Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Aizsaulē aizgājis Toms Džonsons

79 gadu vecumā mūžībā aizgājis leģendārais NHL kluba Monreālas "Canadiens" aizsargs Toms Džonsons, kurš ir uzņemts Slavas zālē un savā īpašumā ieguvis arī astoņus Stenlija kausus.

Monreālas "Canadiens" klubā Džonsons spēlēja no 1947. līdz 1965. gadam, un šajā laikā paspēja izcīnīt sešus Stenlija kausus. Vēlāk viņš izcīnīja vēl divus - šoreiz jau kopā ar Bostonas "Bruins" – 1970. gadā kā galvenā trenera asistents, bet 1972. gadā kā kluba galvenais treneris. Šajā laikā "Bruins" līderi bija Bobijs Orrs un Fils Espozito. 1959. gadā Džonsons saņēma arī balvu kā labākais NHL aizsargs.

Džonsons bija daļa no lieliskākās dinastijas NHL vēsturē – Monreālas "Canadiens", kas Stenlija kausu izcīnīja piecus gadus pēc kārtas (1956. – 1960. gads). Aizsardzības līnijā Džonsons pārsvarā spēlēja pārī ar Žanu-Gaju Talbotu. Šis duets, kopā ar vēl dažiem bijušajiem komandas biedriem, piedalījās īpašā godināšanas ceremonijā, kas norisinājās pavasarī Otavā, pirms Stenlija kausa finālspēles starp vietējo klubu "Senators" un Anaheimas "Ducks".

Džonsona nāves iemesls - sirds nepietiekamība. Mūžībā viņš aizgāja naktī uz ceturtdienu, savās mājās Falmutā, Masačūsetsas štatā.

Izmantotie resursi:
www.nhl.com