Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pieaug ar Daugavpils Ledus sporta skolu saistīto Covid-19 gadījumu skaits

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pieaug ar Daugavpils Ledus sporta skolu saistīto Covid-19 gadījumu skaits
Daugavpils Ledus halle. Foto: gorod.lv

Daugavpils portāla gorod.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka ar Daugavpils Ledus sporta skolu saistīto Covid-19 apstiprināto gadījumu skaits pilsētā sasniedzis vismaz 50, par to tika ziņots plkst. 5.00. Dienas gaitā parādījās oficiāla informācija par 40 gadījumiem, kas saistīti ar Daugavpils Ledus sporta skolu.

Kā jau ziņots, Covid-19 saslimšanu dēļ tika pārceltas vēl četras Daugavpils "Dinaburgas" spēles. Pagājušās nedēļas nogalē minētajā klubā tika konstatēti četri saslimšanas gadījumi. Karantīna tika noteikta Daugavpils Ledus sporta skolas 35 audzēkņiem.

Audzēkņu, treneru, administrācijas un tehniskā personāla saslimšanas dēļ tagad pilnībā slēgta pilsētas ledus halle un Daugavpils Ledus skola. Karantīnā atrodas Sporta pārvaldes administrācija, dienesta viesnīca, vairākas klases pilsētas vispārizglītojošās skolās un Daugavpils Universitātes studenti, kuriem bija kontakts ar saslimušo. Precīzs saslimušo skaits būs zināms vēlāk, informācija tiek apkopota.

.

Veselības ministre Ilze Viņķele informēja, ka Daugavpilī inficēšanās notiek pārsvarā starp bērniem un pusaudžiem līdz 19 gadu vecumam. Saslimšanas gadījumi pārsvarā saistīti ar sporta nodarbībām, tostarp sporta komandām un apkalpojošo personālu. Ministrija rosināja Daugavpilī noteikt nelielus ierobežojumus uz divām nedēļām. Vēlāka piezīme: valdība nolēma ieviest ierobežojumus, tostarp interešu un profesionālās ievirzes izglītības apguves ietvaros 1.-14. oktobrī aizliegts aizvadīt treniņus un sacensības [parastie sportisti joprojām drīkst trenēties un sacensties]. Vēlāka piezīme: 1. oktobra rītā Daugavpils paziņoja, ka tiek atceltas visas sacensības, kas bija ieplānotas oktobra sākumā [pašvaldībai ir tiesības ieviest stingrākus ierobežojumus, salīdzinot ar valdības noteikto].

Plkst. 13.14 Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) pavēstīja, ka 24 stundu laikā Latvijā reģistrēts rekordliels skaits jauno saslimšanas gadījumu (95). Iepriekšējais rekords bija 1. aprīli, kad tika ziņots par 48 gadījumiem.

Diennakts laikā Latvijas otrajā lielākajā pilsētā reģistrēts 41 jauns saslimšanas gadījums. Patlaban tur ir 74 Covid-19 slimnieki, tostarp 40 saistīti ar vienu vietējo organizāciju [Daugavpils Ledus sporta skolu], informē SPKC Daugavpils nodaļa.

Izmantotie resursi:
grani.lv
nasha.lv
gorod.lv