Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsums: "Vasarā nesanāks atpūsties, rehabilitācija rit pilnā sparā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Karsums: "Vasarā nesanāks atpūsties, rehabilitācija rit pilnā sparā"
Mārtiņš Karsums
Foto: dynamo.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dynamo" latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums novembrī guva traumu un sezonas atlikušajā daļā nevarēja palīdzēt. Sarunā ar kluba preses dienestu latvietis atklāj, ka patlaban viņš ir rehabilitācijas procesā un strādā, lai nākamsezon atkal varētu pilnvērtīgi spēlēt.

Kā jūtaties?
- Pamazām atkopjos, rehabilitācijas process notiek labi. Pagājuši gandrīz 3 mēneši, un roka jau paceļas. Esmu sācis strādāt zālē ar svariem.

Ledus treniņus vēl neesat sācis?
- Pagaidām dakteri mani nelaiž uz ledus. Vienkārši tāpēc, ka varu nokrist - tad visa rehabilitācija būtu sabojāta.

Kādi iespaidi par Maskavas "Dynamo" aizvadīto sezonu?
- Manā skatījumā sezona pagāja labi. Protams, vienmēr gribas nospēlēt labāk un ilgāk, taču hokejs ir neparedzams sporta veids. Izslēgšanas spēlēs mazliet nepavilkām. Savukārt man gadījās trauma, līdz ar to savu sniegumu nevaru novērtēt. Var teikt, ka man sezona neizdevās, jo izkritu no ierindas uz pārāk ilgu laiku.

Kā komandu ietekmēja galvenā trenera maiņa?
- Manuprāt, labie rezultāti runā paši par sevi. Pēc trenera maiņas puiši sasparojās un sāka spēlēt labāk.

Uz ko komandai būtu jāliek akcents starpsezonā?
- Viennozīmīgi gan uz vairākuma izspēli, gan uz mazākumu. Izslēgšanas spēles parādīja, ka tie ir ļoti svarīgi komponenti. Kausi tiek izcīnīti nevienādos sastāvos!

Kā gatavojaties pavadīt vasaras atvaļinājumu?
- Atpūsties nesanāks noteikti. Rehabilitācija rit pilnā sparā, personīgā laika vienkārši nav. It kā atpūšos jau no decembra. Kvalitatīvi jāsagatavojas sezonai, visi spēki jāvelta spēles kondīcijas atgūšanai."

Atveseļojaties ātrāk - dinamiešu līdzjutējiem jūs pietrūkstat!
- Liels paldies viņiem par komandas atbalstu! Viņi ir lieli malači, visu sezonu dzina mūs uz priekšu. Ceru, ka nākamajā sezonā būs tāpat.

---

Kā jau ziņots, sarunā ar portālu Sportacentrs.com mūsu hokejists janvārī atklāja, ka pēc pleca operācijas atveseļošanās ilgums varētu būt pat seši mēneši. Maskavas klubā Karsums spēlē kopš 2013. gada, bet šosezon 34 spēlēs paspēja gūt desmit vārtus, atdot astoņas rezultatīvas piespēles, sakrāt 14 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu (+8). Izlases rindās Karsuma pēdējais turnīrs bija olimpiskās spēles Sočos, bet pēdējo gadu pasaules čempionātus viņam nācies izlaist ceļgala savainojumu dēļ.

Izmantotie resursi:
dynamo.ru

  +1 [+] [-]

, 2016-04-04 16:00, pirms 9 gadiem
Tad jau labaak buutu videotieshraidi saorganizeejusi aieviesu hokejam kaz 2 - 3 lat pec pirma perioda , delfi nez kapeec var paraadiit speelu

  +1 [+] [-]

, 2016-04-04 16:02, pirms 9 gadiem
Atvainojos peec otraa perioda 2-3

  +1 [+] [-]

, 2016-04-04 16:32, pirms 9 gadiem
Spele noslegusies ar latvijas uzvaru 5-2

  +1 [+] [-]

, 2016-04-04 19:12, pirms 9 gadiem
Karsumam novēlu beidzot tikt galā ar tām traumām , lai vienreiz brauc uz čempi palīgā letiņiem , par spīti visām likstām ar Kirova kungu .
Un veiksmīgu gaidāmo sezonu !
Nākamgad Dynamo būšot krasas pārmaiņas , novēlu Mārtiņam izturību un veiksmi noturēties pie maskaviešiem !