Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Karaļiem" zaudējums Dalasā

Jānis Pārums

Nacionālās Hokeja līgas čempionāta spēlē aizvadītajā naktī zaudējumu piedzīvoja Raita Ivanāna Losandželosas "Kings", kas izbraukumā ar 0:3 kapitulēja Dalasas "Stars" hokejistiem.

Mača pirmajā trešdaļā spēles rezultāts netika atklāts un pēc līdzīga scenārija norisinājās arī nākamās divdesmit minūtes, kuru izskaņā tomēr Stīvs Ots guva pirmos vārtus Dalasai. Diemžēl visi "Kings" mēģinājumi panākt izlīdzinājumu bija neveiksmīgi, turklāt spēles noslēdzošajās desmit minūtēs "Stars" guva vēl divus vārtus – vispirms 54. minūtē precīzs bija Niklass Hagmans, bet punktu spēlei pielika Jere Lehtinena gūtie vārti vairākumā mača 56. minūtē. "Kings" zaudējums ar 0:3.

Raitis Ivanāns, kurš atveseļojas pēc vaiga kaula operācijas, lai gan bija devies kopā ar komandu šajā izbraukuma spēlē, laukumā neizgāja. Losandželosas prese uzskata, ka visticamāk Ivanāns laukumā atgriezīsies nedēļas nogalē.

Aizvadītajā naktī notika arī Ņujorkas klubu derbijs, kurā "Islanders" ar 2:1 pārspēja "Rangers". Visi vārti tika gūti otrās trešdaļas pirmajās septiņās minūtēs – vispirms "Islanders" panāca 2:0, bet nedaudz vēlāk "Rangers" samazināja pretinieku pārsvaru līdz minimumam.

NHL regulārais čempionāts.
19. novembra spēles.

Ņujorkas "Rangers" – Ņujorkas "Islanders" 1:2
Vašingtonas "Capitals" – Floridas "Panthers" 3:4
Atlantas "Thrashers" – Tampabejas "Lightning" 4:3 (pag.)
Monreālas "Canadiens" – Otavas "Senators" 2:4
Sentluisas "Blues" – Nešvilas "Predators" 1:2
Dalasas "Stars" – Losandželosas "Kings" 3:0

Izmantotie resursi:
www.nhl.com
Foto: AP

  +2 [+] [-]

, 2007-11-20 10:18, pirms 17 gadiem
Lekavaljē nostiprinās 1.vietā NHL (14+20), par 4 punktiem priekšā Krosbijam un Zeterbergam.
Vašingtona turpina zaudēt, Otava - uzvarēt. Nekā pārāk pārsteidzoša šonakt..

     [+] [-]

, 2007-11-20 11:30, pirms 17 gadiem
Vashingtonas - Floridas speele bija interesanta, izraadaas ka bez Poti un Potjee
vashingtonai ir veel kaads labs uzbruukosha tipa aizsargs - Griins, visu speeli ljoti aktiivi darbojaas ar ripu un vareetu buut komandas progreseejushaakais speeleetaajs. Bet pats aktiivaakais capitals speeleetaajs bija Sjomins (tiko atgriezies) protams arii ovechkins un jaunais Bakstroms.

Skatoties kaadu citu speeli man skjita ka esmu kaut ko palaidis garaam. St Luisa izskataas peec komandas vai arii Nashvila vairs taada nav? Jaunieguutie Bojzs, Karija, Dzhonsons, Vagners un Mannijs speelee lieliski kameer vecie Weits un mazliet mazaak Tachaks izskatiijaas... veci

     [+] [-]

, 2007-11-20 11:39, pirms 17 gadiem
veel par vashingtonas - floridas matchu: vashingtona 2 treshdaljas nespeeja pat kaartiigi nostaaties zonaa... situaacijaas 2 pret divi zaudeeja ripu tiko ienaakot zonaa. Panters arii bija taadas pashas probleemas, bet pateicoties zednika aatrmam, oli metienam un veiksmei shii miiciishanaas, paarsvaraa neitraalajaas zonaas, nesa Panters augljus.

  +1 [+] [-]

, 2007-11-20 14:23, pirms 17 gadiem
Nezinu kā jūs, bet, es domāju, ka "Karaļiem" veljoprojām paliek atklāts jautājums par vārtsasrgiem, jo zaļais gurķis Laberbera, manuprāt, nav nogatavijies priekš NHL, bet nostumtais līgu zemāk Klutjē, jau vispār nav lietojams, diez ko Losandželosas klubs darīja vasarā? Tik daudz brīvo aģentu bija, vārtsargu nodalījumā, Emerijs, Gerbers u.c. Bet par konkrēto spēli spriežot, Losandželosas iespējas bija tikpat lielas kā Dalasai, bet vārtsargs atkal spēlē lielu lomu komandā, patiešām abrīnoju Dalasas vārtsargu Smitu, kurš arī ir jauniņais NHL, šeit, gan "Kings" vārtsargam jāņem piemērs.

Mazliet offtopic, Sanda Ozoliņa maģiskais lēciens ripas virzienā, izsitot to no tukšiem vārtiem, ierindojās nedēļas labākajos momentos (!) 8.vietā !
Links ---> uk.youtube.com

     [+] [-]

, 2007-11-20 14:43, pirms 17 gadiem
Kingiem vajadzeeja savaakt Brizgalovu, kad shis bija pieejams.

     [+] [-]

, 2007-11-20 15:01, pirms 17 gadiem
Sentluisa vinneeja, nevis Nashvila

     [+] [-]

, 2007-11-20 15:02, pirms 17 gadiem
Ozoliņa seivs bija nereāls. Pirms tam biju redzējis tikai klipa pašas beigas palēlinājumā, bet redzot visu scenāriju, tā ripa nemaz tik lēni neslīdēja pāri līnijai, reakcija Ozo zvērīga.

  +2 [+] [-]

, 2007-11-20 15:22, pirms 17 gadiem
=Ruso=

Labarbera nav nekāds "zaļais gurķis", viņam jau kā nekā 27 gadi un NHL viņš sāka spēlēt jau 2000./2001. gada sezonā. Problēma tā, ka spēlēja viņš visai epizodiski (ik pēc sezonas vai pat divām) un tāpēc viņam vienkārši nav vajadzīgās NHL pieredzes. Šosezon, starp citu, viņš savu sniegumu ir uzlabojis un tagad būtu jāgaida kas būs tālāk.
Attiecībā uz vasaru, tad tās sākumā viņiem bija Labarbera, Klutjē, Burks, Fukufudži, Brust, Bernjē, Garons, Ersbergs, Kviks, Teilors. Taču jo tuvāk bija sezonas sākums, jo "šķidrāka" palika konkurence - Fukufudži un Brustam netika piedāvāti līgumi, Burks beidza karjeru, Garons aizgāja uz "Oilers", Ersbergs, Kviks un Teilors vēl nebija gatavi NHL, Klutjē, lai arī treniņu sākumā bija labā formā, pēc tam "nosēdās". Palika vien Labarbera un (daļēji) Bernjē (šis spēlēja Supersērijā).Tāpēc tika nopirkts Obēns. Sezonas sākumā (sakarā ar Supersērijas spēlēm) labākā formā bija Bernjē un arī Obenam bija savainojums, tāpēc jaunais vārtsargs tika komandā. Kad Obēns izveseļojās un Labarbera uzņēma apgriezienus šo nosūtīja uz QMJHL.
Jebšu viņiem vārtsargi itkā bija, tikai vai nu vēl negatavi (lielākā daļa), vai vairs (Klutjē) negatavi spēlēt. Pie tam vasarā "Kings" pamatīgi iepirkās laukuma spēlētāju tirgū - Kalders, Handzušs, Preisings, Stjuarts, Naģi. Līdz ar to viņiem tās naudas nemaz nebija tik daudz atlicis, bet pirkt kārtējo negatavo spēlētāju viņiem nevajag.
Kas attiecas uz Gerberu, tad viņam ir $3.7 miljonu alga un sezoonas sākumā nebija nekādu pazīmju, ka šis "atdzīvosies", bet Emerijam praktiski jau bija līgums ar "Sens".

=Thrasher=
Vjadzēja, taču "Kings" vadība atteicās no šāda varianta (Piedāvājums, pēc neoficiālas info, bija). Un otra problēma ir tā, ka šis ir pēdējais līguma gads un nākamgad viņam būtu jāmaksā vismaz divtik, ko "Kings" nevar atļauties zinot kādi jaunie vārtsargi viņiem ir "na podhode" (pēc pāris gadiem, ja visi jaunie vārtsargi paliek "Kings" sistēmā, tad Losandželosā būs stiprākā pēdējā līnija līgā).

     [+] [-]

, 2007-11-20 15:39, pirms 17 gadiem
Un kaa ar labarberu? tad ja vinsh sevi nepieraadiis nhl tad nav ko runaat.. bet ja pieraadiis tad liigums taapat buus krietni lielaaks... neesmu peetijis, tachu cik zinu vinsh ir pasen LA sisteemaa un neko par jaunu liigumu neesmu dzirdeejis, taatad arii ar vinju driiz naaksies vienoties no jauna.

Starpcitu paldies par zhurnaalu

     [+] [-]

, 2007-11-20 15:46, pirms 17 gadiem
=quick=

Labarberam līgums ir vēl uz vienu gadu, ta ka viss kārtībā. Un nemaz tik sen viņš nav LAK sistēmā - kopš 2005./2006. gada sezonas un lielāko daļu pavadījis AHL komandā Mančesteras "Monarchs".
par to pierādīšanu vai nē. Domāju, ka pierādījis viņš visu ir (to ka viņš VAR spēlēt NHL līmenī), vienīgi tagad ir vajadzīga spēļu prakse.
Par to līgumu runājot, tad vismaz reizes 2,5 vai 3 lielākam tam jābut (ja viņš turpinās tādā pašā garā), taču vai viņam to maksās Losandželosā vai kur citur - tas ir jautājums.

Starp citu! Lūdzu! Ja kas ir arī citi numuri

     [+] [-]

, 2007-11-20 15:52, pirms 17 gadiem
zinu par tiem citiem nummuriem, cik es saprotu tur var nolaadeet katru jaunaako nummuru ar to programmu kas naak liidzi komplektaa. es gan veel neesmu tur visu to iekaartu taa kaartiigi izpeetiijis.

     [+] [-]

, 2007-11-20 15:57, pirms 17 gadiem
quick

Var gan...
"Iekārta" ir visai elementāra - tu maksā, un tev dod iespēju nokačāt to numuru. Izdevīgāk gan ir abonēt, jo tā tiek ieekonomēta krietna summiņa (kā tur jau minēts 120 dolāri). Es pats abonēju Sporting News žurnālu un sanāk ka viens numurs maksā 33 centi (pērkot atsevišķi - 3.99 dolāri). Katrā gadījumā stipri izdevīgs serviss.

     [+] [-]

, 2007-11-20 16:29, pirms 17 gadiem
Redzu, zēni te pamatīgi iesaspringuši uz LA vārtsargiem. Es gan domāju, ka gan Labarbera gan Obēns kā NHL vārtsargi ir viss kārtībā. Tas jau pierādījies vairākas reizes, kad Kingi , tieši pateicoties vārtsargiem ir izvilkuši dažas bezcerīgas spēles. Lūk, par aizsardzību gan Losandželosa vajadzētu tā kā drusku piedomāt.

Thrasher
JM

Domāju, ka Brizgalovs Kingiem īpaši situāciju uz labo pusi neatrisinātu.Fīniksai gan , tiem gan viņš bija vairāk vajadzīgs ...
Redzēsim, kā viņam tur pie tiem koijotiem ies... viena spēle vēl nav rādītājs !

     [+] [-]

, 2007-11-20 16:39, pirms 17 gadiem
=Leflērs=

Labarbera epizodiski rāda NHL pirmā vārtsarga cienīgu spēli, taču pagaidām epizodiski (te arī izpaužas pieminētais spēļu prakses trūkums).
Obēns ir normāls otrais vārtsargs, kas arī vistiešākajā veidā ir izpaudies vairākās spēlēs - spēlē visai nestabili (kaut gan lielus "podus negāž", bet arī "izvilkt" spēli nevar).

Brizgalovs, tomēr, ir klasi augstāks vārtsargs (vismaz stabilāks) par jebkuru no LAK vārtsargiem pašlaik. Taču viņam, kā jau minēju, ir citas problēmas

     [+] [-]

, 2007-11-20 16:52, pirms 17 gadiem
--JM--

Brizgalovs tik tiešām ir labs, it īpaši viņš ir bijis labs pleiofā, un tas jau vien liecina par zināmu klasi, spēlēt tad ,kad to visvairāk vajag. Savukārt šobrīd viņam atkal sevi būs nenormāli jāpierāda, piekritīsi, spēlēt Anaheimā ar tās ciešo aizsardzību ir pavisam kas cits, nekā Fīniksā.
Otra lieta, - labāk labs un stabils vārtsargs, bet ar regulāru spēļu praksi, nekā augstākas klases vārtsargs bez regulāras spēļu prakses , kurš itin daudz tiek marinēts uz beņķa... Es ņemtu pirmo...

     [+] [-]

, 2007-11-20 17:01, pirms 17 gadiem
=Leflērs=

Es gan ņemtu otro, jo augstas klases vārtsargs, iegūstot to praksi (kā tas būtu Bryz'a gadījumā) var spēlēt elites līmenī, taču "labais un stabilais" ilglaicīgā līmenī komandai uzvaras (precīzāk, titulus) nedod.

     [+] [-]

, 2007-11-20 17:09, pirms 17 gadiem
--JM--

Labi, labi, tikai neaizmirsti, ka labākais vārtsargs pasaulē tik un tā neko nespēs izdarīt,lai Fīniksa ( LA )tiktu kaut kur drusku virs vidējā līmeņa, gluži tāpat,ka tas savā laikā bija ar Luongo, kad tas vilka Floridu. Savukārt labs vārtsargs ar labu spēļu praksi un ar nežēlīgu darbu treniņos var nodrošināt savai komandai stabilu sniegumu, lai tā varētu sekmīgi spēlēt. Vēsture zina daudz tādus piemērus.

     [+] [-]

, 2007-11-20 17:09, pirms 17 gadiem
Liidz ar Brizgalova ienaakshanu komandaa, Fiiniksa waiveros ielikusi Alex Auld.

     [+] [-]

, 2007-11-20 17:18, pirms 17 gadiem
Nezinu,varbūt kādiem viņš arī būs vajadzīgs. Piem. Wašingtonai. Tie grimst arvien dziļāk un dziļāk, gluži kā slīkonis ar akmeni kaklā. Kāds nav paskaitījis, kurējais zaudējums pēc kārtas ?
Isles toties uzvar NYR viņu laukumā, pati par sevi tīri prestiža lieta.

     [+] [-]

, 2007-11-20 17:22, pirms 17 gadiem
=Leflērs=
Floridai bija citas problēmas - Pārējo spēlētāju sniegums neatbilda Luongo spēles līmenim un tajā laikā Floridai nepalīdzētu pat Hašeks, Brodērs, Luongo, Ruā, Plānts, Savčuks, Tretjaks, Džozefs un Belfūrs kopā ņemti.

Stabilais vārtsargs, protams, piedod pārliecību komandai, taču viņš nevar pats "pavilkt" spēli, jebšu uzvarēt sērijas paši par sevi, kā tas bija ar Ruā, Luongo, Belfūru.

     [+] [-]

, 2007-11-20 17:28, pirms 17 gadiem
=Leflērs=

Vašingtonai ir "triju valstu pilsonis" Kolcigs, Brents Džonsons (vienīgais, ko labu par viņu varu pateikt ir tas, ka ķivere viņam forši izkrāsota ) un tad vēl kaudze ar jaunajiem - Varlamovs, Neuvirts, Makhesnijs kā arī mūžīgais AHL vārtsargs - Kassivi. Ta ka Olds viņiem ilgtermiņā nav vajadzīgs, bet līdz sezonas beigām varētu noderēt.

     [+] [-]

, 2007-11-20 17:36, pirms 17 gadiem
--JM--

Atklāti sakot, es šo Oldsu ( Aulds ) īpaši neapskaužu. Var jau smieties par šiem Rēnika 500. vārtiem, bet ko tur lai dara, kam negadās.Tas Telkvists jau arī nav īpaši labāks. Starp citu, Tu te piemini Ediju Belfūru, dažs varbūt nezina, ka viņš ļooooti veiksmīgi uzsācis sezonu Zviedrijā !
Runājot par Floridu, - nu nav tur īpaši nekas daudz mainījies, redzi kā iet Vokounam ? Man viņa īstenībā žēl, bet ko lai dara, tāds ir sports. Luongo , turpretim turpina Floridā iesākto, - gribi teikt, ka Vankūvera no Floridas ar kaut ko baigi atšķirās?

     [+] [-]

, 2007-11-20 17:40, pirms 17 gadiem
=Leflērs=

Būtu gan brīnums ja Belfūrs tā nsepēlētu, jo vasarā šis vēl gatavojās turpināt savu NHL hokejista karjeru.
Florida ir Florida... drīzāk tur būtu ūdenspolo jāspēlē...
Kas attiecas uz Vankūveru, tad jāsaka, ka situācija ir līdzīga, taču tajā pašā laikā pilnīgi citāda. Floridā nebija izpildītāju, bet te izpildītāji ir, bet nav spēles.

     [+] [-]

, 2007-11-20 21:03, pirms 17 gadiem
Offtopic nedaudz, bet laviinas aktivizeejushas Skrastinu, taatad ljoti iespeejams shovakar vinsh speelees pret Flames.