagarina kausa ieguvēju. Play-off 23 spēlēs viņš izcēlās ar četriem vārtiem un deviņām piespēlēm, bet regulārā čempionāta ietvaros centra uzbrucējs 60 spēlēs iekrāja 26 punktus. Omskas "Avangard" Semjonovs atgriezās 2017. gadā, pirms tam pārstāvot Novokuzņeckas "Metallurg", taču viņš ir tieši Omskas hokeja skolas audzēknis.

Toronto "Maple Leafs" paziņojusi par līguma parakstīšanu ar Semjonovu. Vienošanās noslēgta uz vienu sezonu, un tas ir debitanta līgums, tātad divvirzienu.

"Izsakām Kirilam pateicību par paveikto un vēlam veiksmi NHL. Klubs ļoti vēlējās turpināt sadarbību ar tik vērtīgu uzbrucēju, piedāvājot viņam līgumu uz trim gadiem. Tomēr Kirils izvēlējās sapni, un "Avangard" kopā ar atbalstītājiem vēl viņam veiksmi aiz okeāna un jaunas uzvaras. Kaut Omskas uzbrucēju brigāde aizvestu Toronto līdz Stenlija kausam," teikts "Avangard" publicētajā paziņojumā. Iepriekš "Maple Leafs" no "Avangard" pievienojās Iļja Mihejevs, kurš nostiprinājies pamatsastāvā.

Semjonovs pats atzina, ka ticis aicināts uz Krievijas izlasi, tomēr savainojuma dēļ viņam nācies atteikties no iespējas. "Ļāvu saprast, ka man nepieciešamas vismaz divas nedēļas, lai atjaunotos. Joprojām nevaru izdarīt metienus tā, kā to darīju iepriekš. Pat iemetienos nevaru stāties. Bet pasaules čempionātā tu pārstāvi valsti, izjūti atbildību. Tad labāk dot vietu kādam citam. Tiem, kuri ir gatavi par 100%, tiem, kuri izturēs spēka cīņu. Es pat nūju nevaru normāli paņemt," pauda Semjonovs.

No čempionu sastāva "Avangard" jau pametuši Iļja Kovaļčuks, Aleksejs Potapovs, Artjoms Manukjans, Jirži Sekāčs, Jegors Činahovs (Kolumbusas "Blue Jackets"), Aleksandrs Hohlačovs, Andrejs Stass (Čeļabinskas "Traktor").

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/mapleleafs/news...
https://www.hawk.ru/news/42222/
https://matchtv.ru/hockey/matchtvne...

  +1 [+] [-]

, 2021-05-06 17:11, pirms 3 gadiem
Bobam ar jātin makšķere baigās pārmaiņas klubā, nu dikti lielas un pagājis vien nedaudz kopš kausa.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-06 17:16, pirms 3 gadiem
Ja jau te čalis gandrīz 27 gados paraksta NHL, tad, cerams, arī Ābolam nav viss zaudēts...

  +1 [+] [-]

, 2021-05-06 18:22, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja jau te čalis gandrīz 27 gados paraksta NHL, tad, cerams, arī Ābolam nav viss zaudēts...
Divvirzienu līgums dod garantijas?

     [+] [-]

, 2021-05-06 19:31, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Divvirzienu līgums dod garantijas?
Kur es teicu par garantijām?

     [+] [-]

, 2021-05-06 19:39, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja jau te čalis gandrīz 27 gados paraksta NHL, tad, cerams, arī Ābolam nav viss zaudēts...
Ja Ābolam būtu liela interese par karjeru ZAmerikā, līgumu dabūt lielām problēmām nevajadzētu būt. Tikai - ko tas līgums dod?
Ābols vēl pavisam nesen bija i ZAmerikā, i ar līgumu, bet... ECHL. Tā ir realitāte ar ko ir jārēķinās.

Gan tas, ka šamais ir parakstījis līgumu ar savu SHL klubu, gan atziņas intervijās, ka par "gaļas gabalu" nometnē viņš negrib būt, neliek domāt, ka šāda perspektīva, malties pa minoriem, viņu baigi saistītu, pat, ja kaut kur tālumā spīdētu iespēja ierakstīt CV tos trīs burtus - NHL.

     [+] [-]

, 2021-05-08 00:07, pirms 3 gadiem
Labak pirmaa vijole Eiropaa neka chekeris NHL

     [+] [-]

, 2021-05-08 00:08, pirms 3 gadiem
Jo reali pirmajas divas mainas NHL ir labi zinami hokejisti, 3,4 maina vispar gandriz neviens nezina kas tur spele