Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Jalonens kļūst par pirmo ārzemnieku Čehijas izlases galvenā trenera amatā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jalonens kļūst par pirmo ārzemnieku Čehijas izlases galvenā trenera amatā
Kari Jalonens. Foto: imago/Scanpix

Šodien Čehijas Hokeja asociācija (ČHA) vīriešu valstsvienības galvenā trenera amatā vienbalsīgi apstiprināja 62 gadus veco somu speciālistu Kari Jalonenu.

Iepriekš Čehijas izlasi vadīja Filips Pešans, taču pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās ar 2:4 astotdaļfinālā tika atzīts Šveices pārākums, viņš tika atbrīvots no amata.

Kari Jalonens, kura vāds Čehijas izlases sakarā pirmo reizi izskanēja pirms divām nedēļām, saņēmis vienbalsīgu atbalstu. Par viņa asistentiem kļūs Martins Erats un Libors Zābranskis, kurš līdz šim bija ČHA viceprezidents. Lai izvairītos no interešu konflikta, viņš amatu pametis, plus nolēmis algu ziedot labdarības fondam, kas palīdz Ukrainas bērniem. Strādājot Čehijas izlasē, Zābranskis nopelnīs simbolisku atlīdzību – vienu Čehijas kronu.

Jalonens no 2014. līdz 2016. gadam bija Somijas valstsvienības galvenais treneris, palīdzot Maskavā izcīnīt sudraba medaļas. Klubos viņš četras reizes kļuvis par Somijas čempionu, bet divas reizes triumfējis Šveicē. 2014. gadā Jalonens aizveda Prāgas "Lev" līdz Gagarina kausa finālam.

Spēlētāja karjeras laikā Jalonens pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas klubus Edmontonas "Oilers" un Kalgari "Flames", kā arī aizvadīja 55 spēles izlasē.

Pasaules čempionātā Čehija spēlēs vienā grupā ar Latvijas izlasi. Mačs Tamperē tiks aizvadīts 19. maijā.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/potvrzeno-naro...

     [+] [-]

, 2022-03-11 22:08, pirms 2 gadiem
Vai Jūsuprāt pēc teicamām ģērēm Jalonens dzers čehu aliņu vai somu šņabi?

     [+] [-]

, 2022-03-11 23:19, pirms 2 gadiem
Sarunu Stūmējs Saņa rakstīja: Vai Jūsuprāt pēc teicamām ģērēm Jalonens dzers čehu aliņu vai somu šņabi?
Tu esi labāks par to Valtu vai kā viņu sauc, esi pieņemts!