Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Bukarts: "Ceram uz līdzjutēju atbalstu"

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Bukarts: "Ceram uz līdzjutēju atbalstu"
Roberts Bukarts pārbaudes spēlē pret Lietuvu
Foto: hockey.lv

Jau 2. aprīlī arēnā "Rīga" sāksies pasaules čempionāts hokejā U-18 vecuma grupā. Piedāvājam ieskatu portāla hockey.lv intervijā ar Latvijas U-18 izlases uzbrukuma līderi Robertu Bukartu. Roberts stāsta par gaidāmo čempionātu un dzīvi ASV.

Šo sezonu tu aizvadīji ASV, Dalasas "Texas Attack" komandā. Pastāsti, lūdzu, par savām gaitām tur, par apstākļiem komandā!
Virspirms es spēlēju Ņujorkas "Apple Core" komandā, bet treneris neizpildīja uzliktos nosacījums, un es izdomāju nomainīt komandu. Uzreiz man parādījās vairāki piedāvājumi spēlēt citur. Atnāca arī piedāvājums no Dalasas, kur jau spēlēja Edgars Lipsbergs. Izvēlējos Dalasu, kaut gan man bija vēl četri piedāvājumi no tās pašas līgas, kur spēlēja Ņujorka (EJHL, aut. piebilde), jo tas bija saistīts ar laicīgu atgriešanos uz U18 PČ, jo EJHL iet vēl izslēgšanas spēles. Savukārt, Dalasa ir citas līgas komanda, kur sezona beidzas ātrāk. Es biju komandas līderis kopā ar 1989. gadā dzimušo latvieti Edgaru Lipsbergu. Mēs ar viņu pirms tā pārstāvējām Latvijas klubu "Sāga Rīga", spēlējām vienā maiņā piecus gadus. Šosezon 24 spelēs es sakrāju 44 (19+25) rezultativitātes punkti un 48 soda minūtes.

Statistika ne mazāk iespaidīga kā pērn LJBHL. Kāpēc Tu izvēlies spēlēt komandās, kur Tu esi nepārprotams līderis? Vai nebaidies, ka tas traucē Tavu attīstību kā hokejistam? Jeb Tu domā, ka svarīgāk ir būt līderim zemāka līmeņa komandā, nekā ceturtās maiņas uzbrucējam augstākā līmeni?
Meklēju augstāku līmeni. Jāpiedzīvo ir abi varianti, katram spēlētājam ar to jāsaskaras ik pa laikam, bet grūti pāriet šos posmus, pilnīgi cits hokejs un cita spēle no tevis tiek sagadita... Tādēļ var pat nākties šai pārejai ziedot veselu sezonu.

Kāda ir atšķirība starp EJHL un līgu, kurā spēlē Dalasa?
EJHL ir junioru līga, kur bija vecāki spēlētāji, tādēļ, protams, šī līga bija nedaudz spēcīgāka tīri spēka ziņā, bet arī Dalasā bija pietiekami augsts meistaribas līmenis. Dalasā ir labākais līmenis, kāds vien jauniešiem var būt, neskaitot junioru līgas. Arī skauti apmeklēja visas speles, Amerikā tas jau šajā vecumā ir ierasts.

Ļoti abstrakti apgalvo - pietiekami augsts līmenis... Samsung Premjerlīgā varētu spēlēt?
Grūti spriest, jo spēlētāji ir daudz jaunāki, un spēles stils ir ļoti atšķirīgs. Tur spēlē kaut ko starp jauniešu un pieaugušo hokeju, citādāks hokejs. Ātruma un spēka ziņā daudz maz līdzīgi, bet liela starpība ir starp džekiem un večiem. Protams, nav tādi pieredzējuši veči kā Kerčs vecākais.

Ja reiz ieminējāmies par Kerčiem, kāds ir Tavs viedoklis par Kerču jaunāko? Līdzjutēji un hokeja cienītāji no viņa gaida daudz, zinot, kāds bija Aleksandrs Kerčs vecākais.
Jā, no viņa tiešām tiek gaidīts daudz, un šis spiediens, manuprāt, viņam var arī traucēt, jo nepārtraukti viņš tiek salīdzināts ar savu tēvu. Sak': "Tavs tēvs bija labāks" vai "tev līdz viņa līmenim vēl jāaug". Bet sasniegt Kerča vecākā līmeni nav viegli, tas ir ļoti grūts uzdevums, jo viņš ir izgājis PSRS skolu un spēlējis NHL. Agrāk spēlēju ar viņu (Aleksandru Kerču junioru) trīs gadus vienā komandā, tagad kādu laiku klātienē neesmu redzējis, viņa kandidatūra izlases sakarā ir treneru ziņā, vai viņš spēs iekļauties komandā vai nē.

Tu minēji, ka skauti apmeklēja visas Dalasas spēles. Vai Tev ir zināms arī kaut kas konkrēts, ko skauti saka par Tevi? Cik daudz NHL vīru ir spēlējuši šajā līgā?
Amerikā ir pieņemts tā, ka neviens skauts līdz koledžai nedrīkst runāt ar spēlētāju un nevienam nedrīkst būt aģents. Šajā līgā attiecīgajā vecumā ir spēlējuši NHL amerikāņi, jo līga ir pa visu Ameriku, un viņi visi ir spēlējuši šajā līgā pirms junioru komandām.

Un kur Tu domā spēlēt nākamgad?
Plāni ir daudz un dažādi, bet vēl neesmu konkrēti uz kaut ko nosliecies, jo U18 čempionāts var daudz ko mainīt un var rasties kādi labi piedāvājumi. Skaidrs, ka jauniešos vairs nespēlēšu. Ir piedāvājumi arī no Krievijas Superlīgas fārmklubiem un Augstākās līgas. Nezinu, laiks rādīs, pagaidām par to vēl pāragri spriest.

Pastāsti, lūdzu, par savām gaitām Latvijas Atklātajā čempionātā, kur neuzturējies ilgi, un tāpēc daudziem hokeja faniem Tavs uzvārds nav sevišķi labi pazīstams.
Jā, vispirms spēlēju HK "Rīga 20" rindās. Tur tikām paņemti kā maiņa no "Sāga Rīga 18", lai labāk sagatavotos Pasaules Čempionātam U18 vecuma grupā. Tas bija 2006. gada sākums. Regulārajā sezonā nospēlēju sešas spēles, un vēlāk arī izslēgšanas spēles izbaudīju uz savas ādas. Tad nākamajā sezonā saņēmu piedāvājumu no "Rīga 2000", ko, protams, pieņēmu. Piedalījos pirmssezonas treniņnometnē, tur arī spēlēju līdz novembrim, bet nespēju apvienot mācības ar spēlēšanu klubā, jo treniņi bija rītos, un skolu praktisi nesanāca apmeklēt. Protams, tas neapmierināja ne mani, nedz arī vecākus, un tad es atgriezos "Sāga Rīga 18" pie treneriem Beresņeva un Krastiņa, kur pabeidzu sezonu.

Kā Tu jūties pāsreizējā izlases modelī un kā Latvijas U18 izlase gatavojas Pasaules Čempionātam? Vai ir kāda informācija par pretiniekiem?
Jūtos vienkārši lieliski, ļoti liels prieks pēc tik ilga laika atkal spēlēt kopā ar bērnības draugiem Cinku un Kausu. Gatavojamies kārtīgi Ventspils Olimpiskajā centrā, treniņi viegli noteikti nav, gan uz fizisko zālē, gan arī taktiski uz ledus. Protams, arī atstrādājam spēli skaitliskajā vairākumā un mazākumā. Par pretiniekiem informācija ir tikai sarunu līmenī, bet būs arī kas vairāk, un zinām to, ka neviens no pretiniekiem nebūs vājš. Vieglu spēļu šajā čampionātā nebūs! Gribētu arī atzīmēt, ka treneru sastāvs - Nazarovs, Lubkins un Vasiļjevs - sastrādājas ļoti labi. Jau ierastajam izlases hokeja stilam Vasiļjevs pievieno jaunus elementus no Eiropas hokeja.

Kāda šobrīd izskatās izlase? Kuras ir komandas spēcīgākās puses?
Stiprā puse ir komandas spēle un spēles disciplīna. Tas arī tiek uzsvērts no treneru puses.

Izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Lietuvas vienaudžiem. Pirmajā spēlē tika piedzīvots pārsteidzošs zaudējums, bet otrajā uzvarējāt ar 7:3. Vai leiši bija spēcīgāki, nekā gaidījāt?
Pirmajā pārbaudes spēlē ar Lietuvu treneris deva pēdējo iespēju visiem parādīt sevi no labākās puses, un pirmaja mačā spēlēja nepieredzējušāks sastāvs, iespējams tādēļ tāds iznākums. Otrajā cīņā spēlēja tas sastāvs, kas tagad vēl arvien ir palicis trenēties Ventspilī. Mēs tur šobrīd esam četri vārtsargi un pilnas piecas maiņas.

Cik spēkos līdzīgas maiņas Latvijas līdzjutēji varēs manīt arēnā "Rīga"?
Ceru, ka visas četras būs spēcīgas, konkurētspējīgas.

Kādas prognozes vari izteikt sakarā ar gaidāmo Pasaules Čempionātu U18 vecuma grupā?
Es domāju, ka mums tiks uzstādīts visaugstākais uzdevums, centīsimies nepievilt uz mums liktās cerības un ceram uz līdzjutēju atbalstu.

Vai Tev ir kāds elks hokejā?
Patīk jau daudzi... Bet visvairāk laikam Aleksandrs Sjomins no Vašingtonas "Capitals". No latviešiem Kerčs vecākais.

Arī šobaltdien?
Jā!(ar lielu pārliecību, aut. piezīme) Patika arī Balderis, ļoti tehnisks spēlētājs.

Izmantotie resursi:
hockey.lv

1 2 3 72 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2008-03-30 07:02, pirms 16 gadiem
Diemžēl skatītāju atbalsts būs jājūt caur TV ekrāniem. Pie šādām biļešu cenām labākajā gadījumā atkārtosies U-20 scenārijs, ka pilna arēna bija tikai uz izšķirošo spēli. Tomēr, ja latvieši beigās nesarūpēs intrigu, tad manas prognozes ir, ka labākajā gadījumā (pie liela optimisma), zālē aizņemtas būs 1/4 vietas..

P.S. Un nesāciet stāstīt, ka 1x sezonā jau var atļauties, it sevišķi īsti hokeja fani un cik tad mums ir tās hokeja spēles Rīgā. Šīs muļķības nemaz dzirdēt negribu (tāpat man arī neinteresē, cik maksā uzliet ledu un uzturēt halli ect.).

 +13 [+] [-]

, 2008-03-30 08:34, pirms 16 gadiem
Piedodiet, čaļi, bet šis ir ļoti nopietns autortiesību pārkāpums. Tas ir mans raksts, mans darbs, un es to nolēmu publicēt hockey.lv portālā, nevis šeit. Un jūs pārpublicējāt visu, izņemot vienu jautājumu!!! Nez vai no Sporta Avīzes tiek pārpublicēta visa intervija, vai tikai daļa!? Maksimums, ko es varētu atļaut Jums pārpublicēt "ieskatam" būtu 5-6 jautājumi.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-30 09:39, pirms 16 gadiem
Kāds nezin kur var nokačāt ( nopirkt) Rīgas kinostudijas dokumentālo filmu par Balderi? Gribētos dēlam parādīt!

  -2 [+] [-]

, 2008-03-30 09:43, pirms 16 gadiem
normans rakstīja: Kāds nezin kur var nokačāt ( nopirkt) Rīgas kinostudijas dokumentālo filmu par Balderi? Gribētos dēlam parādīt!


Nezinu par dokumentālo filmu (pie tam stipri šaubos vai viņu varēsi kkur atrast), bet netā ir daudz dažādu spēļu ar Baldera piedalīšanos (un arī šis tas no "Dinamo" Ziemeļamerikas tūres 80.-to beigās/90.-to sākumā).

  +8 [+] [-]

, 2008-03-30 09:53, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Piedodiet, čaļi, bet šis ir ļoti nopietns autortiesību pārkāpums. Tas ir mans raksts, mans darbs, un es to nolēmu publicēt hockey.lv portālā, nevis šeit. Un jūs pārpublicējāt visu, izņemot vienu jautājumu!!! Nez vai no Sporta Avīzes tiek pārpublicēta visa intervija, vai tikai daļa!? Maksimums, ko es varētu atļaut Jums pārpublicēt "ieskatam" būtu 5-6 jautājumi.


Domāju gadījums ir nopietns, un būtu tikai loģiski, ja Tu prasītu no eSporta atlīdzību vai arī sūdzētu viņus tiesā.
Slēpts komentārs: ozo24

  +1 [+] [-]

, 2008-03-30 12:30, pirms 16 gadiem
būs jāiet skatīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-03-30 12:50, pirms 16 gadiem
Lai veicās jaunajiem! Pie atbalsta kas bija U-20, ui... jācer ka lidzīgi būs U-18! bet nu nesakiet ka es čīkstu vai kā, bet... biļetes varēja būt bik lētākas! Tomer spēlē u-18, kadi 3, 4, 5 un 7Ls varēja uzlikt! Pie šā brīža inflācijas, akd viss paliek tik dārgs burtiski katru dienu! Bet nu gan būs ok, letiņi hoķi bez atbalsta neatstās!

     [+] [-]

, 2008-03-30 12:57, pirms 16 gadiem
Līdzjutēji un hokeja cienītāji no viņa gaida daudz, zinot, kāds bija Aleksandrs Kerčs vecākais.


Kaut ko esmu palaidis garām?

     [+] [-]

, 2008-03-30 12:59, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Piedodiet, čaļi, bet šis ir ļoti nopietns autortiesību pārkāpums. Tas ir mans raksts, mans darbs, un es to nolēmu publicēt hockey.lv portālā, nevis šeit. Un jūs pārpublicējāt visu, izņemot vienu jautājumu!!! Nez vai no Sporta Avīzes tiek pārpublicēta visa intervija, vai tikai daļa!? Maksimums, ko es varētu atļaut Jums pārpublicēt "ieskatam" būtu 5-6 jautājumi.


Būtu to rakstu vismaz sakārtojis no gramatikas viedokļa

  +4 [+] [-]

, 2008-03-30 13:09, pirms 16 gadiem
Volx rakstīja: Un pie tam ja ņemam vēra ka tie ir konkurējoši portali un barojas no vieniem lietotajiem tad pamats ir nopietns.


Kādi konkurējoši portāli?
Tu tagad gribi salīdzināt Latvijas lielāko un populārāko sporta portālu (kurš, starp citu, ir arī no populārākajiem VISU (ne tikai sporta) portālu konkurencē) ar kkādu lapu, kura jau pusotru gadu raustās "agonijā" un tikai laiku pa laikam nopublicē kko (pēc kuras diezgan regulāri atkal ir klusēšana uz mēnesi, laikam "svin" katru ielikto ziņu)...

  +2 [+] [-]

, 2008-03-30 13:11, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs,

Tu esi pārliecināts, ka starp hockey.lv un eSports.lv nekad nav bijusi vienošanās par darbu pārpublicēšanu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-03-30 13:23, pirms 16 gadiem
Volx rakstīja: Juri tu par popularitati es par produkta patērētājiem!


Par patērētājiem saki?
Vienīgais par ko hockey.lv un eSports.lv var cīnīties ir kurā portālā Abrags ar alu un kasagrandi "kasīsies"...

  +1 [+] [-]

, 2008-03-30 13:31, pirms 16 gadiem
redzu, ka daudzus neapmierina biļešu cena tapēc man ir jautājums: CIK maksā biļetes?

  +1 [+] [-]

, 2008-03-30 13:32, pirms 16 gadiem
playthegame rakstīja: redzu, ka daudzus neapmierina biļešu cena tapēc man ir jautājums: CIK maksā biļetes?


No četriem līdz septiņiem latiem gabalā

  +1 [+] [-]

, 2008-03-30 13:35, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par patērētājiem saki?
Vienīgais par ko hockey.lv un eSports.lv var cīnīties ir kurā portālā Abrags ar alu un kasagrandi "kasīsies"...


Pričom te Abrags? Runa ir par klaju un nopietnu autortiesību pārkāpumu!

  +3 [+] [-]

, 2008-03-30 13:36, pirms 16 gadiem
Piedalījos pirmssezonas treniņnometnē, tur arī spēlēju līdz novembrim, bet nespēju apvienot mācības ar spēlēšanu klubā, jo treniņi bija rītos, un skolu praktisi nesanāca apmeklēt.

Nē, nu veci, mums tur gan bija baigās mācības!

  -2 [+] [-]

, 2008-03-30 13:37, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Pričom te Abrags? Runa ir par klaju un nopietnu autortiesību pārkāpumu!


Nē, dotajā gadījumā runa ir par auditorijas sadali... (Bet tu šodien tiešām kkāds "uzvilcies". Te jau tiki pieminēts tāpat vien, kā aktīvākais abu portālu useris )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-30 13:46, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nē, dotajā gadījumā runa ir par auditorijas sadali... (Bet tu šodien tiešām kkāds "uzvilcies". Te jau tiki pieminēts tāpat vien, kā aktīvākais abu portālu useris )


!!!!! Tu laikam nesaproti, kas ir autortiesības!
Starp citu, par šādu joku pat var iestāties kriminālatbildība...

  +5 [+] [-]

, 2008-03-30 13:54, pirms 16 gadiem
eske rakstīja: Būtu to rakstu vismaz sakārtojis no gramatikas viedokļa


ja esmu slikti sakārtojis, tad jau nav pamata to pārpublicēt!?

  -2 [+] [-]

, 2008-03-30 13:54, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: !!!!! Tu laikam nesaproti, kas ir autortiesības!
Starp citu, par šādu joku pat var iestāties kriminālatbildība...


Es visu saprotu, taču nesaprotu par ko TU tā cepies? Tev no tā kāds labums?

Par kuru joku tu domāji? Autortiesībām? Jā, protams, var vioss kas iestāties, taču cik man zināms te viss ir nokārtots.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-30 13:58, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Es visu saprotu, taču nesaprotu par ko TU tā cepies? Tev no tā kāds labums?

Par kuru joku tu domāji? Autortiesībām? Jā, protams, var vioss kas iestāties, taču cik man zināms te viss ir nokārtots.


Nekas nav nokārtots!

  +4 [+] [-]

, 2008-03-30 14:01, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kādi konkurējoši portāli?
Tu tagad gribi salīdzināt Latvijas lielāko un populārāko sporta portālu (kurš, starp citu, ir arī no populārākajiem VISU (ne tikai sporta) portālu konkurencē) ar kkādu lapu, kura jau pusotru gadu raustās "agonijā" un tikai laiku pa laikam nopublicē kko (pēc kuras diezgan regulāri atkal ir klusēšana uz mēnesi, laikam "svin" katru ielikto ziņu)...


1kaart, Kerčs kādreiz spēlēja NHL, bet tagad spēlē Ogrē. Tas nozīmē, ka viss var mainīties un vienmēr mainās!

2kaart, ja reiz Hockey.lv ir tik nejēdzīgi slikts un tajā vispār nav ko darīt, tad kāda velna pēc no tā portāla kaut kas būtu jāpārpublicē???

  -1 [+] [-]

, 2008-03-30 14:09, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: 1kaart, Kerčs kādreiz spēlēja NHL, bet tagad spēlē Ogrē. Tas nozīmē, ka viss var mainīties un vienmēr mainās!

2kaart, ja reiz Hockey.lv ir tik nejēdzīgi slikts un tajā vispār nav ko darīt, tad kāda velna pēc no tā portāla kaut kas būtu jāpārpublicē???


Pirmkārt, es jau nesaku, ka nekas nemainās (un arī novēlu, lai tomēr hockey.lv "izaugtu" par kvalitatīvu portālu), taču pagaidām situācija ir tāda kāda tā ir.
Otrkārt, jautājums ne man, bet gan tam, kas publicēja.

P.S. Man vnk bija info kai ir nokārtot, ja nav, tad, atvainojos par neprecīzu info.
Slēpts komentārs: peto

  +3 [+] [-]

, 2008-03-30 14:15, pirms 16 gadiem
eske rakstīja: Iļja Poļakovs,

Tu esi pārliecināts, ka starp hockey.lv un eSports.lv nekad nav bijusi vienošanās par darbu pārpublicēšanu?


Esmu pārliecināts, ka ar jaunajiem īpašniekiem tāda nav nokārtota! Viss, kas bija pirms tam, līdz ar jauniem īpašniekiem vienmēr ir spēkā neesošs.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-30 14:17, pirms 16 gadiem
peto rakstīja: Džekiņš izskatās baigi pārliecināts par sevīm, pat publiksu atvainošanos nejēdz pateikt, kauns tev, manās acīs tev un visam esporta, -1


kāds te sakars ar visu eSportu???

  -1 [+] [-]

, 2008-03-30 14:19, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Nekas nav nokārtots!


Vienošanās nav obligāti jābūt rakstveidā. Šādu vienošanos varētu apliecināt ar kādu hockey.lv pārpublicētu eSports.lv rakstu. Cik zinu, portāls hockey.lv pastāv diezgan ilgi... to, ka kkāds eSports.lv raksts tika pārpublicēts hockey.lv varētu arī "uzrakt".
Pēc tam... var arī "parakst" normatīvos aktus, kuri regulē autortiesības un pārbaudīt, vai šādos gadījumos obligāti vispār it jābūt kkādai atļaujai. Vai nepietiek tikai ar avota norādīšanu. T.k., no juridiskā viedokļa šī situācija nebūt nav viennozīmīga.

  -1 [+] [-]

, 2008-03-30 14:21, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Esmu pārliecināts, ka ar jaunajiem īpašniekiem tāda nav nokārtota! Viss, kas bija pirms tam, līdz ar jauniem īpašniekiem vienmēr ir spēkā neesošs.

Tā nav.
1 2 3 72 komentāri