Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas Atklātais hokeja čempionāts, kārtējās reformas gaidot

Baltkrievijas Atklātais hokeja čempionāts, kārtējās reformas gaidot
BHF prezidents Jevgēņijs Vorsins
Foto: hockey.by

Baltkrievijas hokeja federācijas prezidents Jevgēņijs Vorsins ir iepazīstinājis sabiedrību ar Baltkrievijas Atklātā hokeja čempionāta reformām, kuras čempionātu sagaida nākošā sezonā. Reformu mērķis paaugstināt Baltkrievijas hokejistu meistarību un piesaistīt vairāk līdzjutējus.

Sakarā ar to, ka tas skar arī Latvijas hokeja saimniecību, piedāvājam nelielu ieskatu Vorsina teiktajā.

Tiek plānots komandas pēc ceturtā apļa sadalīt divās grupās-pirmo sešinieku un ''sliktāko'' komandu piecinieku. Otrajā etapā labākās sešas komandas (tās jau ir garantējušas vietu izslēgšanas spēlēs) savā starpā aizvadīs vel divus apļus, bet atlikušās piecas komandas (arī divos apļos) izcīnīs divas atlikušās vietas izslēgšanas spēlēm. Tas būs stimuls kopvērtējuma tabulas lejas daļas komandām cīnīties līdz regulārā čempionāta beigām.

''Šiem pasākumiem jānodrošina, ne tikai skatītāju intereses pieaugumu, bet arī komandu savstarpējo cīņu spraigumu, jo būs vairāk spēles meistarībā vienādu komandu starpā. Un tieši šādos apstākļos aug spēlētāju meistarība''-ir pārliecināts Vorsins.

Piedāvātās reformas ir saistītas ar to, ka šosezon 18% BAČ spēļu ir beigušās ar piecu un vairāk vārtu starpību vienas komandas labā, kas liecina par lielo meistarības atšķirību starp pretiniekiem.

Atbildot uz jautājumu vai ir attaisnojušās vecuma limita ieviešana komandās, Vorsins atbildēja, ka šī reforma sevi ir pilnībā attaisnojusi. Atgādinām, šosezon BAČ komandās nedrīkst būt vairāk par septiņiem spēlētājiem virs 28 gadiem (autora piezīme).

''Šosezon BAČ spēlē tikai 52 spēlētāji virs 28 gadiem (36 baltkrievi un 16 leģionāri). Šis skaitlis nesasniedz pat limitu, jo komandās varētu spēlēt pat 70 spēlētāji virs šī vecuma. Nākošā sezonā attiecībā uz spēlētāju vecuma limitiem izmaiņu nebūs-jaunie spēlētāji mācīsies no pieredzes bagātākiem kolēģiem, un pat centīsies tos apsteigt. Tomēr tiks pārskatīts leģionāru limits komandās. Nākošā sezonā komandā nedrīkstēs būt vairāk par četriem leģionāriem, pašreizējo sešu vietā.''

Izmantotais resurs: Новости хоккея Беларуси, ОЧБ и КХЛ. Турнирные...

  +8 [+] [-]

, 2012-02-29 12:17, pirms 12 gadiem
nu tas labi ka jaunie var vairāk spēlēt un iegūt pieredzi,tik līmenis manuprāt ar to nedaudz krītas

  +8 [+] [-]

, 2012-02-29 12:28, pirms 12 gadiem
jo vairak vinu tur kko reforme jo sudigak baleri spele,

  +1 [+] [-]

, 2012-02-29 14:11, pirms 12 gadiem
extremists rakstīja: jo vairak vinu tur kko reforme jo sudigak baleri spele,
Es gan domāju, ka ir ļoti apsveicama šāda risinājumu meklēšana. Bija brīdis, kad belariem parādījās jauni un ļoti talantīgi spēlētāji, taču tagad tas kaut kur ir apstājiem. Apsveicami, ka tiek meklēts risinājums un cerības uz jauniešiem ir saistītas tieši ar vietējo čempionātu, kur paši nosaka savas prasības.
Arī šāda izspēles kārtība radīs vairāk līdzīgu spēļu, taču ir arī viens mīnuss - vājāko klubu līdzjutēji droši vien jutīsies nedaudz apdalīti, ka stiprākās komandas redzes mazāk. Galvenais lai nesanāk tā, ka stiprākie kļūst vēl stiprāki un vājākie vēl vājāki.

  +8 [+] [-]

, 2012-02-29 14:53, pirms 12 gadiem
Nu zinot cik "grūti" ir tikt pie belaru pases, tā leģionāru limita samazināšana ir simboliska

     [+] [-]

, 2012-02-29 15:19, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Nu zinot cik "grūti" ir tikt pie belaru pases, tā leģionāru limita samazināšana ir simboliska
Jā, bet leģionāru limits jau tieši tāpēc ir pazemināts... ne jau, lai jaunos belarus audzinātu, bet motivētu klubus likt to zvaigznēm piedāvāt belaru pasi un pēc tam ievilk izlasē varētu kādu viduvēju krievu...

Sobrīd belariem jauno spēlētāju audzināšana nav gluži pirmajā vietā, jo līdz PČ belaros jaunos spēlētājus neizaudzināsi, bet Lukašenko tur vajadzēs rezultātus... tāpēc vajag pasi pa lab un kreis izdalīt.

     [+] [-]

, 2012-02-29 15:48, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Nu zinot cik "grūti" ir tikt pie belaru pases, tā leģionāru limita samazināšana ir simboliska
Neba jau viņi tās pilsonības dod trešās šķiras leģionāriem, kas cīnās vidusmērā BAČ klubos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-03-01 15:58, pirms 12 gadiem
Reformisti saņem algu par reformām, bet hokejisti - par spēlēšanu.
Tā nu tas ir.

     [+] [-]

, 2012-03-01 19:15, pirms 12 gadiem
KHL play-off laikā baltkrievijas problēmas nav aktuālas!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja