Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1624, Did:0, useCase: 3

Iepriecināja Galviņš, Širokovs un Indrašis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Iepriecināja Galviņš, Širokovs un Indrašis
Miķelis Rēdlihs neizmantoja iespējas palielināt Latvijas pārsvaru
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja valstsvienība aizvadījusi pirmo spēli 2012. gada pasaules čempionātā, ar 2:5 piekāpjoties Krievijai. Laiks atskatīties uz spēlētāju paveikto laukumā. Neskatoties uz iznākumu, jāuzteic vārtsargs Edgars Masaļskis, aizsargs Guntis Galviņš, uzbrucēji Jānis Sprukts, Miks Indrašis un Aleksejs Širokovs.

Rodrigo Laviņš **
Krievijas izlases ceturtajos vārtos nenoturēja Aleksandru Popovu, kurš viegli izcēlās no vārtu priekšas. Bija laukumā arī krievu pirmajos vārtos vairākumā. No izlases pieredzējušākā spēlētāja turpinājumā gribētos redzēs pārliecinošāku sniegumu.

Jānis Sprukts ***
Spēlēja vairāk nekā jebkurš cits uzbrucējs mačā. Lielākoties uzmanību veltīja savu vārtu drošībai, tomēr tas netraucēja valstsvienības kapteinim atzīmēties ar rezultatīvu piespēli. Tieši Sprukts sāka uzbrukumu, kas ļāva Latvijai vairāk nekā 20 minūtes atrasties vadībā. Vairākumā nebaidījās stāvēt krievu vārtu priekšā un lieliski atrada Miķeli Rēdlihu, kad viņš trāpīja pa stabiņu. Kapteiņa cienīga spēle.

Oskars Bārtulis **
Līdz pēdējām 20 minūtēm bija nemanāms. Pamanījās nopelnīt punktu par piespēli skaitliskajā pārsvarā gūtajos vārtos. Taču NHL kalibra aizsargam vajadzētu uzņemties šefību pār nepieredzējušo un nestabilo partneri Oskaru Cibuļski.

Roberts Bukarts **
Pārbaudes spēlēs allaž bija uzbrukuma smailē, nekautrējās apdraudēt pretinieku vārtus un neizpalika arī rezultativitāte. Šodien bija pazudis, lai gan pērn izlases uzbrukumā spēlēja lielu lomu.

Kristaps Sotnieks **
Bija laukumā, Krievijai gūstot trīs no pieciem vārtiem. Jā, divi bija mazākumā, bet rādītājs nav iepriecinošs. Jevgeņija Malkina otrajos vārtos šķita apmaldījies – vārtu priekšā bija divi pretinieki, ne Sotnieks.

Andris Džeriņš *
Nopelnīja noraidījumu Krievijas aizsardzības zonā. Krieviem vajadzēja nepilnu minūti, lai Džeriņš varētu atgriezties spēlē. Iegūtais divu vārtu pārsvars viņiem turpinājumā ļāva justies komfortabli. Džeriņa sods kļuva par vienu no spēles pagrieziena punktiem. Pagalam neveiksmīga spēle.

Guntis Galviņš ***
Ātrajā uzbrukumā uzreiz pēc ieiešanas zonā atspēlēja Mikam Indrašim, nopelnot pirmo punktu čempionātā. Turklāt epizodē neminstinājās turpināt virzību Krievijas vārtu virzienā. Bija labākais latviešu aizsargs šodien.

Kaspars Daugaviņš ***
Ar aktīvām divcīņām pie apmalēm un spēka spēli centās uzkurināt komandas biedrus. Vispirms izprovocēja noteikumu pārkāpumu, vēlāk realizēja skaitlisko vairākumu. Neatradis labāku risinājumu, Daugaviņš iemeta no labā iemetiena apļa. Tāpat viņš izdarīja vairākas acīgas piespēles. Tomēr varētu būt mērķtiecīgāks un tādējādi dot lielāku pienesumu Latvijas uzbrukumam.

Aleksejs Širokovs ***
Divu pasaules čempionātu izlaišana netraucēja – laukumā bija ar pārliecību, nebaidījās mest pie pirmās izdevības. Laužoties uz sāncenšu vārtiem, tajos iestūma krievu vārtsargu Semjonu Varlamovu. Tikai Varlamova garās kājas liedza Širokovam izcelties. Turklāt bija labākais iemetienos – uzvarēja astoņus no 10.

Kaspars Saulietis *
Pērn spēja gūt vārtus svarīgos brīžos. Vienmēr izcēlies ar aktīvu spēli pie bortiem, taču šodien bija pazudis no Latvijas kartes. 10 uz laukuma pavadītajās minūtēs palikt bez momentiem uzbrucējam nebūt nav labi.

Armands Bērziņš *
Tāpat kā Saulietis uz ledus bija neredzams. Brīžiem mūsu ceturtā maiņa tika iespiesta aizsardzības zonā un izskatījās kritiski. Tomēr noturējās. Vienus vārtus gan ielaida, mača izskaņā nokavējot jaunā Jevgeņija Kuzņecova sprintu.

Miķelis Rēdlihs **
Pirmajā periodā bija iespēja spēli ievirzīt citās sliedēs. Neilgi pirms Latvijas pirmajiem vārtiem eleganti apspēlēja krievu vadošo aizsargu Ņikitu Ņikitinu, bet no neērtā tvēriena nerealizēja izgājienu pret vārtsargu. Trešdaļas pēdējā minūtē atradās pretī Krievijas vārtiem, bet vairākumā trāpīja pa stabiņu. Varam pasapņot, vai būtu noturējuši pārsvaru pie 2:0. Arī spēles turpinājumā tina krievu aizsargus ap savu pirkstu.

Krišjānis Rēdlihs ***
Aizsargam jāpriecājas, ja viņš laukumā bijis nemanāms. Tāds bija arī vecākais no brāļiem Rēdlihiem. Teda Nolana vadītajai izlasei šobrīd ir stabils pirmais aizsargu pāris. Krišjānis bija viens no nedaudzajiem, kas finišēja ar neitrālu lietderības koeficientu, lai gan viņa maiņa atklāja rezultātu.

Edgars Masaļskis ***
Neskatoties uz ielaistajiem pieciem vārtiem, bija labākais Latvijas izlasē. Pirmajās 20 minūtēs atvairīja visus 17 Krievijas hokejistu metienus, ļaujot mūsējiem uzvarēt pirmo trešdaļu čempionātā. Summā tika galā ar 35 sāncenšu metieniem; grūti paškritisko vārtsargu vainot kaut vienos ielaistajos vārtos.

Oskars Cibuļskis **
Lai gan pārbaudes spēlēs bieži pieļāva acīmredzamas kļūdas, atbrauca uz čempionātu un nepalika rezervē. Nepazuda arī nestabilitāte, kaut gan kopumā Cibuļskis darbojās bezbailīgi. Pie divu vārtu deficīta neizmantoja labu iespēju un neievadīja Latvijas valstsvienības pakaļdzīšanos. Krievi piektos vārtus iemeta tieši pret Cibuļski.

Mārtiņš Cipulis ***
Nopelni realizētajā vairākumā – tieši Cipulis stāvēja Krievijas vārtu priekšā. Pietika krievu vārtsargam Varlamovam vienu reizi iebakstīt uzbrucējam, lai varētu ripu meklēt savos vārtos. Kopā ar Daugaviņu un Širokovu veidoja cīnītāju maiņu, un šādā spēles stilā Mārtiņš iederas lieliski. Tagad jāgaida vārti.

Juris Štāls **
Mēģināja lauzties uz pretinieku vārtiem, tomēr rezultāta nebija. Spēlēja bez spilgtām epizodēm, darot melno darbu.

Miks Indrašis ***
Pirmā pasaules čempionāta pirmās spēles pirmajā periodā ar pirmo metienu guva Latvijas izlases pirmos vārtus čempionātā. Spēcīgais metiens no distances izrādījās par grūtu arī NHL vārtsargam. Ar vārtu guvumu izzuda satraukums, kas izpaudās, pirmajās minūtēs vairākas reizes nesaprotot partnerus. Tieši Indraša noraidījuma laikā krievi beidzot nospieda pretestību un guva pirmos vārtus. Taču ja uzbrucēju slavē treneris, kāpēc lai to nedarītu arī mēs?

Georgijs Pujacs *
Bieži zaudēja divcīņas pie apmalēm, krieviem radot bīstamas epizodes. Krievijas uzvaras vārtos neprata noturēt Malkinu, kurš iemeta atlēkušo ripu. Aizsardzībā apjuka, taču bija laukumā abos latviešu gūtajos vārtos. Cerams, pēc smagā Gagarina kausa fināla ieskriesies.

Gints Meija **
Pārbaudes spēļu snaiperis skrēja un cīnījās arī pret Krieviju. Aizsardzībā darbojās pārliecinoši, bija laukumā Indraša vārtos. Citādi neizcēlās.

Koba Jass
Pasaules čempionātā debitēja ar tikai 58 sekundēm. Tik īsā sprīdī tālejošus secinājumus izdarīt būtu pārsteidzīgi.

Savu viedokli par Latvijas izlases spēlētāju paveikto vari izteikt šeit.