Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Liepājas hokejisti sāks cīņas par Kontinentālo kausu

Jānis Celmiņš

Liepājas hokejisti sāks cīņas par Kontinentālo kausu
Dmitrijs Žabotinskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien Francijas pilsētā Ruānā ar spēli pret Lielbritānijas hokeja klubu "Coventry Blaze" SK "Liepājas metalurgs" hokeja komanda sāks dalību IIHF Kontinentālā kausa izcīņas trešajā kārtā. Mača sākums pulksten 17.30.

Komandas galvenais treneris Valērijs Voroņins pirms došanās ceļā bija noskaņots optimistiski. "Turnīrs ir interesants. Par stiprāko pretinieku uzskatu Ruānas komandu, kaut gan nezinām, ko nozīmē Anglijas hokejs. Šajās komandās ir daudz spēlētāju ar Kanādas izcelsmi. Turnīrs būs saspringts, jo reglaments – trīs dienās trīs spēles, ir smags. Ceram uz sevi un veiksmi, centīsimies, pieliksim visas pūles, lai tiktu superfinālā janvārī Minskā."

Sastāvs komandai uz šo brīdi nav optimāls – uz Ruānu savainojuma dēļ nav devies Edijs Brahmanis, zem jautājuma zīmes traumas dēļ ir arī Gnidenko. Komandā noskaņojums ir labs, labs bija pēdējais izbraukums, kur paņēmām sešus punktus no deviņiem, emocijas ir pozitīvas un atliek cīnīties. "Darīsim visu, kas mūsu spēkos," pauž komandas treneris.

Mūsējo šīvakara pretinieki "Coventry Blaze" komanda ir šībrīža Anglijas Elites līgas čempionvienība, kura 2010./2011. gada sezonā pēc aizvadītajām 16 spēlēm ar iegūtajiem 24 punktiem ieņem ceturto vietu līgā.

Rīt un parīt liepājniekiem paredzētas spēles ar turnīra saimniekiem "Dragons de Rouen" hokejistiem un Polijas komandu "Krakow".

IIHF Kontinentālā kausa izcīņas pirmais turnīrs notika 1997./1998. gada sezonā. Tajā piedalījās 42 klubi no 26 valstīm, kas turpmākajās divās sezonās tika paplašināts līdz 48 komandām. IIHF Kontinentālā kausa izcīņai ir vairākas kvalifikācijas kārtas (trīs), kas notiek septembrī, oktobrī un novembrī. Katras kārtas uzvarētājs kvalificējas nākamai kārtai. Katrs trešās kārtas uzvarētāji grupās tiek Superfinālā. IIHF Kontinentālā hokeja kausa izcīņas šīs sezonas Superfināls no 14.-16. janvārim norisināsies Minskā, kurā dalību jau garantējušas Minskas "Junost" (mājinieki) un Zalcburgas "Red Bull" (pagājušās sezonas kausa ieguvēji) komandas.

SK "Liepājas metalurgs" sastāvs:

Vents Feldmanis (C), Arturs Katulis, Edmunds Kniksts, Edgars Brancis, Gunārs Skvorcovs, Valērijs Fiļimonovs, Juris Štāls, Vitālijs Pavlovs, Valērijs Bobkovs, Nerius Ališauskas, Koba Jass, Vladimirs Mamonovs, Jurijs Navarenko, Māris Jučers (V), Jānis Andersons, Dmitrijs Žabotinskis (V), Toms Zeltiņš, Renārs Demiters, Krists Freibergs, Viktors Bļinovs, Lauris Bajaruns

Spēļu kalendārs:

26. novembris 17:30 Coventry Blaze – Liepājas metalurgs
26. novembris 19:00 Rouen Dragons – Cracovia Krakow
27. novembris 15:30 Cracovia Krakow – Coventry Blaze
27. novembris 19:00 Liepājas metalurgs – Rouen Dragons
28. novembris 15:00 Cracovia Krakow - Liepājas metalurgs
28.novembris 18:30 Rouen Dragons – Coventry Blaze

Izmantotie resursi:
lhf.lv
Liepājas Metalurgs - Sporta klubs
Sportacentrs.com lietotāja NAMEJS 9999 sagatavotā informācija

1 2 3 4 107 komentāri

     [+] [-]

, 2010-11-26 10:38, pirms 14 gadiem
varēja jau arī autors pacensties LM sastāvu nopublicēt...

Katrā ziņā, šobrīd Ivara raksti par šo tēmu, smagi iekabina Celmiņk-ga veikumam: skat. SK ,,Liepājas metalurgs'' hokeja komanda šodien... un Vai liepājniekiem izdosies nodzēst angļu ... .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 10:51, pirms 14 gadiem
Labs turnirs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-11-26 10:55, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nu nekas labs te nebūs... neticu ka tiks tālāk
kas Tev liek domāt, tik pesimistiski? Kurš tad no LM pretiniekiem, Tavuprāt, liepājniekiem nebūs pa zobam?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 11:20, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: kas Tev liek domāt, tik pesimistiski? Kurš tad no LM pretiniekiem, Tavuprāt, liepājniekiem nebūs pa zobam?
A Edija ta nav.... Anglijas līgas līmenis domāju nav stipri sliktāks par BAČ (varētu būt +/- apmēram tāds pats) - Blaze ir viens no angļu top klubiem..... Ruāna arī spriežot pēc visa nav nekādi nīkuļi.... vienīgais ko LM būtu bez variantiem jāuzvar ir Krakova, bet tā, domāju, LM būs diezgan pagrūti nopelnīt ceļazīmi uz Minsku!

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 11:24, pirms 14 gadiem
als rakstīja: A Edija ta nav.... Anglijas līgas līmenis domāju nav stipri sliktāks par BAČ (varētu būt +/- apmēram tāds pats) - Blaze ir viens no angļu top klubiem..... Ruāna arī spriežot pēc visa nav nekādi nīkuļi.... vienīgais ko LM būtu bez variantiem jāuzvar ir Krakova, bet tā, domāju, LM būs diezgan pagrūti nopelnīt ceļazīmi uz Minsku!
piekrītu, viegli nebūs. Tiesa gan, tradicionāli angļiem ir grūti KK, jo viņi spēlē tikai ar 3 maiņām (3 aizsargu pāri + 3 uzbrucēju trijnieki). Taču iekost pretiniekam vienā atsevišķā spēlē viņi gan var... Un nedomāju, ka arī Krakova uz ši fona ir pilnīgi lūzeri...
Taču labā ziņa ir tā, ka šajā grupā nav arī izteiktu līderu, tā ka, ļoti iespējams, neviena no komandām turnīru nebeigs bez zaudētiem punktiem...

 +10 [+] [-]

, 2010-11-26 11:26, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nu nekas labs te nebūs... neticu ka tiks tālāk
Viena lieta kam Tu tici vai netici, bet pavisam kas cits,kas notiek reālā dabā.
Ja ņem par piemēru to ko Tu un tev līdzīgie vēlās, tad LM BAČ vispār būtu jabūt vieniem zāģiem.
Slēpts komentārs: archy0

  +3 [+] [-]

, 2010-11-26 11:37, pirms 14 gadiem
archy0 rakstīja: Starp citu tvnet.lv ziņo, ka M. Jass pārgājis uz KHL - Ņefthimik!
starp citu, vakar šī ziņa te jau bija: Māris Jass pievienojas "Neftekhimik" .

  +1 [+] [-]

, 2010-11-26 11:37, pirms 14 gadiem
Tātad no Dinamo (cik nu no Dinamo) vienīgi Štāls - skumji
Slēpts komentārs: archy0

  +4 [+] [-]

, 2010-11-26 11:40, pirms 14 gadiem
archy0 rakstīja: Tātad no Dinamo (cik nu no Dinamo) vienīgi Štāls - skumji
Andersons jau arī.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-26 11:49, pirms 14 gadiem
archy0 rakstīja: Starp citu tvnet.lv ziņo, ka M. Jass pārgājis uz KHL - Ņefthimik!
Ir jau arii pargajis,bet pirmaja spele sedeja mala. Ganjau ar nakamo speli ies laukuma..
Slēpts komentārs: Agris 77
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-26 12:26, pirms 14 gadiem
Turies Meči! Lai ar kāšis klubs nospēlētu šo turnīru, vismaz šis klubs var būt vienīgais hokeja klubs, kurš Latvijā būtu izpelnījies tos labākos vārdus, jo par spīti visam - ekonomikai,politikai, finansēm kopumā - šis klubs eksistē, audzinot labus spēlētājus, nevis cenšas uzpūst no sevis mākslīgu patriotismu ar Austrumu palīdzību, savācot komandā pensionārus un leģionārus( lielākā daļa). Šī ir komanda, kas spēja noturēties pretim šai Dinamo ''dzimšanai'', saglabājot vismaz Latvijā vienu īstu Latvijas hokeja komandu. Lai arī LM nespēlē ne tuvu perfekti, vismaz LM rada jaunus labus spēlētājus, kuriem tiek atļauts augt tālāk spēcīgākās līgās. Sorry, bet ja nebūtu LM, nebūtu ne Rīgas Dinamo, ne HK''Rīga". jo tikai LM ir normāla hokeja sporta bāze palikusi Latvijā. Vienīgi žēl, ka Dinamo izbojāja visu Latvijas hokeju, patriecot Ogri, Latgali, jo ja netiktu visi sponsori pievākti vienam Rīgas magnātam, tad to naudu varētu veltīt mūsu pašu Latvijas komandām, bet nu...varat mani te nokāst līdz pēdējam, bet tie, kas kaut cik sekoja hokejam līdzi arī pirms Rīgas Dinamo, tad tie man piekritīs, ka tad bija labāk. Jo kā var nosaukt Dinamo par Latvijas komandu ar tādu sastāvu? (Aprīlī Latvijas izlases vārtos varēs stāties Šuplers, un Sējējs varēs viņu nomainīt, jo redz pat Masaļski patriec, paņemot tjipa labus vārtsargus(kas viņu valstīs ir nulles palikušas)). Varētu rakstīt un rakstīt. Es arī skatos Dinamo spēles un jūtu līdz, bet nevis tāpēc, ka tā būtu Latvijas komanda, bet gan tāpēc, ka tajā spēlē Latvijas izlases pārstāvji...
Slēpts komentārs: Baxter19
Slēpts komentārs: bembists

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 13:24, pirms 14 gadiem
Vispār jau spēles sākums ir 16.30 pēc Francijas laika un 17.30 pēc Latvijas1

     [+] [-]

, 2010-11-26 13:25, pirms 14 gadiem
Finish rakstīja: Turies Meči! Lai ar kāšis klubs nospēlētu šo turnīru, vismaz šis klubs var būt vienīgais hokeja klubs, kurš Latvijā būtu izpelnījies tos labākos vārdus, jo par spīti visam - ekonomikai,politikai, finansēm kopumā - šis klubs eksistē, audzinot labus spēlētājus, nevis cenšas uzpūst no sevis mākslīgu patriotismu ar Austrumu palīdzību, savācot komandā pensionārus un leģionārus( lielākā daļa). Šī ir komanda, kas spēja noturēties pretim šai Dinamo ''dzimšanai'', saglabājot vismaz Latvijā vienu īstu Latvijas hokeja komandu. Lai arī LM nespēlē ne tuvu perfekti, vismaz LM rada jaunus labus spēlētājus, kuriem tiek atļauts augt tālāk spēcīgākās līgās. Sorry, bet ja nebūtu LM, nebūtu ne Rīgas Dinamo, ne HK''Rīga". jo tikai LM ir normāla hokeja sporta bāze palikusi Latvijā. Vienīgi žēl, ka Dinamo izbojāja visu Latvijas hokeju, patriecot Ogri, Latgali, jo ja netiktu visi sponsori pievākti vienam Rīgas magnātam, tad to naudu varētu veltīt mūsu pašu Latvijas komandām, bet nu...varat mani te nokāst līdz pēdējam, bet tie, kas kaut cik sekoja hokejam līdzi arī pirms Rīgas Dinamo, tad tie man piekritīs, ka tad bija labāk. Jo kā var nosaukt Dinamo par Latvijas komandu ar tādu sastāvu? (Aprīlī Latvijas izlases vārtos varēs stāties Šuplers, un Sējējs varēs viņu nomainīt, jo redz pat Masaļski patriec, paņemot tjipa labus vārtsargus(kas viņu valstīs ir nulles palikušas)). Varētu rakstīt un rakstīt. Es arī skatos Dinamo spēles un jūtu līdz, bet nevis tāpēc, ka tā būtu Latvijas komanda, bet gan tāpēc, ka tajā spēlē Latvijas izlases pārstāvji...
visu pateici gandriz pareizi, tikai kuri tad ir tie LM jaunie, labie speletaji ??? un kuras labas ligas vini spele ?

  +6 [+] [-]

, 2010-11-26 13:28, pirms 14 gadiem
bembists rakstīja: Neliekuļosim, ja LM nevar uzvarēt šos pretiniekus, tad to varēs uzskatīt par episku izgāšanos. Vienmēr ir tā atruna "viņi jau nemaz nav tik vāji kā liekas", bet nu neliekuļosim, ja LM vēlas būt nopietns klubs, kas nepilda tikai DR farma funkcijas, tad šādi pretinieki ir jāfukā bez atrunām
nu jau Tu pārspīlē! Tai pašai Ruānai ir ļoti iespaidīgs sastāvs (priekš KK līmeņa, protams) - vesela rinda skandināvu leģionāru, bars no Francijas izlases (tomēr pēdējos, škiet, 5 gadus no vietas Elites izlase), slovāks ar lieli slovāku Ekstralīgas pieredzi, pāris kanādieši ar AHL pieredzi - godīgi sakot, uz papīra turnīra favorīti ir tieši franči... un spēles vēl notiek viņu laukumā.

  +5 [+] [-]

, 2010-11-26 13:33, pirms 14 gadiem
Šādam turnīram jau Dinamo derēja drusku iespringt un palaist līdzi vēl kādu rezervistu,kas šobrīd deldē Di soliņu, sevišķi aizsargus.Turnīrs ir pietiekoši īss,lai visi jau otrdien atkal pagūtu uz KHL spēlēm.

  -2 [+] [-]

, 2010-11-26 13:35, pirms 14 gadiem
Finish rakstīja: Turies Meči! Lai ar kāšis klubs nospēlētu šo turnīru, vismaz šis klubs var būt vienīgais hokeja klubs, kurš Latvijā būtu izpelnījies tos labākos vārdus, jo par spīti visam - ekonomikai,politikai, finansēm kopumā - šis klubs eksistē, audzinot labus spēlētājus, nevis cenšas uzpūst no sevis mākslīgu patriotismu ar Austrumu palīdzību, savācot komandā pensionārus un leģionārus( lielākā daļa). Šī ir komanda, kas spēja noturēties pretim šai Dinamo ''dzimšanai'', saglabājot vismaz Latvijā vienu īstu Latvijas hokeja komandu. Lai arī LM nespēlē ne tuvu perfekti, vismaz LM rada jaunus labus spēlētājus, kuriem tiek atļauts augt tālāk spēcīgākās līgās. Sorry, bet ja nebūtu LM, nebūtu ne Rīgas Dinamo, ne HK''Rīga". jo tikai LM ir normāla hokeja sporta bāze palikusi Latvijā. Vienīgi žēl, ka Dinamo izbojāja visu Latvijas hokeju, patriecot Ogri, Latgali, jo ja netiktu visi sponsori pievākti vienam Rīgas magnātam, tad to naudu varētu veltīt mūsu pašu Latvijas komandām, bet nu...varat mani te nokāst līdz pēdējam, bet tie, kas kaut cik sekoja hokejam līdzi arī pirms Rīgas Dinamo, tad tie man piekritīs, ka tad bija labāk. Jo kā var nosaukt Dinamo par Latvijas komandu ar tādu sastāvu? (Aprīlī Latvijas izlases vārtos varēs stāties Šuplers, un Sējējs varēs viņu nomainīt, jo redz pat Masaļski patriec, paņemot tjipa labus vārtsargus(kas viņu valstīs ir nulles palikušas)). Varētu rakstīt un rakstīt. Es arī skatos Dinamo spēles un jūtu līdz, bet nevis tāpēc, ka tā būtu Latvijas komanda, bet gan tāpēc, ka tajā spēlē Latvijas izlases pārstāvji...
Hmmm, vai tad Latgales vairs nav????

Un kas bija tie "mistiskie" sponsori? Valsts budžets, Aizsardzības ministrija (kā Ogres gadījumā)?

  +5 [+] [-]

, 2010-11-26 13:35, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nu jau Tu pārspīlē! Tai pašai Ruānai ir ļoti iespaidīgs sastāvs (priekš KK līmeņa, protams) - vesela rinda skandināvu leģionāru, bars no Francijas izlases (tomēr pēdējos, škiet, 5 gadus no vietas Elites izlase), slovāks ar lieli slovāku Ekstralīgas pieredzi, pāris kanādieši ar AHL pieredzi - godīgi sakot, uz papīra turnīra favorīti ir tieši franči... un spēles vēl notiek viņu laukumā.
tieši tā! un angļi arī diezko neatpaliek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 13:38, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Viena lieta kam Tu tici vai netici, bet pavisam kas cits,kas notiek reālā dabā.
Ja ņem par piemēru to ko Tu un tev līdzīgie vēlās, tad LM BAČ vispār būtu jabūt vieniem zāģiem.
izbeidz... Kurš idiots savam farmam vēl zāģus? ja nu vienīgi profilaksei

     [+] [-]

, 2010-11-26 13:42, pirms 14 gadiem
brachka rakstīja: Šādam turnīram jau Dinamo derēja drusku iespringt un palaist līdzi vēl kādu rezervistu,kas šobrīd deldē Di soliņu, sevišķi aizsargus.Turnīrs ir pietiekoši īss,lai visi jau otrdien atkal pagūtu uz KHL spēlēm.
Īpaši neiedziļinos Dinamo jautājumā, bet viņiem tak pašiem pāris savainoto, vai tad ne? Turklāt pēdējā brīdī iesaistot baru ar jauniem spēlētājiem, ieguvuma varētu arī nebūt, jo nepagūtu saspēlēties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-26 13:52, pirms 14 gadiem
begemots rakstīja: Īpaši neiedziļinos Dinamo jautājumā, bet viņiem tak pašiem pāris savainoto, vai tad ne? Turklāt pēdējā brīdī iesaistot baru ar jauniem spēlētājiem, ieguvuma varētu arī nebūt, jo nepagūtu saspēlēties.
nu bars protams nav vajadzīgs,bet kāds aizsargs gan derēja.Di aizsargi visi veseli un galu galā viņu līmenim jābūt tādam,ka jāiekļaujas LM sastāvā bez problēmām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-11-26 13:53, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nu nekas labs te nebūs... neticu ka tiks tālāk
tev pašam neapnik irst ?

     [+] [-]

, 2010-11-26 13:56, pirms 14 gadiem
brachka rakstīja: nu bars protams nav vajadzīgs,bet kāds aizsargs gan derēja.Di aizsargi visi veseli un galu galā viņu līmenim jābūt tādam,ka jāiekļaujas LM sastāvā bez problēmām.
Sotnieks jau vesels? Laiks kopsaucēju atrašanai vienmēr ir vajadzīgs, lai gan, protams, ka vēl kāds kvalificēts aizsargs noderētu. Bet ko tur daudz prātot – ja nav, tad nav - spēlēs ar esošajiem resursiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 14:13, pirms 14 gadiem
Pret Ruaanu bus smagi, Ruaanai ir pat loti pieklaajiigi legionaari un ari pietiekoshi daudz Francijas izlases speletaaju. Anglu klubs, Polu klubs izskatas vieglaaki pretinieki.
1 2 3 4 107 komentāri