Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pols Karija sveicina Sandi Ozoliņu

Pols Karija sveicina Sandi Ozoliņu
Sanda Ozoliņa bijušais komandas biedrs Pols Karija arī nākamsezon spēlēs NHL

Hokeja kluba Rīgas „Dinamo” jaunieguvums Martins Karija piedāvājumu slēgt līgumu pieņēmis ilgi nedomājot, un pēc ierašanās Rīgā ir ar visu apmierināts.

„Lēmums spēlēt Rīgas „Dinamo” man bija ļoti viegls, izšķīros ilgi nedomājot, un šobrīd esmu laimīgs būt šeitRīgā,” pirms došanās uz treniņnometni Valmierā, kur „Dinamo” ceturtdien sāk gatavoties jaunajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai, teica Karija.

Interesi par augumā ne pārāk raženo (1,76 m), taču tehnisko un uz spēles veidošanu tendēto hokejistu izrādījuši arī citi KHL klubi, taču "Dinamo" piedāvājums bijis vilinošākais.

Pēc vairāku dienu uzsturēšanās Rīgā un iepazīšanās ar komandu, Karija atzina, ka vēl neko daudz no pilsētas nav redzējis, taču tam atradīsies laiks vēlāk. „Pagaidām vēl nav bijušas lielas iespējas iepazīt Rīgu, taču tas, ko esmu redzējis ir ļoti skaists. Viss ir lieliski. Vēl dažas dienas, gan iepazīšu gan pilsētu, gan labāk savus nākošos komandas biedrus,” sacīja hokejists, kuram šī būs pirmā iepazīšanās ar Kontinetālo hokeja līgu, jo pirms tam Eiropā viņš spēlēja Norvēģijas, Somijas un Šveices čempionātos.

Nevienu no „Dinamo” hokejistiem Karija pirms ierašanās Rīgā personiski nav pazinis, taču vairākus zinājis pēc uzvārdiem, jo pret viņiem spēlējis Kanādas izlases rindās 2006. gadā Loto kausa izcīņā Slovākijā. „Pēc uzvārdiem atpazinu daudzus, biju pret viņiem spēlējis un viņi ir labi hokejisti,” sacīja 27 gadus vecais uzbrucējs.

Pēc ierašanās Karija bija aizvadījis pāris treniņus trenažieru zālē, taču tie neesot bijuši pārāk smagi, jo īstais darbs kopā ar komandu sāksies tikai ceturtdien.

Hokeja pasaulē Karijas uzvārds ir populārs, pateicoties viņa vecākajam brālim Polam, kurš ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne. Vecākais brālis bijis priecīgs, ka Martins ir spēris soli uz priekšu savā karjerā, jo KHL ir spēcīga līga. „Viņš bija priecīgs, ka es braucu uz labu valsti, pilsētu un komandu. Pols lika nodot sveicienus Sandim (Ozoliņam), jo abi kopā savulaik spēlēja Anaheimas „Ducks” rindās,” atzina Karija.

Iepriekšējo sezonu Vankūverā dzimušais japāņu izcelsmes labās malas uzbrucējs Karija aizvadīja Šveices spēcīgākās līgas klubā Langnavas „Tigers” un 50 spēlēs guva 15 vārtus un izdarīja 43 piespēles kļūdams par komandas rezultatīvāko spēlētāju un septīto rezultatīvāko visā līgā. Labas atsauksmes par viņa spēli bijušas no bijušā Rīgas „Dinamo” trenera 80. gados Vladimira Jurzinova, kurš labi pārzina Šveices hokeju un vietējo čempionātu.

Rīgas „Dinamo” pagaidām ir vienošanās ar četriem leģionāriem - komandā otro sezonu spēlēs čehu vārtsargs Martins Pruseks, bet debitēs aizsargs Lī Svets un uzbrucējs Maiks Iguldens. Uz pārbaudes laiku komandā ir paņemts amerikāņu uzbrucējs Niks Sirota.

Treniņi Valmierā ilgs nedēļu, bet 31. jūlijā Piņķos tiks aizvadīta pirmā pārbaudes spēle pret Novosibirskas „Sibirj”. KHL sezona sāksies 12. septembrī Rīgā pret pagājušā gada regulārā čempionāta uzvarētājiem Ufas „Salavat Julajev”.

kasjauns.lv: Kasjauns.lv – Nacionālais ziņu portāls

  +3 [+] [-]

, 2009-07-24 01:00, pirms 15 gadiem
prieks ka viņš atceras OZO.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-24 10:13, pirms 15 gadiem
ansis15 rakstīja: prieks ka viņš atceras OZO.
kā var aizmirst?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja