Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

ASV PČ ceturtdaļfinālā iemet desmit vārtus, Kanādietes ļauj izdarīt trīs metienus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ASV PČ ceturtdaļfinālā iemet desmit vārtus, Kanādietes ļauj izdarīt trīs metienus
Kanādas izlases hokejistes svin vārtu guvumu. Foto: Derek Leung/AFP/Scanpix

Atlikušajās trīs Pasaules čempionāta hokejā sievietēm ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja favorītes, ASV un Kanādai sagraujot attiecīgi Japānu un Vāciju, savukārt Somijai pietiekot ar vienu vārtu guvumu pret Čehiju - 1:0.

Pašreizējās pasaules čempiones amerikānietes cīņas likteni izšķīra jau pirmajā periodā, kad ASV hokejistes Japānas vārtos sabēra piecas ripas, japānietēm atbildot ar divām - 5:2. Mača atlikušajā laikā ASV savam rēķinam pievienoja vēl piecus vārtus, deviņkārtējai pasaules meistarsacīkšu un divkārtējai olimpiskajai čempionei komfortabli iekļūstot pusfinālā 19. reizi aizvadītajos 19 pasaules čempionātos.

Pa diviem vārtiem savā rēķinā ierakstīja pasaules meistarsacīkšu rekordiste Hilarija Naita, kā arī viņas komandas biedrene Greisa Zamvinkla un japāniete Akane Šiga. Jāatzīmē, ka ASV hokejistes izdarīja par 49 metieniem vairāk (61-12) nekā pretinieces.

Pusfinālā ASV pagājušā pasaules čempionāta fināla atkārtojumā spēkosies pret Somiju, ko šajā turnīrā jau izdevās pieveikt ar 3:0.

Vēl nospiedošāks pārākums laukumā bija mājiniecei Kanādas izlasei, kas Kalgari notiekošā turnīra ceturtdaļfinālā ar 7:0 sarāva gabalos Vāciju, sāncensēm ļaujot izdarīt tikai trīs (!) metienus pa vārtiem, kamēr pašas vāciešu cietoksni apdraudēja 52 reizes. Divi vārti un rezultatīva piespēle Natālijas Spūneres kontā. Tāpat trīs punkti (1+2) arī Melodijai Daustai. Kanāda pusfinālā eksaminēs Šveici, ko pirms četrām dienām apspēlēja ar 5:0.

Pēdējā ceturtdaļfinālā pašreizējā pasaules vicečempione Somija minimālu uzvaru pār sīksto Čehiju izcīnīja pateicoties 16 gadus vecās Sanni Vanhanenas rezultatīvajam metienam 36. minūtē, kā arī Anni Keisalas nevainojamam sniegumam vārtos, somietei atvairot visus 29 čehiešu veiktos raidījumus.

Arī Somijas izlase pasaules meistarsacīkšu labāko četriniekā spēlēs 19. reizi.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts
KOK - Šveice2:3 P
ASV - Japāna10:2
Kanāda - Vācija7:0
Somija - Čehija1:0

Izmantotie avoti:
https://www.iihf.com/en/events/2021/ww

     [+] [-]

, 2021-08-29 13:21, pirms 3 gadiem
Narkomānes.
Acīmredzami kanādietes tiek barotas ar aizliegtiem preparātiem,jo kur var tā skriet un lidot kā salietojušās. Nevienas izlases spēlētājas tā nelido kā šitās.. Pilnīgi nedabīgi. Tāda sajūta ka viņas vēl divas spēles varētu nospēlēt vienā dienā.
To ka vīriešu izlase tiek barota ar ķīmiju sen ir skaidrs.