Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Zināms Rīgas „Dinamo” sastāvs nākamajai sezonai

Pēc portāla kasjauns.lv rīcībā esošās informācijas, Rīgas “Dinamo” sastāvs un virknējumi nākamajai sezonai ir zināmi. Palikušas vairs tikai dažas neskaidrības.

Pirmā maiņa

Pirmajā aizsargu pārī pēc 14. jūlijā parakstītā līguma viena vieta jau bija rezervēta. Latvijas visu laiku rezultatīvākajam NHL hokejistam, septiņu zvaigžņu spēļu dalībniekam un Stenlija kausa ieguvējam Sandim Ozoliņam. Bija neskaidrības par viņa partneri, jo tur ir jābūt kādam aizsardzības balstam, jo mūsu titulētākajam hokejistam ļoti patīk pieslēgties uzbrukumam. Pēc vasaras “atpūtas” svaru zālē Kristaps Sotnieks ir kļuvis krietni spēcīgāks un masīvāks, ko pamanīja arī komandas treneri un atvēlēja tieši šim perspektīvajam hokejistam vietu pirmajā aizsargu pārī. Pirmā trijnieka uzbrucēji bija milzīga neskaidrība, taču pēc Šveicē notikušā pasaules čempionāta loģiska šķiet izvēle malējo uzbrucēju pozīcijās – labajā malā Aleksandrs Ņiživijs, kreisajā – Mārtiņš Cipulis. Centra uzbrucēja vieta arī loģiski pamatojama. Pagājušajā sezonā KHL abi mūsu malējie uzbrucēji spēlēja kopā ar fizisko kanādiešu hokejistu Marku Hartiganu, un šogad viņa parametriem un spēlēs stilam vistuvāk ir NHL rūdījumu guvušais Maiks Iguldens, kurš tad arī spēlēs pirmajā maiņā.

Otrā maiņa

Otrais aizsargu pāris izskatās ne mazāk interesants kā pirmais, jo tajā spēlēs divi augumā nelieli, bet ļoti fiziski aizsargi. Latvijā ne pārāk daudz redzētais, bet Čehijas čempionātā ļoti sekmīgi spēlējušais Jēkabs Rēdlihs, kurš savainojuma dēļ bija spiests izlaist pagājušo pasaules čempionātu. Jēkaba, kurš ir izteikts aizsardzības speciālists, partneris būs amerikāņu aizsargs Lī Svīts, kuram ļoti patīk pieslēgties uzbrukumam. Centra uzbrucēja vieta otrajā trijniekā ir atvēlēta, domājams, patlaban labākajam Latvijas hokejistam šajā pozīcijā Jānim Spruktam, kura partneris kreisajā malā būs tas pats, ar ko spēlēja kopā pasaules čempionātā, – Ģirts Ankipāns, bet tālāk rodas viena neskaidrība. “Dinamo” vēl nav parakstījis līgumu ar “plānoto” labās malas uzbrucēju. Visi Latvijas hokeja līdzjutēji cer, ka šo vietu ieņems Mārtiņš Karsums, bet cerības nav lielas, jo “zvērs” ir dārgs hokejists.

Trešā maiņa

Trešais aizsargu pāris pirmo acumirklī šķiet drošākais un pieredzējušākais, bet, kā būs īstenībā, to mēs uzzināsim tikai sezonas laikā. Kā aizsardzības balsts šajā pārī ir plānots ilggadējais Latvijas hokeja izlases kapteinis Rodrigo Laviņš, bet kā hokejists, kurš ik pa laikam varētu pieslēgties uzbrukumam, ir domāts Krišjānis Rēdlihs. Uzbrucēju trešais virknējums izskatās pats interesantākais visā komandā, jo pagājušās sezonas “Dinamo” ierastajiem trešās maiņas malējiem uzbrucējiem – kreisajā malā Laurim Dārziņam un labajā Miķelim Rēdliham – palīgā nāks “rezultatīvo piespēļu mašīna” Martins Karija. Būs interesanti pavērot šo zibenīgo virknējumu darbībā.

Ceturtā maiņa

Ceturtais aizsargu pāris ir nedaudz negaidīts, jo tajā ir paredzēta vieta Guntim Galviņam, kurš pagājušajā sezonā vidēji uz ledus pavadīja teju 19 minūtes. Hokejistam patīk pieslēgties uzbrukumam, bet tieši tāds pats ir arī viņa partneris Oļegs Sorokins. Jādomā, ka “Dinamo” nākamajā sezonā spēlēs tāpat kā iepriekš ar trim aizsargu pāriem, un šie hokejisti būs tuvākās rezerves šajā pozīcijā. Ceturtais uzbrucēju virknējums varētu būt ļoti mainīgs. Sākumā plānota vieta tajā ir centra uzbrucējam Armandam Bērziņam, kuram malās, visticamāk, varētu palīdzēt Andris Džeriņš un Roberts Jekimovs, taču ļoti iespējams, ka šajā virknējumā varētu spēlēt arī Gints Meija, Jānis Straupe un citi Latvijas hokeja jaunie talanti.

Vārtsargi

Viena vieta pilnīgi pamatoti ir atvēlēta Edgaram Masaļskim, kurš Latvijas izlases sastāvā aizvadīja lielisku pasaules čempionātu, bet, vai viņš būs pirmais vārtsargs, vēl nav skaidrs, tas ir atkarīgs no kluba sarunām ar Martinu Pruseku un Čehijas ekstralīgas klubu “Vitkovice”. Ja čehu hokejists spēlēs Rīgā, jādomā, ka abi šie vārtu vīri spēles laiku dalīs uz pusēm. Ervīns Muštukovs noteikti būs rezerves vārtsargs, kuram spēļu prakse, visticamāk, nebūs liela.

1 2 40 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2009-07-17 12:37, pirms 15 gadiem
Beidzot bus parveidota tresa maina... jo pedeja laika viniem kopa kka nesanaca!
Slēpts komentārs: JP

  +2 [+] [-]

, 2009-07-17 12:44, pirms 15 gadiem
JP rakstīja: Vai tik Sotnieka vietaa nebuutu labaak kaadu drusku pieredzeejushaaku ielikt,kaadu no Reedlihiem,vai to pashu Lavinju....
Kadel? Pareizi vien ir ka pieredzejusos liek kopa ar jaunajiem... Un ari Sotnieks sevi ir paradijis ka loti talantigu jauno hokejistu... un tagad ari fiziskaja loti uztrenejies...

     [+] [-]

, 2009-07-17 12:47, pirms 15 gadiem
Nu tā uzrakstīts, ka jājautā, kāpēc nav ielikta Sonieka bilde, lai var redzēt, par kādu 'atpūtu' ir runa

  +1 [+] [-]

, 2009-07-17 12:49, pirms 15 gadiem
MartinsE rakstīja: Nu tā uzrakstīts, ka jājautā, kāpēc nav ielikta Sonieka bilde, lai var redzēt, par kādu 'atpūtu' ir runa
Vini tagad Socu sleps... jaunas sezonas parsteigums un ierocis...

  +1 [+] [-]

, 2009-07-17 12:49, pirms 15 gadiem
Pie optimālākā varianta RD būs ļoti dziļš sastāvs

  +9 [+] [-]

, 2009-07-17 13:14, pirms 15 gadiem
Šis ir tā puslīdz oficiāls paziņojums, vai žurnālisti to no pirksta izzīduši?

  +1 [+] [-]

, 2009-07-17 13:17, pirms 15 gadiem
krstps rakstīja: Šis ir tā puslīdz oficiāls paziņojums, vai žurnālisti to no pirksta izzīduši?
nu cik daudz var ticet tenku lapelem to katrs izlemj pats... nu bet sis pazinojums izskatas diez gan ticams...

  +1 [+] [-]

, 2009-07-17 13:25, pirms 15 gadiem
Kkā maz ticams, ka Karija būs trešās maiņas centrs. Daudzos avotos viņš minēts kā RW, tāpēc domājams šis spēlēs kopā ar Spruktu un Ankipānu. Cik zināms, tad pēdējais leģionārs būs vārtsargs.

  -3 [+] [-]

, 2009-07-17 13:30, pirms 15 gadiem
Nu nezinu gan. Katra maina pa legionaram, prieksh izlases nekas labs. Un kur tad ir snaiperis kas metis tas ripas vartos, kursh aizstaas Hosu?

     [+] [-]

, 2009-07-17 13:56, pirms 15 gadiem
Stupid rakstīja: Nu nezinu gan. Katra maina pa legionaram, prieksh izlases nekas labs. Un kur tad ir snaiperis kas metis tas ripas vartos, kursh aizstaas Hosu?
Klubs ir pavisam kas cits... tam nav jakalpo par pamatu izlasei...

Snaiperi vel mekle... iespejams Karsums bus... Sejejs teica ka sakuma palausies uz komandas speli, ja ta neies.. tad turpinas meklejumus...

     [+] [-]

, 2009-07-17 17:55, pirms 15 gadiem
Avots??? Pats izdomāji???

     [+] [-]

, 2009-07-17 18:56, pirms 15 gadiem
kashkjels 2 rakstīja: Avots??? Pats izdomāji???
Tak izlasi- kas jauns!!! Izvelies ticet vai neticet sai tenku lapelei... bet izskatas ka soreiz jātic vien ir...

  -1 [+] [-]

, 2009-07-17 19:24, pirms 15 gadiem
karija 3 mainā? vajag otrajā

     [+] [-]

, 2009-07-17 19:26, pirms 15 gadiem
man personigi pat loti patiik tas, ka varetu izskatities Dinamo!!

     [+] [-]

, 2009-07-17 19:34, pirms 15 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: karija 3 mainā? vajag otrajā
labak tresaja... Vajag specigi ko izmainit tresaja maina... un karija to varetu!
Slēpts komentārs: violator

  -1 [+] [-]

, 2009-07-17 19:47, pirms 15 gadiem
violator rakstīja: Pirmajā maiņā Ozo un Sotnieks!?
Visi OD spēlētāji, kas aizsardzībā paliks? Nezinu vēl kā Iguldens spēlē, bet tā 99% nebūs! Ozo ar Sotnieku nekādīgi nevar pārot, ja nu vienīgi vairākumā, tas pats attiecas, ja kāda vietā ieliktu Sīvu, vai Sorokinu.

Mans variants, ko varētu iemēģināt, ar patreizējiem spēlētājiem:
1. maiņa:
Cipulis-Sprukts-Nizivijs
Ozoliņš-K.Rēdlihs
2. maiņa
Dārziņš-Iguldens-Karija(Kā malējais, lai arī centrs, bet met ar labo)
Svīts-Galviņš
3. maiņa
Ankipāns-Bērziņš-M.Rēdlihs
Sotnieks-J.Rēdlihs
4.maiņa(Rotācija ar farma top spēlētājiem)
Meija(Hartmanis)-Pecura(Cinks;Cipruss)-Jekimovs(Podzins)
Sorokins-Lavins
Par so gan es esmu parliecinataks neka par visu parejo rakstu! So aizsardzibas pari nosauca gan Suplers, gan Sejejs!!!

Sakuma OZO gribeja ar redlihu kopa likt, bet pardomaja!


Cipruss nespele... seko lidzi notikumiem...

     [+] [-]

, 2009-07-17 19:49, pirms 15 gadiem
Dinamietis777 rakstīja: Cipruss nespele... seko lidzi notikumiem...
Tu gribi teikt, ka Dinamo sitēmā nespēlēs?

  +3 [+] [-]

, 2009-07-17 19:52, pirms 15 gadiem
P.S Sotnieks+Ozo=kļūdas aizsardzībā, dafiga i boļše

  +2 [+] [-]

, 2009-07-17 20:02, pirms 15 gadiem
Varētu Ozo jau arī ar (kā vienā allhokej rakstā šo nodēvēja) "Džeikobu" ielikt viena parī... Jēkabs tieši ir vairāk DD ripa aizsarsgs un dikti uz priekšu neskrien... tapat viņam pieredzes kopumā ir bišķi vairāk nekā Sočam...

     [+] [-]

, 2009-07-17 20:02, pirms 15 gadiem
violator rakstīja: Tu gribi teikt, ka Dinamo sitēmā nespēlēs?
Cipruss trenēs jaunos :p
man tavs variants izskatās diezgan ļoti nereāls.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-17 21:42, pirms 15 gadiem
machss rakstīja: Cipruss trenēs jaunos :p
man tavs variants izskatās diezgan ļoti nereāls.
Biju dzirdējis, ka Cipruss farmā spēlēs, bet neaceros, kas bija avots.
Kas tur nerealistisks virknējumā? 1./2. maiņa trieciena, 3./4. sabalancētās. Ņēmu vērā spēlētāja tipus, dotības. Nepieminēju protams vairākuma un mazākuma maiņas.

Kurš šo sarkastu izveidoja? Ņemsim, ka sastāvā nav tas pats Karsums un Pujacs. Līdz ar to, ja kāds izkrīt no virknējuma, tad sastāvi ir jāmaina būtiski, bet jāņem vērā, lai būtu saspēle starp virknējuma spēlētājiem. Man šis ''officiālais'' sastāvs izskatās pēc B-sh*t.

     [+] [-]

, 2009-07-17 21:46, pirms 15 gadiem
P.S Spēlētāji vēl nav komandā un nevienu treniņu aizvadījuši, bet jau tiek likti kaut kādās maiņās kopā.

     [+] [-]

, 2009-07-17 22:29, pirms 15 gadiem
violator rakstīja: Biju dzirdējis, ka Cipruss farmā spēlēs, bet neaceros, kas bija avots.
Kas tur nerealistisks virknējumā? 1./2. maiņa trieciena, 3./4. sabalancētās. Ņēmu vērā spēlētāja tipus, dotības. Nepieminēju protams vairākuma un mazākuma maiņas.

Kurš šo sarkastu izveidoja? Ņemsim, ka sastāvā nav tas pats Karsums un Pujacs. Līdz ar to, ja kāds izkrīt no virknējuma, tad sastāvi ir jāmaina būtiski, bet jāņem vērā, lai būtu saspēle starp virknējuma spēlētājiem. Man šis ''officiālais'' sastāvs izskatās pēc B-sh*t.
tās ne tuvu nav oficiālas maiņas. tas nāk no kasjauns.lv
un jā, Cipruss farmā trennēs, nevis spēlēs, ja neko nejaucu.
Podziņš šosezon joprojām paliek vecajā komandā, viņš pat uz treniņnometni neesot uzaicināts. un man aizdomas, ka Pečura arī vairs nav dinamo sistēmā, bet neesmu pārliecināts.
Pie tam, es šaubos, ka Sējējs leģionārus ņēmis otrajai maiņai. kādam noteikti jābūt pirmajā.
un Krišjānim R. pilnīgi noteikti būtu ļoti grūti nonākt pirmajā maiņā, ņemot vērā to, kā viņš cīnījās pērnajā sezonā.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-17 22:37, pirms 15 gadiem
Sotnieks nav OD, bet es piekrītu als, ka vajag Jēkabu likt blakus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-07-17 22:54, pirms 15 gadiem
A kur tad hossa viņa nebus es kautko esu palaidis garam??????????

  -3 [+] [-]

, 2009-07-17 22:55, pirms 15 gadiem
A kur tad hossa viņa nebus es kautko esu palaidis garam????

     [+] [-]

, 2009-07-17 23:02, pirms 15 gadiem
hartijs rakstīja: A kur tad hossa viņa nebus es kautko esu palaidis garam??????????
par viņu pagaidām melna bilde. NHL līgums viņam nav, KHL arī pagaidām klusē. moš cenu nolaidīs un RD paņems

  +2 [+] [-]

, 2009-07-17 23:22, pirms 15 gadiem
Super! Koptreniņi pat vēl nav sākušies, bet vien dzeltenās lapeles žurnaļuga jau zin , kas ar ko spēlēs! Apsveicu...

     [+] [-]

, 2009-07-18 08:29, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: jūsuprāt, spēlētāju neņemšana izlasē nav mēraukla? Te es runāju Jēkaba gadijumā..
Ja runājam par Jēkabu, tad viņu nevis neņēma, bet viņš spēdējā mirklī pirms PČ dabuja traumu un tad loģiski kāda jēga bija Znaram ņemt līdzi uz PČ traumetu spēlētāju? Bet tieši kā DD tipa aizsargs, domāju, Ješka varetu būt viens no labakajiem RD sastāvā! Un Ozo blakus vajag tieši tādu, kas uz priekšu neskrien un pie vajadzības var Ozo piesegt!

     [+] [-]

, 2009-07-18 10:16, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Ja runājam par Jēkabu, tad viņu nevis neņēma, bet viņš spēdējā mirklī pirms PČ dabuja traumu un tad loģiski kāda jēga bija Znaram ņemt līdzi uz PČ traumetu spēlētāju? Bet tieši kā DD tipa aizsargs, domāju, Ješka varetu būt viens no labakajiem RD sastāvā! Un Ozo blakus vajag tieši tādu, kas uz priekšu neskrien un pie vajadzības var Ozo piesegt!
a Soča to nevarētu izdarīt? viņš tak nav OD aizsargs, bet gan DD. Tas būtu lieliski Sotnieku salikt kopā ar Ozo, čalim baigo pieredzi dotu

  +2 [+] [-]

, 2009-07-18 10:17, pirms 15 gadiem
violator rakstīja: Pirmajā maiņā Ozo un Sotnieks!?
Visi OD spēlētāji, kas aizsardzībā paliks? Nezinu vēl kā Iguldens spēlē, bet tā 99% nebūs! Ozo ar Sotnieku nekādīgi nevar pārot, ja nu vienīgi vairākumā, tas pats attiecas, ja kāda vietā ieliktu Sīvu, vai Sorokinu.

Mans variants, ko varētu iemēģināt, ar patreizējiem spēlētājiem:
1. maiņa:
Cipulis-Sprukts-Nizivijs
Ozoliņš-K.Rēdlihs
2. maiņa
Dārziņš-Iguldens-Karija(Kā malējais, lai arī centrs, bet met ar labo)
Svīts-Galviņš
3. maiņa
Ankipāns-Bērziņš-M.Rēdlihs
Sotnieks-J.Rēdlihs
4.maiņa(Rotācija ar farma top spēlētājiem)
Meija(Hartmanis)-Pecura(Cinks;Cipruss)-Jekimovs(Podzins)
Sorokins-Lavins
Nu tev jau otrajā maiņā abi OD aizsargi
1 2 40 komentāri