Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Eisbaren" - Vācijas čempioni

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Eisbaren" - Vācijas čempioni
Berlīnes "Eisbaren"
Foto: City-Press

Par Vācijas čempioniem hokejā ir kļuvuši Berlīnes "Eisbaren" hokejisti, kas finālsērijā ar 3:1 pieveica "Kolner Haie".

Jaunie Vācijas čempioni regulāro čempionātu pabeidza otrajā vietā, bet neskatoties uz to spēja izcīnīt titulu. Ceturdaļfinālā ar 4:1 tika apspēlēta "Freezers" komanda, bet pusfinālā "Metro Stars". Jāatzīmē, ka pusfinālā Berlīnes klubam gāja grūti un uzvaru izdevās izcīnīt tikai sērijas pēdējā spēlē.

Finālsērija pret "Kolner Haie" bija ļoti sīksta, jo visās četrās spēlēs rezultāta starpība nebija lielāka par vieniem vārtiem. Pēdējā spēlē galvaspilsētas komanda atspēlējās tikai nedaudz vairāk kā minūti līdz spēles pamatlaika beigām. Uzvara tika izcīnīta pagarinājumā, kad pēdējos vārtus šī gada Vācijas hokeja čempionātā iemeta Florians Bušs.

Tas bija Berlīnes kluba trešais čempionu tituls pēdējos četros gados. "Kolner Haie" komanda čempionātā nav uzvarējusi jau no 2002. gada, bet kopumā arī viņi šo sezonu var vērtēt kā diezgan veiksmīgu.

Pateicoties šai uzvarai "Eisbaren" ir nodrošinājuši sev vietu nākamsezon startējošajā Čempionu līgā. Kopumā Čempionu līgā piedalīsies 12 komandas: Salavat Yulayev Ufa, Metallurg Magnitogorsk (Krievija), Karpat Oulu, Espoo Blues (Somija), Slavia Prague, HC Ceske Budejovice (Čehija), HV 71 Jonkoping, Linkopings HC (Zviedrija), Slovan Bratislava (Slovākija), ZSC Lions Zurich (Šveice), Eisbaren Berlin (Vācija). Pēdējo ceļazīmi savā starpā izspēlēs trīs komandas atsevišķā kvalifikācijas turnīrā, šo komandu starpā ir HC Kosice (Slovākija), SC Bern (Šveice) un Nurnberg Ice Tigers (Vācija).

Nākamgad Vācijas hokeja līga (DEL) tiks paplašināta, lai tajā varētu spēlēt 16 komandas. Tāpat Berlīnē tiks atvērta jauna hokeja halle ar vairāk kā 14 000 skatītāju vietām. Interesants ir fakts, ka "Kolner Haie" nezaudēja nevienu play - off mājas spēli, līdz pat pēdējam finālsērijas mačam.

Izmantotie resursi:
iihf.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-21 21:05, pirms 16 gadiem
a kaa ta tagad slavats un metalurgs pa 2 liigaam ?