Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Samazina sporta treniņos vienai personai paredzamo telpas platību

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Samazina sporta treniņos vienai personai paredzamo telpas platību
Foto: LFF

LETA. Turpmāk sporta treniņos vienai personai būs jāatvēl 15 kvadrātmetri līdzšinējo 25 kvadrātmetru vietā, paredz Ministru kabineta šodien pieņemtie jaunie noteikumi "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Publiskās lietošanas peldbaseinos ūdens virsmas platība uz vienu personu samazināta no 15 kvadrātmetriem līdz 10 kvadrātmetriem.

Savukārt nemainīgi saglabāta prasība par sešu kvadrātmetru nodrošināšanu vienai personai, kura apmeklē peldētapmācības. Ja treniņu apmeklēs vienas izglītības iestādes vienas klases izglītojamie vienā treniņgrupā, tad noteiktais ierobežojums par telpas vai ūdens virsmas platību netiks piemērots.

Sporta treniņi iekštelpās individuāla apmeklējumā vai grupās, kā arī sporta treniņi āra grupās, varēs notikt epidemioloģiski drošā vai epidemioloģiski daļēji drošā vidē, proti, sporta treniņos varēs ierasties gan ar Covid-19 vakcinācijas un pārslimošanas sertifikātu, gan personas ar negatīvu Covid-19 testu.

Regulējumā nemainīgi saglabāta prasība, ka grupu treniņos vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti varēs pulcēties ne vairāk kā 20 personas. Ja to pieļauj attiecīgās sporta treniņu norises telpas platība, būs jānodrošina, ka dažādu treniņgrupu plūsmas fiziski nepārklājas, kā arī jānodrošina to darbības atsevišķu uzraudzību, lai vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs.

Saglabāta prasība arī par to, ka iekštelpu sporta norises vietas apmeklējuma laikā jāievēro divu metru distance, izņemot sporta treniņa telpu, kurā notiek treniņprocess. Nodarbības laiks nedrīkstēs pārsniegt 90 minūtes un piepildījums ģērbtuvēs - līdz 25%.

Sporta treniņā nedrīkst piedalīties personas, kuras nav tieši iesaistītas tā organizēšanā un norisē, tai skaitā izglītojamo likumiskie pārstāvji.

Skaita ierobežojums nav attiecināms uz pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības mācību saturā paredzētām sporta stundām. Šīs stundas gan ārā, gan iekštelpās var notikt visiem vienas klases izglītojamiem.

Testēšana arī turpmāk organizēs atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļvietnē publicētajam algoritmam. Covid-19 testu neveic pirmsskolas izglītības pakāpes izglītojamiem, kā arī personas ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Līdz 17.oktobrim komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensībās, ja tajās izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem, kā arī āra sporta sacensībās varēs piedalīties arī personas bez derīga sertifikāta.

Noteikumi stāsies spēkā 11.oktobrī.