Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Amerikāņus Sočos trenēs arī Laviolets, Ričardss un Granato

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Amerikāņus Sočos trenēs arī Laviolets, Ričardss un Granato
Pīters Laviolets
Foto: AFP/Scanpix

2014. gada olimpiskajās spēlēs Denam Bailsmam pie Amerikas Savienoto Valstu izlases stūres palīdzēs Filadelfijas "Flyers" galvenais treneris Pīters Laviolets, Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Tods Ričardss un Tonijs Granato, kurš ikdienā asistē Bailsmam Pitsburgas "Penguins" komandā.

Pīters Laviolets 1988. un 1994. gada olimpiskajās spēlēs pārstāvēja ASV hokejista formā, bet 2006. gadā Turīnā viņš bija galvenais treneris. Amerikāņu speciālists kopš 2009. gada ir Filadelfijas "Flyers" galvenais treneris, un pirmajā sezonā viņam izdevās komandu aizvest līdz Stenlija kausa finālam. 2006. gadā Laviolets bija Karolīnas "Hurricanes" galvenais treneris, un viņš ne tikai izcīnīja Stenlija kausu un laboja vairākus vienības rekordus, bet arī tika atzīts par Nacionālās hokeja līgas labāko treneri.

1988. gada olimpiādē ASV izlasē spēlēja arī Tonijs Granato, kurš pēdējās četras sezonas Pitsburgas "Penguins" rindās ir ASV izlases galvenā trenera Dena Bailsmas palīgs. Granato pienākumos ietilpst uzbrucēju un mazākuma vienību uzraudzīšana. Pirms Pitsburgas Granato sešas sezonas pavadīja Kolorado "Avalanche" organizācijā, trijās no tām esot galvenā trenera postenī. Viņš 13 sezonas spēlējis NHL.

Tods Ričardss 2011. gadā kļuva par Kolumbusas "Blue Jackets" trenera palīgu, taču arī kļuva par galveno. Pirms tam viņš divas sezonas bija Minesotas "Wild" galvenais treneris, bet iepriekš strādāja arī Sanhosē "Sharks", palīdzot komandai 2009. gadā uzvarēt regulārajā čempionātā. Ričardss bijis trenera palīgs arī ASV izlasē 2010. gada pasaules čempionātā.

Paziņots arī ASV izlases personāls. Amerikāņu masieris Sočos būs latvietis Ainārs Treiguts, kurš šobrīd strādā Detroitas "Red Wings", bet pirms tam bija Atlantas "Thrashers" organizācijā.

Olimpiskās spēles Sočos norisināsies no 7. līdz 23. februārim, bet hokeja turnīrs sāksies 12. februārī. Amerikāņi 26. un 27. augustā aizvadīs treniņnometni, uz kuru uzaicināti 48 hokejisti. Trīs pārstāv Pitsburgas "Penguins", viens - Kolumbusas "Blue Jackets", neviens - Filadelfijas "Flyers".

Izmantotie resursi:
USA Hockey

  +1 [+] [-]

, 2013-07-23 17:32, pirms 11 gadiem
Laviolets izkausies ar Bailsmu un Granato Play-off jau bija gatavs līst uz pretinieku soliņa un pierādīt savu taisnību.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-23 20:32, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Laviolets izkausies ar Bailsmu un Granato Play-off jau bija gatavs līst uz pretinieku soliņa un pierādīt savu taisnību.
Nestabils cilvēks. Tāds pats kā Tortilja. Vienmēr visa pasaule pret viņiem. Tāpēc arī neko nevar uzvarēt.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-23 21:16, pirms 11 gadiem
Myles Kennedy rakstīja: Nestabils cilvēks. Tāds pats kā Tortilja. Vienmēr visa pasaule pret viņiem. Tāpēc arī neko nevar uzvarēt.
Nav jau tik traki, Tortorellam ir gredzens ar Tampu, Lavijs aizveda Karolīnu līdz gredzenam 2006.gadā, toreiz liekot kārti uz Kemu Vordu. Tajā sērijā ar Pens viņi viens otram bija gatavi kaklu pārgriezt.