Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Jaunākajā grupā triumfē ventspilnieki

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Jaunākajā grupā triumfē ventspilnieki
Čempioni - "Venta 2002".
foto:ventasbalss.lv

Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstes hokejā jaunākajā grupā (1998. gadā dzimušajiem un jaunākiem) noslēgušās ar kluba "Venta 2002" komandas uzvaru, kas izšķirošajos mačos svinēja divas pārliecinošas uzvaras.

Šajā vecuma grupā Latvijas čempionātā piedalījās 13 komandas, kas sākumā aizvadīja divu apļu turnīru apakšgrupā, pēc kura kļuva zināms, ka pusfinālā tiksies "Venta 2002" ar Hokeja skolu "Rīga", bet vēl vienu ceļazīmi uz finālu izspēlēs "Prizmas/Pārdaugavas" un "Liepājas metalurga" jaunie hokejisti.

Interesanti, ka Rīgas treneri mēģināja izcīnīt uzvaru jau ārpus laukuma, pirms mačiem uzmanīgi pārbaudot ventspilnieku licences. Nekā krimināla tajās neizdevās atrast, tāpēc nācās vien krustot nūjas ar "Ventas 2002" jaunajiem hokejistiem, kas ļoti nopietni bija noskaņojušies cīņai. Arī gājieni ar licenču pārbaudi jaunos ventspilniekus neizsita no līdzsvara - pārliecinoša uzvara ar 8:1! Otrajā mačā rīdzinieki spraigā cīņā ar 4:3 apspēlēja liepājniekus un iekļuva finālā.

Vietā būtu atzīmēt, ka Rīgas jaunie hokejisti Ventspilī ieradās jau dienu iepriekš un aizvadīja treniņus, lai pēc iespējas labāk sagatavotos cīņām par čempionu titulu. Spēle iesākās ātrā tempā, tomēr nevienai komandai nepiederēja pārsvars, jo spēlētājiem traucēja finālam raksturīgais satraukums. Pirmie drošāk sāka spēlēt "Ventas 2002" hokejisti, kuriem ar pašaizliedzīgu un neatlaidīgu spēli izdevās lauzt spēles ritmu un arī gūt divus vārtus - 2:0! Šāds notikumu pavērsiens pamatīgi satrieca viesus, kuru spēle pajuka, turklāt klāt nāca arī nogurums (noteikti sniegumu iespaidoja arī smagais mačs ar metalurgiem). Toties ventspilnieki kāpināja spēles tempu, tā iegūstot iespaidīgu teritoriālo pārsvaru un galu galā svinot pārliecinošu uzvaru - 6:0! Līdz ar to "Venta 2002" otro gadu pēc kārtas ieguva Latvijas čempionāta zelta medaļas un uzvarētāja kausu, turklāt tika arī pie individuāajlām balvām. Par turnīra labāko uzbrucēju atzīts Artūrs Homjakovs, bet par gada labāko treneri - "Ventas 2002" galvenais treneris Normunds Lācis.

Par Latvijas čempioniem kļuva vārtsargi Alens Bergmanis, Mareks Egīls Mitens, aizsargi Dmitrijs Timošuks, Ņikita Šabanovs, Matīss Sprudzāns, Kristers Frišenfelds, Jānis Plūme, Krists Miksons, uzbrucēji Aleksandrs Jēkabsons, Nikolajs Smislovs, Alekss Kristiņš, Artūrs Homjakovs, Deniss Kateriničs, Vlads Vulkanovs, Oļegs Bukatins, Kārlis Plūme, Kārlis Štolcs, Markuss Komuls, kā arī treneri Normunds Lācis un Roberts Grosbergs. Jāpiebilst, ka līdz ar šo panākumu Ventas 2002 jaunie spēlētāji turpina ne vien uzvaru sēriju dažādos turnīros, bet arī nezaudēto spēļu sēriju.

Cīņa par trešo vietu izvērsās ļoti rezultatīva, bet galu galā pārliecinošu uzvaru izcīnīja liepājnieki – 9:5.

Izmantotie resursi:
ventasbalss.lv
lhf.lv

     [+] [-]

, 2008-04-27 17:10, pirms 16 gadiem
Mazie malači.

     [+] [-]

, 2008-04-27 17:56, pirms 16 gadiem
Izskatās, ka nākamie talanti nāks no Kurzemes... Bet, ja godīgi, tad vairāk priecētu, ja katrā spēlē rezultāti būtu 2:1, 4:5, 3:2, 5:6, 3:4 utt, nekā 6:0, 8:1.

     [+] [-]

, 2008-04-27 17:57, pirms 16 gadiem
Pēc 10 gadiem gaidām profesionālu ventspils hokeja klubu!

     [+] [-]

, 2008-04-27 22:23, pirms 16 gadiem
Ja ventspili taka butu naudas prieksh hokeja tikai nesaprotu kapec vel nav !

     [+] [-]

, 2008-04-28 14:24, pirms 16 gadiem
ventspilī pilsētas vadība ļoti nelabprāt atbalsta hokeju.vienīgi pēdējos mēnešus te mazo hokeistu vecāki mēģina kaut ko darīt lietas labā.

     [+] [-]

, 2008-04-28 18:23, pirms 16 gadiem
R.Blake rakstīja: ventspilī pilsētas vadība ļoti nelabprāt atbalsta hokeju.vienīgi pēdējos mēnešus te mazo hokeistu vecāki mēģina kaut ko darīt lietas labā.

Tieši tā, pilsētas dome gan nedaudz dod naudiņas, bet īpaši ar atplēstām rokām ventspils dome hokeju šai pilsētā negaida.