Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Cipruss vadīs Lietuvas U-20 izlasi

Didzis Rudmanis
Didzis Rudmanis

Cipruss vadīs Lietuvas U-20 izlasi
Aigars Cipruss
Foto: Mārtiņš Aiše

Latviešu hokeja treneris Aigars Cipruss ticis apstiprināts par Lietuvas U-20 hokeja izlases galveno treneri, vēsta Lietuvas hokeja federācija. Paralēli Cipruss turpinās darbu arī ar MHL B līgā spēlējošo klubu Viļņas "Baltika".

Nākamgad Lietuvas U-20 izlase spēlēs pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā kopā ar tādām komandām kā Horvātija, Ungārija, Rumānija, Nīderlande un Igaunija.

"Esmu gandarīts, ka man būs iespēja attīstīt šo izlasi. Savas pieredzes nodošana Lietuvas jauniešiem man būs īsts izaicinājums. Ceru, ka izlases rezultāti uzlabosies," teica Cipruss.

Šī nebūt nav pirmā reize, kad 41 gadu vecais Cipruss savas pašlaik vēl salīdzinoši īsās trenera karjeras laikā nonācis pie kādas izlases stūres - 2012. gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, savukārt 2011. un 2012. viņš bija attiecīgi Leonīda Beresņeva un Ērika Miļuna palīgs Latvijas U-20 izlases startā pasaules čempionātā. 2012. gada rudenī Cipruss tika apstiprināts arī par Teda Nolana palīgu Latvijas izlasē, taču pēc kļūšanas par "Baltika" treneri darbu izlasē pārtrauca.

Par "Baltika" treneri Cipruss kļuva pagājušās sezonas vidū, un pašlaik uz komandas treniņnometni ir uzaicinājis uzreiz deviņus Latvijas jaunos hokejistus - Ritvaru Zonenbergu, kurš komandas sastāvā spēlēja jau pagājušosezon, kā arī Mārtiņu Oskaru Freimani, Edgaru Kamoliņu, Sandi Šostaku, Ričardu Matuzeviču, Linardu Mazuru-Mago, Valteru Freiju, Edgaru Homjakovu, Leonardu Rimjānu un Emīlu Potapovu.

Jāatzīmē, ka absolūtais vairums šo spēlētāju iepriekšējos gados spēlēja šobrīd dažādām neskaidrībām apvītajā "Liepājas Metalurga" sistēmā.

Izmantotie resursi:
LA.lv

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 10:51, pirms 11 gadiem
Cipruss tagad nākamos Zubrus ražos. Labprāt sagaidītu to dienu, kad Latvija un Lietuva uzspēlētu viena pret otru PČ. Cerams līdz sirmam vecumam nebūs jāgaida.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 11:00, pirms 11 gadiem
viens treneris, un pie tam vēl izlases treneris, valsts hokeja līmeni nepacels. jāsāk jau ar mazajiem hokejistiem ļoti augstā līmenī un tālāk jāturpina turēt to kvalitāti. varbūt tad tuvāko 10-15 gadu laikā lietuvai būs elites izlase.
vispār latvijai tāda haļava, ka parādās tomēr ik pa laikam kādi talanti, jo maza valsts, trenēties var tikai kam ir līdzekļi un lielākā daļa hokeja skolu ir zemas kvalitātes treniņi. tās ir ļoti būtiskas problēmas.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-26 11:01, pirms 11 gadiem
kilobyte rakstīja: Cipruss tagad nākamos Zubrus ražos. Labprāt sagaidītu to dienu, kad Latvija un Lietuva uzspēlētu viena pret otru PČ. Cerams līdz sirmam vecumam nebūs jāgaida.
es gan nevēlos to dienu.lai leiši piedod,bet viņu hoķa līmenis ir tik zems,ka šada iespēja var pastāvēt tikai Bdivīzijā

     [+] [-]

, 2013-07-26 11:02, pirms 11 gadiem
Par Homjakovu šoks, vienam no pagājušās sezonas MHL B rezultatīvākajiem spēlētājiem, būdamam 17 gadus vecam, nav atradusies vieta kādā MHL A komandā? Pilnīgi noteikti kā uzbrucējs nekad nav bijis vājāks par Golovkovu vai Maslovski.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 12:41, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Par Homjakovu šoks, vienam no pagājušās sezonas MHL B rezultatīvākajiem spēlētājiem, būdamam 17 gadus vecam, nav atradusies vieta kādā MHL A komandā? Pilnīgi noteikti kā uzbrucējs nekad nav bijis vājāks par Golovkovu vai Maslovski.
HK Rīga piedāvājās, bija arī nometnē, bet Homjakovs negribot pie Tambijeva spēlēt. Cipruss, kā izbijis centrs, varētu Homjakovam daudz ko iemācīt. Žēl, ka ne augstāka līmeņa komandā...

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 15:26, pirms 11 gadiem
Izlasiju tikai virsrakstu, domāju, Kasparam Ciprusam tas gods Lietuvas u20 basketbolu vadīt... tā jau būtu pārāk laba ziņa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 18:52, pirms 11 gadiem
Juris_Churis rakstīja: HK Rīga piedāvājās, bija arī nometnē, bet Homjakovs negribot pie Tambijeva spēlēt. Cipruss, kā izbijis centrs, varētu Homjakovam daudz ko iemācīt. Žēl, ka ne augstāka līmeņa komandā...
Njā, Homjakovs ne pirmais, ne pēdējais, kurš nevēlas spēlēt pie Tambika. Viela pārdomām...
Tomēr Homjakovam jāspēlē hokejs nevis jādraudzējas ar treneri. MHL B līmeni viņš manuprāt jau pāraudzis, vēl viens gads tur ir stāvēšana uz vietas.