Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Čempionu hokeja līgā sagrāve "Linkopings" hokejistiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Čempionu hokeja līgā sagrāve "Linkopings" hokejistiem
"Linkopings" cīņā ar "Lions"
Foto: SCANPIX SWEDEN

Šovakar tika aizvadītas četras Čempionu hokeja līgas otrās kārtas spēles. Par lielāko pārsteigumu parūpējās Cīrihes "Lions", kas viesos ar 7:2 uzvarēja zviedru "Linkopings".

"Mountfield" pārliecinoši uzvar "Slovan"

Ar diezgan lielu interesi tika gaidīta šī spēle, jo čehu un slovāku klubu spēles vienmēr ir ļoti interesantas un principiālas. Lieliski spēli uzsāka mājinieki "Mountfield", jau otrajā minūtē gūstot vārtus. Arī turpinājumā viņi uzbruka krietni vairāk, bet pirmajā periodā vārtus vairs neguva. Otrā perioda sākumā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, taču tas arī bija viss uz ko Bratislavas klubs šovakar bija spējīgs. Sākumā Česke Budejovices hokejisti guva vārtus mazākumā, bet pēdējā perioda sākumā, spēlējot vienādos sastāvos, guva vēl divus vārtus. "Slovan" neilgi pirms mača beigām vienus vārtus atguva, bet izglābties nespēja – 2:5.

"Metallurg" ar mokām uzvar Somijā

Čempionu līgas viena no galvenajām favorītēm Magņitogorskas "Metallurg" turnīru uzsākusi diezgan nepārliecinoši. Šovakar Magņitogorskas klubs izbraukumā tikās ar Oulu "Karpat", kuri pirmajā kārtā sensacionāli zaudēja Vācijas "Eisbaren". Tieši Somijas klubs pirmajā trešdaļā uzbruka vairāk, bet vārtus nespēja gūt. Spēles rezultāts tiks atklāts tikai otrās trešdaļas izskaņā, kad praktiski divu vīru vairākumu realizēja Jans Mareks. Pēdējās trešdaļas sākumā krievu klubs atkal izmantoja vairākumu, nodrošinot sev uzvaru ar rezultātu 2:0, bet kopumā jāsaka, ka "Metallurg" sniegums nepārliecināja.

"Espoo Blues", pirmajā periodā gūstot divus vārtus, uzvar viesos "Bern"

Espo hokejisti maču Bernē uzsāka lieliski, jau sākumā gūstot vārtus. Arī turpinājumā tieši somi uzbruka vairāk, bet otros vārtus izdevās gūt tikai trešdaļas pēdējā minūtē. Otrajā trešdaļā laukumā varēja redzēt pavisam citu "Bern" klubu. Tieši šveicieši uzbruka krietni vairāk, veidojot bīstamus momentus pie viesu vārtiem, taču vai nu pašiem trūka meistarības, vai arī lielisks pretinieku vārtos bija Bruklers. Mača 54. minūtē Bernes hokejisti prata vienus vārtus atgūt. Mača pēdējā minūtē "Bern" pat nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču to izmantoja somi, uzstādot spēles galarezultātu – 3:1 "Blues" labā.

"Linkopings" sagrāve savā laukumā

Negaidīti vārgu sniegumu šovakar Linčepingā nodemonstrēja vietējais klubs "Linkopings", kas pamanījās ar 2:7 zaudēt Cīrihes "Lions" hokejistiem. Mača pirmajā periodā abas komandas guva pa diviem vārtiem, un nekas neliecināja, ka šī spēle varētu beigties ar sagrāvi, taču tā notika. Šveices kluba hokejisti guva divus vārtus otrajā un trīs vārtus trešajā trešdaļā, uzvarot pārliecinoši -7:2.

Čempionu līgas reglaments

Turnīrā kopā piedalās 12 komandas, kuras sadalītas četrās apakšgrupās, katrā no tām spēlē trīs komandas. Katra komanda aizvada četras spēles, tiekoties katra ar katru divas reizes – vienreiz izbraukumā un vienreiz savā laukumā. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies pusfinālam, kur tā aizvadīs vēl vienu spēli izbraukumā un vienu savā laukumā. Uzvarētājs divu spēļu summā kvalificēsies finālam, kur atkal tiks aizvadītas divas spēles gan savā laukumā, gan izbraukumā. Lai arī šķiet, ka kopumā komandām ir jāaizvada salīdzinoši mazs daudzums spēļu, taču turnīrs ir diezgan izstiepts, tādēļ to patiešām varētu nodēvēt par līgu.

Komandas

Čempionu līgā kopumā tiks pārstāvētas septiņu valstu komandas. Pa divām komandām būs no Krievijas – Ufas "Salavat Yulaev", Magņitogorskas "Metallurg", Somijas – Oulu "Karpat", Espo "Blues", Zviedrijas – Jenčepingas "HV 71", Linčepingas "Linkopings HC", Čehijas – Prāgas "Slavia", Česke Budejovices "HC Mountfield", Šveices – Cīrihes "Lions", Bernes "Bern", bet pa vienai komandai no Vācijas – Berlīnes "Eisbaren", kā arī no Slovākijas – Bratislavas "Slovan". Par favorītiem noteikti būtu jāuzskata abas Krievijas komandas, kuras pēdējos gados līdzīgos Eiropas klubu čempionātos ir triumfējušas diezgan pārliecinoši. Noteikti, ka cīņā par uzvaru iesaistīsies arī Somijas un Zviedrijas klubi, iespējams, ka arī čehu, taču maz ticams, ka uz uzvaru varētu pretendēt "Eisbaren", kā arī Šveices un Slovākijas klubs. Šīs komandas noteikti būs konkurētspējīgas, bet uzvarēt tās diez vai spēs.

2. kārtas rezultāti (22. oktobris)

Karpat – Metallurg (A grupa) 0:2 (0:0 0:1 0:1)
Bern – Espoo Blues (B grupa) 1:3 (0:2 0:0 1:1)
Mountfield - Slovan (C grupa) 5:2 (1:0 2:1 2:1)
Linkopings HC – Lions Zurich(D grupa) 2:7 (2:2 0:2 0:3)

A grupa

Komanda SpēlesPunkti
Metallurg Magnitogorsk 1 3
Eisbaren Berlin 1 3
Karpat Oulu 2 0

B grupa

KomandaSpēlesPunkti
HV71 Jonkoping 1 3
Espoo Blues 1 3
SC Bern 2 0

C grupa

KomandaSpēlesPunkti
Salavat Yulaev Ufa 1 3
HC Mountfield 2 3
Slovan Bratislava 1 0

D grupa

KomandaSpēlesPunkti
ZSC Lions Zurich 1 3
Slavia Prague 1 3
Linkopings HC 2 0

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

  +3 [+] [-]

, 2008-10-22 23:21, pirms 16 gadiem
ufa visus izārdīs

     [+] [-]

, 2008-10-22 23:34, pirms 16 gadiem
Pasakit kads ludzu ka maskavas spartaks pret severstal nospeleja?

     [+] [-]

, 2008-10-22 23:39, pirms 16 gadiem
misa942 rakstīja: Pasakit kads ludzu ka maskavas spartaks pret severstal nospeleja?
Spartaks uzvareja ,5-2.

     [+] [-]

, 2008-10-22 23:43, pirms 16 gadiem
pa tv6 tagad rada speli Karpat-Metallurgs(MG)

     [+] [-]

, 2008-10-23 07:56, pirms 16 gadiem
"Čempionu līga" šim turnīram ir neadekvāts nosaukums. Ko tie sporta funkcionāri te samurgojuši? Ja tur piedalās valstu čempioni, tad vajadzētu būt pa vienam klubam no katras valsts. Es vismaz tā saprotu. Toties te - pa diviem no Šveices, Krievijas, Zviedrijas ... Kaut kāds savārstījums. Gladiatoru stāsta variants, nekas vairāk. :p

     [+] [-]

, 2008-10-23 08:19, pirms 16 gadiem
adidzis rakstīja: "Čempionu līga" šim turnīram ir neadekvāts nosaukums. Ko tie sporta funkcionāri te samurgojuši? Ja tur piedalās valstu čempioni, tad vajadzētu būt pa vienam klubam no katras valsts. Es vismaz tā saprotu. Toties te - pa diviem no Šveices, Krievijas, Zviedrijas ... Kaut kāds savārstījums. Gladiatoru stāsta variants, nekas vairāk. :p
nu ne gluži - piedalās gan regulārā čempionāta uzvarētāji, gan arī play-off uzvarētāji

  +1 [+] [-]

, 2008-10-23 09:28, pirms 16 gadiem
adidzis rakstīja: "Čempionu līga" šim turnīram ir neadekvāts nosaukums. Ko tie sporta funkcionāri te samurgojuši? Ja tur piedalās valstu čempioni, tad vajadzētu būt pa vienam klubam no katras valsts. Es vismaz tā saprotu. Toties te - pa diviem no Šveices, Krievijas, Zviedrijas ... Kaut kāds savārstījums. Gladiatoru stāsta variants, nekas vairāk. :p
Tad jau futbola cempionu liga tads pats samurgojums ir. Tur ar nav tikai valstu cempioni??

  +1 [+] [-]

, 2008-10-23 10:07, pirms 16 gadiem
toties šveicieši pamatīgi piesmēja zviedrus Kurš teica, ka šveicieši būs ārpus konkurences?