Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Lipmans būs Fāzela padomnieks

Jānis Pārums

Lipmans būs Fāzela padomnieks
Kirovs Lipmans, LHF prezidents
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

No 25. līdz 27. septembrim Šveices pilsētiņā Montrē norisinājās Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2008. gada pussgada kongress. Latvijas Hokeja federāciju (LHF) šajā kongresā ar balstiesībām pārstāvēja divi delegāti – LHF prezidents Kirovs Lipmans un LHF izpilddirektors Māris Baldonieks.

Kongresa pirmā diena iesākās ar semināru par IIHF un arī visa hokeja turpmāko attīstību. Seminārā uzstājās kanādiešu treneris un arī funkcionārs Džordžs Kingstons, IIHF prezidents Rene Fāzels, kā arī IIHF ģenerālsekretārs Horsts Lihtners, kurš visus klātesošos iepazīstināja ar socioloģisko pētījumu par hokeja popularitāti dažādās valstīs un tā pērspektīvām nākotnē. Kongresa delegātiem no visām dalībvalstīm bija iespēja izteikt savu viedokli par to, kā padarīt hokeju vēl populārāku un saistošāku pēc iespējas lielākai auditorijai.

Kā galvenais klupšanas akmens tālākai attīstībai tika minēts salīdzinoši ar citām sporta spēlēm mazais auditorijas apjoms un līdz ar to no tā izrietošais ierobežotais finanšu līdzekļu daudzums. Risinājumi un piedāvājumi izskanēja visdažādākie, sākot no ierosinājuma spēlēt pasaules čempionātus nevis katru gadu, bet gan ik pa diviem vai pat četriem gadiem. Tāpat izskanēja piedāvājumi smazināt komandu skaitu elites grupā, kā arī citas idejas. IIHF vadība sola konkrētākus hokeja turpmākās attīstības pasākumu plānus izstrādāt līdz IIHF kongresam 2009. gada maijā Šveicē, kur arī tie tiks skatīti.

Sievietēm zemāko divīziju čempionāti šogad nenotiks

Pirmās dienas otrajā daļā darba kārtībā bija vairāki organizatoriskie jautājumi, starp kuriem atklājās arī tāda problēma, ka vairākiem zemāko divīziju čempionātiem nav rīkotājvalstu. Pēc IIHF ģenerālsekretāra atkārtota lūguma vairākas valstis pieteicās uz U18 un U20 zemāko čempionātu rīkošanu, kā rezultātā U20 2. divīzijas B grupas turnīrs notiks Spānijā, bet 3. divīzijas turnīrs Ziemeļkorejā. Savukārt, U18 čempionāta 3. divīzijas turnīrs notiks Turcijā. Tā kā uz pasaules čempionātiem sievietēm 3., 4. un 5. divīzijās nveiena valsts nepieteicās rīkošanai, tad tika pieņemts visai radikāls lēmums par šo trīs čempionātu atcelšanu šajā sezonā. Pagaidām gan nav skaidrs, kas notiks nākamajās sezonās.

U20 izlase novembrī piedalīsies pārbaudes turnīrā Norvēģijā

Darbs kongresā norisinās ne tikai oficiālajā darba kārtībā, bet arī pārtraukumos starp dažādām valstīm, kad ir iespējams vienoties par draudzības un pārbaudes spēlēm. Tā Latvijas delegācija vienojās par līdzdalību ļoti respektablā U20 izlašu pārbaudes turnīrā Norvēģijā š.g. novembrī, kurā bez mūsējiem spēlēs arī Slovākijas, Šveices un Norvēģijas U20 izlases. Turklāt paredzams, ka šāds turnīrs būs ikgadējs (tas bija viens no Latvijas delegācijas priekšnoteikumiem), tikai mainīsies rīkotājvalstis.
Kongresa otrajā dienā delegāti tika iepazīstināti ar visiem pasaules čempionātiem dažādās divīzijās. Attiecīgi visu turnīru organizatori iepazīstināja dalībniekus ar sacensību norises vietām, kā arī kalendāriem. Arī Latvijas delegācija iepazīstināja kongresu ar 2009. gada februārī paredzēto 2010. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas finālturnīra organizācijā padarīto, un viss paveiktais tika atzīts par labi paveiktu. Noslēgumā tika apstiprināti visu oficiālo sacensību kalendāri un tiesnešu nozīmējumi.

Latvijas izredzes sarīkot 2014. gada čempionātu esot augstas

Tāpat kongresa delegāti tika informēti par darba komiteju sastāviem. LHF prezidents Kirovs Lipmans, kurš līdz šim darbojās Statūtu komitejā, turpmāk strādās īpaši izveidotā IIHF prezidenta Rene Fāzela padomnieku komitejā, kurā ir ievēlēti pa vienam pārstāvim no katra reģiona. Katrā ziņā šāds postenis apliecina lielo uzticību LHF prezidentam no IIHF puses. Tāpat kongresa kuluāros ļoti augstu tiek vērtētas arī Latvijas izredzes kļūt par 2014. gada pasaules čempionāta rīkotājvalsti, bet par šo jautājumu IIHF kongress lems 2009. gada maijā.

Vēl IIHF pusgada kongresa darba kārtībā tika izskatīti vairāki tehniski jautājumi, veicot atsevišķas izmaiņas IIHF Sporta noteikumos, IIHF čempionātu rīkošanas noteikumos, kā arī IIHF transfēru noteikumos.

Informāciju sagatavoja:
LHF preses dienests

 +10 [+] [-]

, 2008-09-30 10:11, pirms 16 gadiem
kira fotčenē izskatās tīri laimīgs, laikam bizness zied un plaukst

  +5 [+] [-]

, 2008-09-30 10:15, pirms 16 gadiem
būtu jau labi ka tik maza valsts kā Latvija īsā laika periodā varētu sarīkot vēl vienu Pasaules čempionātu hokejā...lai izdodas

  +3 [+] [-]

, 2008-09-30 10:16, pirms 16 gadiem
bildee domaaju ka tas ir iglesias...
chempis 1x 2gados nav slikta doma, bet paareejais .....
taa ir ka eiropaa zobaarsti valda pār hokeju... labi ka KHL izveidoja laiciigi...
Slēpts komentārs: L_2000
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 10:24, pirms 16 gadiem
Bilde labaa peec devinjdesmito gadu reketiera izskataas

  +3 [+] [-]

, 2008-09-30 10:25, pirms 16 gadiem
īstenībā milzīgi garš 'bla-bla' raksts, kurā tā arī nekas būtisks nav pateikts... (ja neskaita, faktus, ka nenotiks PČ zemākajās divīzijās sievietēm un 2 vecenes ievēlētas IIHF padomē).

  +2 [+] [-]

, 2008-09-30 10:26, pirms 16 gadiem
labai bilde Kiram.... muusdienu opis

  +2 [+] [-]

, 2008-09-30 10:34, pirms 16 gadiem
L_2000 rakstīja: bet kapēec olimpiaades gadaa atkal????
tāpēc, ka tikai Olimpiādes gados ir cerības dabūt - 'ne-olimpiskie'gadi jau ir 'sadalīti' starp hokeja lielvalstīm.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-30 10:35, pirms 16 gadiem
Tikai nesaprotu kaada var buut popularizeeshana ja chempi taisa pa 2 vai 4 gada reizi???Tas jau preteeji nepopularizeeshana.Ceru ka taa nenotiks.Zjeel zemo liigu meitenes,lai vai kaads vinjaam hokja liimenis,bet uzspeeleeta arii vinjas grib,bet tagad nekas....

  +2 [+] [-]

, 2008-09-30 10:39, pirms 16 gadiem
Bildee vinsh izskataas kaa superstaars!

  -1 [+] [-]

, 2008-09-30 10:39, pirms 16 gadiem
meele rakstīja: Tikai nesaprotu kaada var buut popularizeeshana ja chempi taisa pa 2 vai 4 gada reizi???Tas jau preteeji nepopularizeeshana.Ceru ka taa nenotiks.Zjeel zemo liigu meitenes,lai vai kaads vinjaam hokja liimenis,bet uzspeeleeta arii vinjas grib,bet tagad nekas....
uz to čempi reiz 2x vai 4x gados (un arī komandu skaita samazināšanu) spiež ASK un Kanādas federācijas, jo viņiem tad vieglāk būtu savākt stiprākus sastāvus nekā katru gadu

  -3 [+] [-]

, 2008-09-30 10:41, pirms 16 gadiem
labāk tad nav čempis vispār nekā pēc olimpiādes!

cik reižu var kāpt uz tā paša grābekļa!

un ja Dinamo neuzcels savu halli, kur tad spēlēs? Inbox hallē vai?

un ja biļetes atkal būs 20Ls un uz augšu, tad nu piedodiet - nebūs jau tā, ka visi Latvijā būs izsalkuši pēc augstvērtīga hokeja, vietējie nenāks kā pēdējoreiz

     [+] [-]

, 2008-09-30 10:48, pirms 16 gadiem
Praktiski neko jaunu šajā kongresā nepaziņoja...

P.S Bildē toch kā superstars!
________________
dinamoriga.blogspot.com

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 10:51, pirms 16 gadiem
niknā pīle rakstīja: labāk tad nav čempis vispār nekā pēc olimpiādes!

cik reižu var kāpt uz tā paša grābekļa!

un ja Dinamo neuzcels savu halli, kur tad spēlēs? Inbox hallē vai?

un ja biļetes atkal būs 20Ls un uz augšu, tad nu piedodiet - nebūs jau tā, ka visi Latvijā būs izsalkuši pēc augstvērtīga hokeja, vietējie nenāks kā pēdējoreiz
Nu, beidz - tam nu es nepiekritīšu. Nebūtu bijis te PČ, nebūtu Arena Riga uzcelta. Ja būs čempis, tiks uzcelta vēlviena halle.

A par biļešu cenām - un vai tad bija nepareiza politika uz Latvijas izlases spēlēm? Biļetes tā pat bija izpārdotas!

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 10:56, pirms 16 gadiem
Abrag,TU laikam gan ēd,gan guli,gad d... pie datora!

  +2 [+] [-]

, 2008-09-30 10:56, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Nu, beidz - tam nu es nepiekritīšu. Nebūtu bijis te PČ, nebūtu Arena Riga uzcelta. Ja būs čempis, tiks uzcelta vēlviena halle.

A par biļešu cenām - un vai tad bija nepareiza politika uz Latvijas izlases spēlēm? Biļetes tā pat bija izpārdotas!
Vaig mums vēl vienu halli, vismaz lai nebūtu jādalās kopā ar basketbolu.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-30 11:01, pirms 16 gadiem
Īstenībā tas ko Latvija varēja spiest ir, lai U-20 beidzot vismaz par 2 komandām palielina dalībnieku skaitu, lai beidzot ir normālas grupas pa 6 komandām šis jautājums varētu interesēt Baltkrieviju, Vāciju, Latviju, Dāniju, Norvēģiju, Slovēniju arī Šveici (jo šobrīd viena neveiksmīga spēle var šiem maksāt A grupu uz gadu) un pieļauju, ka vēl vienu otru valstiņu kurai gadās labi gadi U-20 līmenī,.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 11:28, pirms 16 gadiem
Edgars rakstīja: Īstenībā tas ko Latvija varēja spiest ir, lai U-20 beidzot vismaz par 2 komandām palielina dalībnieku skaitu, lai beidzot ir normālas grupas pa 6 komandām šis jautājums varētu interesēt Baltkrieviju, Vāciju, Latviju, Dāniju, Norvēģiju, Slovēniju arī Šveici (jo šobrīd viena neveiksmīga spēle var šiem maksāt A grupu uz gadu) un pieļauju, ka vēl vienu otru valstiņu kurai gadās labi gadi U-20 līmenī,.
tiesi ta, sobrid sanak, ka elite spele tikai hokeja lielvalstis un divas vietas atveletas tevis nosauktajiem caurstaigatajiem kas vienu gadu ieklust un nakamaja jau izkrit no elites. tas ari celtu jauno hokejistu limeni otra eselona valstis un ari interese par junioru un jauniesu cempionatiem celtos.

     [+] [-]

, 2008-09-30 11:32, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: uz to čempi reiz 2x vai 4x gados (un arī komandu skaita samazināšanu) spiež ASK un Kanādas federācijas, jo viņiem tad vieglāk būtu savākt stiprākus sastāvus nekā katru gadu
ASK?Ogre?

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 11:37, pirms 16 gadiem
playthegame rakstīja: tiesi ta, sobrid sanak, ka elite spele tikai hokeja lielvalstis un divas vietas atveletas tevis nosauktajiem caurstaigatajiem kas vienu gadu ieklust un nakamaja jau izkrit no elites. tas ari celtu jauno hokejistu limeni otra eselona valstis un ari interese par junioru un jauniesu cempionatiem celtos.
2 vietas ir "caurstaigātājiem", taču patreiz jauniešu/junioru hokejā ir situācija, ka ir sava veida BIG 4: CAN, RUS, USA, SWE un tad pārējās +/- pastāvīgās Elites komandas: CZE, SVK, FIN, SUI, GER; Kopā: 9. Līdz ar to vismaz vienai no tām arī katru gadu ir ārā jālido - kā jau tas pierādījās ar čehiem, kur šogad spēlēja U18 divīzijā... Un tas būtu tikai loģiski, ja skaitu palielinātu līdz 12, citādi visu laiku ārā lidos kāda no "pastāvīgajām" komandām, savukārt, nākamajā sezonā attiecīgajā 1. divīzijas grupā nebūs nekādas intrigas, jo uzvarētājs jau praktiski būs zinām vēl pirms turnīra sākuma.

     [+] [-]

, 2008-09-30 11:37, pirms 16 gadiem
Beeglis rakstīja: ASK?Ogre?
Sorry, ASV

     [+] [-]

, 2008-09-30 11:55, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: īstenībā milzīgi garš 'bla-bla' raksts, kurā tā arī nekas būtisks nav pateikts... (ja neskaita, faktus, ka nenotiks PČ zemākajās divīzijās sievietēm un 2 vecenes ievēlētas IIHF padomē).
Nu svarīgi ir arī tas ka Kira iekārtojies par padomdevēju zobārstam (droši vien ieborējis ka ir arī medicīniskā izglītība) un šis te ar priecē "Tā Latvijas delegācija vienojās par līdzdalību ļoti respektablā U20 izlašu pārbaudes turnīrā Norvēģijā š.g. novembrī, kurā bez mūsējiem spēlēs arī Slovākijas, Šveices un Norvēģijas U20 izlases. Turklāt paredzams, ka šāds turnīrs būs ikgadējs (tas bija viens no Latvijas delegācijas priekšnoteikumiem), tikai mainīsies rīkotājvalstis." - tātad ir cerība ka reizi 4 gados šo turnīru redzēsim Latvijā

     [+] [-]

, 2008-09-30 11:58, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Nu svarīgi ir arī tas ka Kira iekārtojies par padomdevēju zobārstam (droši vien ieborējis ka ir arī medicīniskā izglītība) un šis te ar priecē "Tā Latvijas delegācija vienojās par līdzdalību ļoti respektablā U20 izlašu pārbaudes turnīrā Norvēģijā š.g. novembrī, kurā bez mūsējiem spēlēs arī Slovākijas, Šveices un Norvēģijas U20 izlases. Turklāt paredzams, ka šāds turnīrs būs ikgadējs (tas bija viens no Latvijas delegācijas priekšnoteikumiem), tikai mainīsies rīkotājvalstis." - tātad ir cerība ka reizi 4 gados šo turnīru redzēsim Latvijā
Nu jā - tas, īstenībā, Latvijai ir svarīgākais no tā garā pentera.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-30 12:22, pirms 16 gadiem
niknā pīle rakstīja: labāk tad nav čempis vispār nekā pēc olimpiādes!

cik reižu var kāpt uz tā paša grābekļa!

un ja Dinamo neuzcels savu halli, kur tad spēlēs? Inbox hallē vai?

un ja biļetes atkal būs 20Ls un uz augšu, tad nu piedodiet - nebūs jau tā, ka visi Latvijā būs izsalkuši pēc augstvērtīga hokeja, vietējie nenāks kā pēdējoreiz
Nesatraucies...2014.gadaa 20Ls buus taads nieka spljaaviens

     [+] [-]

, 2008-09-30 12:36, pirms 16 gadiem
Kirovs iepeld dziļākos ūdeņosKo Viesturs liks pretī???? Šī sāncensība kaut kā virza to vezumu uz priekšuGalvenais lai organizē,bet nejaucas pašā hokejā.Federāciju arī vārētu nodot hokejistu rokās un ļaut cilvēkiem kas to pārzina strādāt.

     [+] [-]

, 2008-09-30 12:48, pirms 16 gadiem
Kira... Fāzela padomnieks? Tas viņam būs labs darbiņš.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 12:56, pirms 16 gadiem
Bilde laba - ar sievas brillēm uz acīm

  +1 [+] [-]

, 2008-09-30 13:27, pirms 16 gadiem
Lipmans būs Fāzela padomnieks
------------------
Kā saka, tāds tādu atrod!
Viens salaidis grīstē Latvijas hokeja saimniecību, otrs- Eiropas. Jaunais ČL projekts varbūt uzlabos viņa reitingu manās acīs, lai gan neizdarību ar tai kantorī ir daudz...

     [+] [-]

, 2008-09-30 13:28, pirms 16 gadiem
ar to pasu beidzas lhf parnemsana no kozla un citiem tipiem

  -1 [+] [-]

, 2008-09-30 13:32, pirms 16 gadiem
cūkdelfīns sievai saulenes nospēris!

     [+] [-]

, 2008-09-30 13:37, pirms 16 gadiem
murziks rakstīja: Kira... Fāzela padomnieks? Tas viņam būs labs darbiņš.
Laboju: Tas viņam būs labs biznesiņš

     [+] [-]

, 2008-09-30 15:36, pirms 16 gadiem
andrejz rakstīja: Bildee vinsh izskataas kaa superstaars!
ne pec treknas musas

     [+] [-]

, 2008-09-30 17:01, pirms 16 gadiem
Lipmans spēj izcīnīt tikai otršķirīgu čempionātu Olimpiādes gadā!

     [+] [-]

, 2008-09-30 17:55, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: tāpēc, ka tikai Olimpiādes gados ir cerības dabūt - 'ne-olimpiskie'gadi jau ir 'sadalīti' starp hokeja lielvalstīm.
kamoon cik gadus elitee speeleejam!!!!